Rehber AOC AGON 24G42E alınır mı?

Monitöre binen yükü azaltıyor kısaca. Yani 8cof modeller daha zor bozuluyor. Ama 4cof olup olmadığı belli değil. Görüntü kalitesi ise muadillerinden çok daha iyi. Bu bütçedeki çoğu monitör sRGB renk kapsamının %100 kadarını bile kapsamaz. Kapsayanlar ise Max %120sRGB volume çıkıyor. Bir de Lenovo R24e var doygun renk gösterebilen ama onunda parlaklığı berbat. 237CD parlaklığı var bu yüzden alasın kaçıyor. Kontrast desen bu bütçelerde Lenovo R24e hariç 1000:1 üstünde monitör görmedim. Bazı modeller 1000:1 civarı veriyor ama, daha fazlası yok. Yani rakiplerinin çoğundan 1.5-2 kat daha yüksek kontrast oranı sunuyor bu monitör. Renk gamutu da çok yüksek olmasına karşın parlaklığı düşük değil. Bence hata yapmadınız. Forumda çok fazla övülen MAG256F ile kıyaslama yaptım zaten görmüşsünüzdür. Diğer modeller MAG256F'ye bile yaklaşamıyordu. Monitör piyasası kötü olduğu için bu durum böyle. Kaldı ki bu bütçelerde çoğu monitörün 8 cof kullandığını sanmıyorum. En fazla 6 kullanıyordur. Alternatifi olsa neyse oda yok yani.

Diğer monitörümde renklerden hiç memnun olmadığım için aradığım başlıca özellik renklerin iyi olmasıydı zaten. Peki HDR10 mevcutmuş monitörde film izlerken fark yaratıyor mu yoksa sadece kağıt üstünde ek özellik yazılması için mi sunulmuş?

Bu tarz monitörlerde HDR performansı bekleme.

Ben TN panel olan ASUS VG248 modelini kullanmaktayım. Her şey standart normaldi. Olanı veriyor yani ekstra bir özelliği yok. AOC 24G42e modeline geçtiğimde ise hem filmlerde hem oyunlarda gerçekten fark yaşatıyor. Daha iyi görünüyor yani. Bu diğer monitörlere aşinalığım olmadığı için de olabilir. İlk yeni nesil monitörüm sonuçta. Ancak ben memnunum. Tek memnun olmadığım şey biraz daha büyük olabilirdi. Yine de yeterli.

Hocam kusura bakma rahatsız ediyorum gene bu VP249QGR de FreeSync Premium var mış 24G42e dede Adaptive Sync var bunlar çok fark ediyor mu oyunlarda.

Aradaki farkı anlamazsınız bile. AOC renk gamutu ve kontrast bakımından çok üstün. Ufak tefek detaylara takılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…