Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

alazola

Uzman
İyi günler, bilgisayarımın SSD'si, depolama olarak kullandığım HDD ve oyunlar için bir Apacer Panther 480 GB SSD bulunuyor. Dün bir oyun yüklerken hata aldım, tekrar denedim ama yine hata verdi. Ben de bilgisayarı bir açıp kapattım, fakat bilgisayar açıldığında bu SSD görünmüyordu. Bilgisayar yönetiminde "disk 2 bilinmiyor başlatılmamış" yazıyordu, başlat dediğimde ise "var olmayan bir aygıt belirtildi" yazdı. Kabloları kontrol ettim, ama bu sefer tamamen kayboldu ve bu SSD takılıyken açılışlar çok yavaşlamaya başladı. Başka bir bilgisayarda da denedim, SSD takılıyken hiç açılmadı.

Bu SSD'yi alalı 11 ay oldu ve 3 ay şehir dışındaydım, çok kullanılmadı. Aldığım zaman testlerini yapmıştım, sağlamdı. Böyle bir anda bozulabilir mi? Bozulduysa garanti olayı nasıl oluyor? Aldığım yerde baktım, 3 yıl garanti yazıyor.

Anakartım ASUS Prime H310M-K R2.0.

Çözüm
Farklı bir bilgisayarda deneme şansınız varsa deneyin, yoksa da direkt garantiye gönderin. Göndermeden önce şunları da deneyin isterseniz:
  • BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin.
  • SSD'ye ait firmware mevcutsa güncellemeyi deneyin.
  • Farklı SATA portuna takıp deneyin.
İyi günler, bilgisayarımın SSD'si, depolama olarak kullandığım HDD ve oyunlar için bir Apacer Panther 480 GB SSD bulunuyor. Dün bir oyun yüklerken hata aldım, tekrar denedim ama yine hata verdi. Ben de bilgisayarı bir açıp kapattım, fakat bilgisayar açıldığında bu SSD görünmüyordu. Bilgisayar yönetiminde "disk 2 bilinmiyor başlatılmamış" yazıyordu, başlat dediğimde ise "var olmayan bir aygıt belirtildi" yazdı. Kabloları kontrol ettim, ama bu sefer tamamen kayboldu ve bu SSD takılıyken açılışlar çok yavaşlamaya başladı. Başka bir bilgisayarda da denedim, SSD takılıyken hiç açılmadı.

Bu SSD'yi alalı 11 ay oldu ve 3 ay şehir dışındaydım, çok kullanılmadı. Aldığım zaman testlerini yapmıştım, sağlamdı. Böyle bir anda bozulabilir mi? Bozulduysa garanti olayı nasıl oluyor? Aldığım yerde baktım, 3 yıl garanti yazıyor.

Anakartım ASUS Prime H310M-K r2.0.

Diske Windows içinden harf ataması yaptınız mı? Ya da diski okuttunuz mu daha mantıklı bir soru.

Diske Windows içinden harf ataması yaptınız mı? Ya da diski okuttunuz mu daha mantıklı bir soru.
Evet E harfindeydi. Oyun dışında bir şey yüklemedim. Çok oyun da yükleyip silmedim, sanırım en fazla 10-15'dir. Bu zaman boyunca her hangi bir sorunla karşılaşmadım, kullandığım sırada bir anda gitti.

Farklı bir bilgisayarda deneme şansınız varsa deneyin, yoksa da direkt garantiye gönderin. Göndermeden önce şunları da deneyin isterseniz:
  • BIOS'unuz güncel değilse güncelleyin.
  • SSD'ye ait firmware mevcutsa güncellemeyi deneyin.
  • Farklı SATA portuna takıp deneyin.

Çözüm
Başka bilgisayarda da denedim orda da SSD'yi takıp bilgisayarı başlatmaya çalışınca açılmıyor, açıp takarsan da bir şey olmuyor. Aldığım yere yazarım garanti için nereyle iletişime geçmem lazım diye oradan bakarım.

Peki bir SSD daha alacağım, bunu başka bilgisayarda kullanırım garanti işi bitince. N11'in kendi mağazasında "Samsung 870 Evo MZ-77E500BW 500GB" satılıyor kupon ile 1500TL civarına geliyor, alınır mı?

Haklısınız ama SSD bozulduysa benim yapabileceğim bir şey yok, servise yollamak dışında. O yüzden sordum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.