Yer
İzmir
Arkadaşlar selam. Apple 20W şarj aleti aldım Vatan'dan. Ancak yavaş gibi. ChatGPT ile analiz yapıyorum ve ilk 30 dakika da %50 doldurması gerekirken anca %20-25 arası dolduruyor. Bayağı yavaş yani. Telefonun bataryası değişmiş ama kaliteli. 1 günü rahat çıkarıyor telefon ancak dediğim gibi şarj aletinde yavaş doluyor.

Anker PowerCore 10K, A1237G11 Powerbank ile şarj ettiğimde daha hızlı dolduğunu fark ettim. Şarj aleti ile test ettim ve Powerbank 10 dakikada %10-12 civarı ediyorsa Apple 20W adaptör %6-8 arası ediyor.

Telefon: iPhone XR.
Kablo: Spigen.
Şarj aleti: Apple.

Şurası her şeyi açıklıyor diyebiliriz hocam. Replika pillerde yavaş şarj etme olabilir, normaldir. Ayrıca, İyileştirilmiş Pil Şarjı açık ise %80’den sonra da yavaş şarj eder.
Hocam ama powerbank de aynı şekilde etse öyle açıklanmaz mıydı? Powerbank daha düşük W olmasına rağmen daha hızlı ediyor.

%80 dediğiniz gibi durduruyor ama ben 50-60 arası test ettim. Gece olduğunda %20'den itibaren test edeceğim 2 şekilde.

İki üründe de(şarj aleti ve powerbank, bazı powerbanklerde üzerinde kablo olabiliyor) aynı kabloyu mu kullanıyorsunuz?

Bir de iade edebiliyorsanız olaydan bağımsız Apple şarj aletini iade ederdim. Spiegen'lerin 300 ₺ ürünleri bence Apple orijinal diye verdiği üründen daha kaliteliler.

İki üründe de(şarj aleti ve powerbank, bazı powerbanklerde üzerinde kablo olabiliyor) aynı kabloyu mu kullanıyorsunuz?

Bir de iade edebiliyorsanız olaydan bağımsız Apple şarj aletini iade ederdim. Spiegen'lerin 300 ₺ ürünleri bence Apple orijinal diye verdiği üründen daha kaliteliler.
Hocam yukarıya attığım Spigen kabloyu kullanıyorum 2 şekilde de.

Çevremde ki herkes Apple orijinal şarj aleti kullanmamı söylediği için aldım. Daha sağlıklı ve telefon pilinin uzun ömürlü olacağını söylediler.

850 TL civarı vermiştim. Baya pahalı şahsen. 9 gün olmuş alalı. Telefonu da o gün aldım zaten. Ne dersiniz? 300 TL'ye Spigenler var dediğiniz gibi. Sorun yaratmaz ise ona dönebilirim. 3 tane alıyorum 1 adaptör parasına. @1247 @EsatKa

Son düzenleme:
Ben de kardeşim Iphone 13 alınca insanların önerisi ile Apple şarj aletini kendi sitesinden almıştım. Açıkcası Android telefonlar için satılan Sunix vb. malzeme kalitesinden bir tık iyi, ama şarj adaptörü Samsung veya Çinli telefonlara göre çok dandik gelmişti. Yani biraz orijinal ürün diye çok da iyi olmayan ve bence eski bir adaptör satıyorlar gibi geldi bilemiyorum.

Bir de sonradan Spiegen şu adaptörü ve Baseus kablosunu aldım. Onu da iş yerinde kullanıyor gayet iyi olduğunu söylüyor.

Dediğim gibi iade edebiliyorsanız elden çıkarın. Her türlü kâr edersiniz, açıkcası sorun kablodaysa bile Apple adaptörüne gerek olduğunu düşünmüyorum.

Ben de kardeşim Iphone 13 alınca insanların önerisi ile Apple şarj aletini kendi sitesinden almıştım. Açıkcası Android telefonlar için satılan Sunix vb. malzeme kalitesinden bir tık iyi, ama şarj adaptörü Samsung veya Çinli telefonlara göre çok dandik gelmişti. Yani biraz orijinal ürün diye çok da iyi olmayan ve bence eski bir adaptör satıyorlar gibi geldi bilemiyorum.

Bir de sonradan Spiegen şu adaptörü ve Baseus kablosunu aldım. Onu da iş yerinde kullanıyor gayet iyi olduğunu söylüyor.

Dediğim gibi iade edebiliyorsanız elden çıkarın. Her türlü kâr edersiniz, açıkcası sorun kablodaysa bile Apple adaptörüne gerek olduğunu düşünmüyorum.
Hocam kablo da olduğunu sanmıyorum çünkü önce Baseus kablo aldım ardından linkini attığım MFI sertifikalı kabloyu aldım fark yoktu.

Eger ki telefonun bataryasına vs uzun vadede sorun yaratmıyor ise iade ederim. 3 tane alıyorum aynı paraya.

Ancak telefonun batarya daha hızlı kötü olacaksa iade etmem.

Edit: Biraz araştırdım ve attığınız modeli aldım. Teşekkürler. Diğerini iade edeceğim. Neredeyse 4 tane parasıyla aldım ben.

@1247, Hocam selam, aldığım şarj aleti geldi ancak açmadım bilerek kutusunu. Vatan Bilgisayar'ın şubesinden aldığım için iade yok diyorlar. Ancak ürün de belli ki sorun var. Garantiye göndereceğim. O da kesin uzun sürer.

Şimdi şöyle;

Anker A1237G11 modeli ile şarj ettiğim de 30 dakika da %14'den %47'e çıkıyor.

Apple 20W adaptör ile şarj ettiğim de (ortam, telefon durumu her şey aynı) 30 dakika da %14'den %30'a çıktı.

Şimdi bir daha Samsung EP-T2510N ile edeceğim.

Son düzenleme: