Şimdi Apple alanlar büyük ihtimalle zengin. Ben buradan bir çıkarım yapamam :D. Bir de alamayacağım bir şeye yorum yapmam anlamsız olur. Zenginler düşünsün artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nesi saçma arkadaşlar, adamlar "Aaa burada ne güzel yapılmışı var entegre edelim mis" dediler, bastılar işbirliğini.

Bakın para değil, işbirliği yaptılar.

OpenAI için muazzam bir data. Apple için harika bir çözüm müşterileri için.

Ben açıkcası başarılı buldum bu hareketlerini.

Kapalı bir ekosistemde Apple ve OpenAI yazılımsal ve işlevsellik açısından iyi şeyler yaparlarsa çığır açarlar mobil cihazlarda AI kullanımı işini.

En azından A15 Bionic ve üstü işlemciler destekleseydi çok mutlu olurdum. Kursağımda kaldı tam sevinemedim yapay zeka geliştirmelerine. :(

Telefonumda deneyimleyemeyecek olsam da en azından MacBook’ta tam anlamıyla kullanabileceğim. Tutunabileceğim bir dal var. 🥲

Yapay zeka özelliklerinin cihazda lokal olarak çalışabilmesi için eminim çok daha farklı bir işlem gücü gerekiyordur bir şey diyemiyorum ama pazarlama amaçlı böyle yapıldığını düşünüyorum. Çünkü Apple A17 ve sonrasını yaygınlaştırmak istiyor. Oyun portlama, AI gibi özellikler hep bu nesil ve sonrasına geliyor. Bakalım biz ne kadarını alabileceğiz iPhone 15 Pro sahipleri olmayanlar olarak.

Merhabalar, iyi forumlar.

Apple tarihi bir yapay zeka güncellemesi duyurdu: Apple Intelligence. Bu güncellemeyle birlikte desteklenen Apple cihazları yapay zeka desteği alacak. Siri, ChatGPT desteğiyle artık çok daha akıllı ve akıcı konuşacak. Siri, not alma, alarm ekleme gibi işleri yapabildiği gibi fotoğrafları düzenleyip uygulamalar içinde işlemler de yapabilecek.

Apple Intelligence içerisinde mail yazma, not alma, özetleme gibi yetenekleri de mevcut. Görsel üretme aracı da internet bağlantısı olmadan cihaz içinde lokal olacak çalışabilecek. Bu güncelleme ile ChatGPT, ücretsiz olarak entegre edilmiş ve bu özellikleri destekleyen iPhone'ları kontrol edebiliyor hale gelecek. Ancak bu özellikler şu an için yalnızca iPhone 15 Pro, M1 veya daha yeni çipli Mac ve iPad'lerde mevcut olacak. Sonbaharda İngilizce beta sürümüyle kullanıma sunulacak, diğer diller ise gelecek yıl eklenecek.

Bu duyuru büyük yankı uyandırdı, Elon Musk ve kullanıcılardan da sert tepkiler geldi. Elon Musk, Apple'ın OpenAI entegrasyonunun kabul edilemez bir güvenlik ihlali olduğunu belirterek, Apple, OpenAI'yi işletim sistemi düzeyinde entegre ederse şirketlerinde Apple cihazlarının yasaklanacağını söyledi. Ayrıca, ziyaretçilerin Apple cihazlarını Faraday kafesinde bırakmaları gerekeceğini ekledi. Musk, Apple'ın kendi yapay zekasını yapacak kadar zeki olmadığını ve OpenAI'ın güvenliğinizi koruyacağını garanti edemeyeceğini dile getirdi. Apple'ın verilerinizi OpenAI'a teslim ederek sizi sattığını iddia etti.

Komplo Teorisi

Bana mantıklı gelen bu teoride, Apple ve OpenAI arasında gizli bir işbirliği olduğuna dair iddialar ortaya atılmış. Teoriye göre, Apple, yapay zeka geliştirmekte yaşadığı zorlukları çözmek için ChatGPT ile anlaştı ve teknoloji transferi de gerçekleşti. Ancak bu işbirliği asıl amacını gizlemekte: OpenAI, Apple'ın kullanıcı verilerine erişerek, AGI (Artificial General Intelligence) için gerekli devasa veri setini toplamak istiyor.

OpenAI, GPT modellerini geliştirirken asıl amacının AGI inşa etmek olduğu ve bu doğrultuda yeni bir mimari olan GPT2'yi tanıttığı iddia ediliyor. Yaklaşık 4 ay önce Bloomberg GPT-5'in hazır olduğunu OpenAI'ın çalıştığı şirketlerin CEO'ları ile özel bir röportaj yaparak sızdırmıştı. GPT-5'in hazır olduğu ancak veri setini büyütmeye odaklandıkları için bu modeli yayınlamadıkları öne sürülüyor. GPT-4o'nun hızlı bir şekilde kullanıma sunulması ve iPhone'larda ücretsiz olarak sunulacak olmasının, bu veri toplama sürecinin bir parçası olduğu ileri sürülüyor.

Öne sürülen teoriye göre, AGI'nın yakın olduğu ve insanlığın bu yeni döneme hazırlıksız yakalanacağı belirtiliyor. AGI'nın her alanda insanların yerini alacağı ve insanların bu duruma hazırlıksız olarak yakalanacağı muhtemel..

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz değerli forumdaşlar?

Apple ve OpenAI arasında bir bağlantı var. Zaten uygulama içinde Siri'ye bir soru sorunca, bunu ChatGPT ile cevaplayabilirim diyor. Bence pek bir güvenlik sorunu yok. Güvenlik konusunda Apple'a güveniyorum.