user427696a

Başarılı
Görseldeki iki parça kırıldı. Gidondaki parçanın internette 3D modeli var ama hoparlör üzerindekinin yok. Normalde 3D baskı yapacaktım çünkü yapıştırıcı bant falan hiç tutmaz ve riskli olurdu ama benden tarama ücreti olarak o parçanın sadece o parça için 1.000 TL istediler. Maalesef ki etrafta daha alternatif 3D baskı yapan yerler yok. Maalesef ne detaylı ölçüm yapabilecek aletim ne de 3D tasarım yapma bilgisine sahip değilim; internetteki şablonlar arasında kullanabileceğim bir şablon da bulamadım. Bunun için ne yapabilirim? Bir çözüm yolu var mıdır?

Görseller yok, isterseniz görselleri yüklerseniz yardımcı olurum, kendimde 3D hizmeti veriyorum.
Kusura bakmayın, dalgınlıktan yüklemeyi unutmuşum. Görseli bu şekilde alt kısmından kırık. İkinci parçayı yüklemedim çünkü onun dosyası var internette.

IMG20260717234253.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın, dalgınlıktan yüklemeyi unutmuşum. Görseli bu şekilde alt kısmından kırık. İkinci parçayı yüklemedim çünkü onun dosyası var internette.

Eki Görüntüle 275856

Bu açıdan baktığımda sökülen bir parça gibi geldi. Cetvel ya da bir kumpas ile ölçüler verilir ise yapılabilinir, bu ne olarak geçiyor internette benzer modeller üzerinden daha kolay yapılınır.

Bu açıdan baktığımda sökülen bir parça gibi geldi. Cetvel ya da bir kumpas ile ölçüler verilir ise yapılabilinir, bu ne olarak geçiyor internette benzer modeller üzerinden daha kolay yapılınır.

Evet sökülebilen bir parça. Görseldeki gibi kızaklı bir mekanizma olarak geçiyor, bende tam bilmiyorum ama çoğu bisiklet hoparlörü bu modeli kullanıyor (apena BN37 gibi).cetvelim var ancak ölçüleri neye göre gireceğimi nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum.(görseldeki sökülemez olsa da bunun vidalı hali, aynılar)

Dosya Ekleri

• Hbb9ba3f200cf4efc9cc70c989fa1c3d1R.webp
    Hbb9ba3f200cf4efc9cc70c989fa1c3d1R.webp
    177 KB · Görüntüleme: 6
Evet sökülebilen bir parça. Görseldeki gibi kızaklı bir mekanizma olarak geçiyor, bende tam bilmiyorum ama çoğu bisiklet hoparlörü bu modeli kullanıyor (apena BN37 gibi).cetvelim var ancak ölçüleri neye göre gireceğimi nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum.(görseldeki sökülemez olsa da bunun vidalı hali, aynılar)

Anladım hocam, bunun aynısı uyuyorsa tasarlanabilir ama genişlik, uzunluk, kalınlık gibi kısımlarının milimetre seviyesinde ölçülmesi gerekiyor.

Aynı şekil veya tasarım olmasına gerek yok benim için kızağına otursun yeter ancak milimetrik hesap yapacak cetvelim yok maalesef ancak sadece kızağa oturacak farklı bir tasarım yapmam mümkün mü?

Anladım hocam, bunun aynısı uyuyorsa tasarlanabilir ama genişlik, uzunluk, kalınlık gibi kısımlarının milimetre seviyesinde ölçülmesi gerekiyor.