Merhaba, AOC 24G4X ile bu monitörün arasındaki fark nedir? Hangisini önerirsiniz?
@2254

Renk gamutunda 24G42e.
Parlaklık 24G4X.
Kontrast 24G42e.
24G42E'nin hız testini bulamadım.

Kontrast açısından çok fazla fark olmasa da 24G42e daha iyi. Yeni bir monitör olduğu için bilgi bulmak kısıtlı. Hız testini yapmamışlar. Ghosting sorunlu olacağını sanmıyorum çünkü panel kalitesi ve arka aydınlatması iyi gibi gözüküyor. Ghosting kısmında da başarılıdır büyük ihtimal. 24G4X'te ayrıca 4 cof var bu oldukça düşük demek. Yani 6 cof altındaki monitörleri pek önermiyoruz. 24G42e de kaç tane var bilgisi yok. Eğer odanız fazla ışık almıyorsa 24G42e almak bana daha mantıklı geliyor.

Renk gamutunda 24G42e.
Parlaklık 24G4X.
Kontrast 24G42e.
24G42E'nin hız testini bulamadım.

Kontrast açısından çok fazla fark olmasa da 24G42e daha iyi. Yeni bir monitör olduğu için bilgi bulmak kısıtlı. Hız testini yapmamışlar. Ghosting sorunlu olacağını sanmıyorum çünkü panel kalitesi ve arka aydınlatması iyi gibi gözüküyor. Ghosting kısmında da başarılıdır büyük ihtimal. 24G4X'te ayrıca 4 cof var bu oldukça düşük demek. Yani 6 cof altındaki monitörleri pek önermiyoruz. 24G42e de kaç tane var bilgisi yok. Eğer odanız fazla ışık almıyorsa 24G42e almak bana daha mantıklı geliyor.

Ürün elime 2 gün önce ulaştı. Tüm testleri yaptım. Herhangi bir ayarı değiştirmeden kullanıyorum. Kutu içerisinden 1 adet HDMI ve DP kablosu çıktı. Tek eksi tarafı ayağımı masaya vurduğum zaman yaylanıyor. Renkleri oldukça doygun. Ghosting tam olarak göremedim. Oyunlarda süper ötesi.

VESA desteği soranlar için bu şekilde resim ekledim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-04-24 saat 21.49.25_4f8e7097.webp
    WhatsApp Görsel 2025-04-24 saat 21.49.25_4f8e7097.webp
    70,5 KB · Görüntüleme: 217
  • WhatsApp Görsel 2025-04-24 saat 21.49.42_48c32b73.webp
    WhatsApp Görsel 2025-04-24 saat 21.49.42_48c32b73.webp
    49,3 KB · Görüntüleme: 199
Son düzenleme:
Ürün elime 2 gün önce ulaştı. Tüm testleri yaptım. Herhangi bir ayarı değiştirmeden kullanıyorum. Kutu içerisinden 1 adet HDMI ve DP kablosu çıktı. Tek eksi tarafı ayağımı masaya vurduğum zaman yaylanıyor. Renkleri oldukça doygun. Ghosting tam olarak göremedim. Oyunlarda süper ötesi.

VESA desteği soranlar için bu şekilde resim ekledim.

OSD menüsünde medium, Fast, faster vb ayarlar var. UFO testine bakarak en iyi olanı seçebilirsin. Bu sayede tepki süresi düşecek ve daha iyi hareket netliğine sahip olacak monitör. Ben hız testini bulamadığım için hangi ayar en iyisi bilmiyorum. Siz deneyerek görebilirsiniz.

OSD menüsünde medium, Fast, faster vb ayarlar var. UFO testine bakarak en iyi olanı seçebilirsin. Bu sayede tepki süresi düşecek ve daha iyi hareket netliğine sahip olacak monitör. Ben hız testini bulamadığım için hangi ayar en iyisi bilmiyorum. Siz deneyerek görebilirsiniz.

Normal ayarda yeşil gölge belirgin.

1745521584583.webp

Fast ayarı bu şekilde.

1745521539185.webp

Faster ayarında diğerleri gibi iz veya mürekkep lekesi yok. Bence en düzgün ayar.

1745521729299.webp

Fastest ayarında, Fast ayarında olduğu gibi arkasında mürekkep lekesi gibi iz bırakıyor. Bana göre çok fazla belli oluyor.

1745521694154.webp

Normal ayarda yeşil gölge belirgin.

Eki Görüntüle 143435

Fast ayarı bu şekilde.

Eki Görüntüle 143434

Faster ayarında diğerleri gibi iz veya mürekkep lekesi yok. Bence en düzgün ayar.

Eki Görüntüle 143438

Fastest ayarında, Fast ayarında olduğu gibi arkasında mürekkep lekesi gibi iz bırakıyor. Bana göre çok fazla belli oluyor.

Eki Görüntüle 143437

UFO hareket ederken onu kamerayla takip ederek çekmen lazım, aksi halde anlaşılmaz. Yine de benim görmeme gerek yok. Faster ayarında iz veya mürekkep lekesi vs yoksa onu kullan. Normal halinden çok daha hızlı olacaktır.

UFO hareket ederken onu kamerayla takip ederek çekmen lazım, aksi halde anlaşılmaz. Yine de benim görmeme gerek yok. Faster ayarında iz veya mürekkep lekesi vs yoksa onu kullan. Normal halinden çok daha hızlı olacaktır.

Örnek olsun diye gözle gördüğümü göstermek istedim sadece.
Video çekecek telefonum yok maalesef. Yakın bir zamanda bir telefon geçerse elime video olarak eklerim söylediklerinizi. Teşekkürler.

Örnek olsun diye gözle gördüğümü göstermek istedim sadece.
Video çekecek telefonum yok maalesef. Yakın bir zamanda bir telefon geçerse elime video olarak eklerim söylediklerinizi. Teşekkürler.
AOC 24G42E

Hocam bu modeli mi aldınız? Memnun musunuz herhangi bir sorun fark ettiniz mi

4 COF ile 8 COF arasında çok büyük fark var mı tam olarak ne oluyor bu COF mevzusu? İnternette ortalama 5500TL bandında satılırken dün bir indirimde 4900'e düştüğü için sipariş vermiştim bu rehberi görüp. Hata mı etmişim?
Hocam ben de karar verdim AOC alacağım.

İtopya üzerinden AOC 24G42E modelini aldım. Önerileriniz için teşekkürler.
AOC 24G42E modeli
Hocam ben de karar verdim AOC alacağım.

İtopya üzerinden AOC 24G42E modelini aldım. Önerileriniz için teşekkürler.
AOC 24G42E modelini almışsınız galiba hocam memnun musunuz durum nedir