25702

Becerikli
Apartmanda altyapı yok öğrendiğim kadarıyla telefon hattı olarak da geçiyormuş ve 100 Mbps'ye kadar internet veriyormuş. Nereden bakabilirim olup olmadığına.

Turk.Net ya da Millenicom gibi sağlayıcıların siteleri üzerinden sorgulayabilirsiniz. Altyapı yok gözüküyorsa Türk Telekom müdürlüğüne başvurun, kayıtlarda hata varsa düzeltir ya da altyapı yoksa çekerler.

Turk.Net ya da Millenicom gibi sağlayıcıların siteleri üzerinden sorgulayabilirsiniz. Altyapı yok gözüküyorsa Türk Telekom müdürlüğüne başvurun, kayıtlarda hata varsa düzeltir ya da altyapı yoksa çekerler.

Hocam telefon hattı için bakır kablo olması lazımmış, onu nasıl kontrol edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam telefon hattı için bakır kablo olması lazımmış, onu nasıl kontrol edebilirim?
Telefon hattı dediğiniz DSL hattı zaten, interneti de aynı kablodan veriyorlar. İnternet altyapısını sorguladığınızda altyapı çıkmıyorsa evde kablo bağlı olsa dahi sistemde altyapı gözükmediği için internet bağlantısı yapamazlar. DSL hattını da dediğim gibi İSS'lerin sitelerinden kontrol etmekten başka yolunuz yok, zaten hepsi verilerini Türk Telekom'dan çekiyorlar.

Telefon hattı dediğiniz DSL hattı zaten, interneti de aynı kablodan veriyorlar. İnternet altyapısını sorguladığınızda altyapı çıkmıyorsa evde kablo bağlı olsa dahi sistemde altyapı gözükmediği için internet bağlantısı yapamazlar. DSL hattını da dediğim gibi ISS'lerin sitelerinden kontrol etmekten başka yolunuz yok, zaten hepsi verilerini Türk Telekom'dan çekiyorlar.

Apartmanda hiç altyapı yok onu biliyorum. Telefon hattı olursa VDSL bağlatacağız, ISS dediğiniz şey nedir?

Apartmanda hiç altyapı yok onu biliyorum. Telefon hattı olursa VDSL bağlatacağız, ISS dediğiniz şey nedir?
ISS: İnternet Servis Sağlayıcı. Yani Türk Telekom, Turknet gibi firmalar.
Binada yüksek ihtimalle en azından telefon hattı vardır ki bu da DSL dediğimiz hat oluyor. Altyapı kontrol sitelerinden bir bakın, kontrol edin.

ISS: İnternet servis sağlayıcı. Yani Türk Telekom, TurkNet gibi firmalar.
Binada yüksek ihtimalle en azından telefon hattı vardır ki bu da DSL dediğimiz hat oluyor. Altyapı kontrol sitelerinden bir bakın, kontrol edin.

O siteleri denedim hepsinde yok görünüyor. Hocam bir sorum daha var evin her odasında birkaç tane küçük yuvarlak delik var (diğer dairelerde de var) onlar DSL olabilir mi ChatGPT olabilir diyordu. İsterseniz fotoğraf atabilirim.

O siteleri denedim hepsinde yok görünüyor. Hocam bir sorum daha var evin her odasında birkaç tane küçük yuvarlak delik var (diğer dairelerde de var) onlar DSL olabilir mi ChatGPT olabilir diyordu. İsterseniz fotoğraf atabilirim.
Fotoğraf görürsek daha iyi olur.
Muhtemelen priz yerleridir.

Dosya Ekleri

• 20250904_203906.webp
    20250904_203906.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 44
Böyleler hocam pek ümidim yok ama umarım telefon hattı ile alakalıdır.
Evet, dediğim gibi bunlar priz, anahtar ve buat yerleri muhtemelen. Ama DSL hattı da böyle bir yerden, duvarın içinden gelecektir. Yani evdeki bu deliklerden biri hat gelişiniz olabilir. İçindeki kablolara bakmalısınız.