Isıran arkadaş gelmiş mi diye bakayım dedim daha gelmemiş. Yakında burada olur. 
Detaylar
Kim cevapladı?Çok şey yapmayalım yine de hocam, Apple fanboyu değilim ancak Elma Isıran hocamı severim buradan da kendisine sevgilerimi saygılarımı iletiyorumIsıran arkadaş gelmiş mi diye bakayım dedim daha gelmemiş. Yakında burada olur.![]()
Konuya dönecek olursak, 2014 model Smart Hub sisteme sahip Samsung TV'leri çoğunuz biliyorsunuz. Samsung 2016-2018 zamanları Smart Hub yerine TizenOS TV'leri üretmeye başladığı zaman Smart Hub TV'lerden yazılım desteğini çekti ancak mağazayı kapatmadı.
2012-2013 model Smart Hub sistemli Samsung TV'ler hala mağazaya erişebiliyorlar. Benim 2014 model Smart Hub sistemli Samsung TV aygıtım da dahil. Hala uygulamalara haftada bir yeni güncellemeler geliyor ve uygulamalar güncel kalıyor.
Bu TV'lerin orta segment modellerinde depolama alanı 1.5 GB, RAM bellekleri ise 512 mb. Öyle güçlü cihazlar da değil bunlar. En premium olan modelin bile RAM bellek miktarı 1 GB, depolama alanı da 3 GB falandı o zamanlar.
Yani yapılmayacak iş değil. Samsung burada 2012-2014 model TV'lerini bile ayakta tutmaya devam ediyorsa Apple bunu Apple TV cihazlarında çok daha iyi bir şekilde yapabilir.
Bu tamamen Apple'ın planlı eskitme konusundaki muazzam sanata uymayarak tak diye desteği kesip göze batmasından kaynaklanıyor.
Son düzenleme:
Telefon ve işletim sistemi konuları hariç bende öyle.Çok şey yapmayalım yine de hocam, Apple fanboyu değilim ancak Elma Isıran hocamı severim![]()
- Makaleler
- 6
Kesinlikle. Telefon bazında Apple eskiden en güçlü cihazlara sahipti. Günümüzde yazılım desteği kesilen cihazın o donanımı kullanamıyorsun. Ama o sene çıkan Android bir cihaza uygun yazılım atıp kullanabiliyorsun.
2016 yılında çıkmış LG televizyonuma interneti bağladığımda hâla daha uygulamaları kullanabiliyorum
eski Smart TV özellikli Arçelik TV bile buna dahil.
Çok şey yapmayalım yine de hocam, Apple fanboyu değilim ancak elma ısıran hocamı severim
Konuya dönecek olursak, 2014 model Smart hub sisteme sahip Samsung TV'leri çoğunuz biliyorsunuz. Samsung 2016-2018 zamanları Smart hub yerine tizenos TV'leri üretmeye başladığı zaman Smart hub TV'lerden desteğini çekti ancak mağazayı kapatmadı.
2012-2013 model Smart hub sistemli Samsung TV'ler hala mağazaya erişebiliyorlar. Beni 2014 model Smart hub sistemli Samsung TV aygıtım da dahil.
Yani yapılmayacak iş değil. Bu tamamen Apple'ın planlı eskitme konusundaki muazzam sanata uymayarak tak diye desteği kesip göze batmasından kaynaklanıyor.
2016 yılında çıkmış LG televizyonuma interneti bağladığımda hâla daha uygulamaları kullanabiliyorum
erdym
Üstün
Çok şey yapmayalım yine de hocam, Apple fanboyu değilim ancak elma ısıran hocamı severim
Konuya dönecek olursak, 2014 model Smart hub sisteme sahip Samsung TV'leri çoğunuz biliyorsunuz. Samsung 2016-2018 zamanları Smart hub yerine tizenos TV'leri üretmeye başladığı zaman Smart hub TV'lerden desteğini çekti ancak mağazayı kapatmadı.
2012-2013 model Smart hub sistemli Samsung TV'ler hala mağazaya erişebiliyorlar. Beni 2014 model Smart hub sistemli Samsung TV aygıtım da dahil.
Yani yapılmayacak iş değil. Bu tamamen Apple'ın planlı eskitme konusundaki muazzam sanata uymayarak tak diye desteği kesip göze batmasından kaynaklanıyor.
Anlık olarak TizenOs kullanıyorum ve açıkçası o bile beni şaşırttı. Kötü olsa bile bir tarayıcısı var ve Disney+ gibi yeni şeyler eklenmeye devam ediyor he ne üzdü Steam'in desteğini çekmese güzel olurdu. Bu arada alt sürümlerde TizenOs'a bile dışarıdan uygulama yüklemek mümkün o kadar absürt bir durum. Ayrıca TizenOs olması da çok sorun yaratmıyor çünkü bu TV'ler ile gelen donanım zaten aşırı güçsüz ve depolama konusunda vasat o yüzden bu tarz olsa bile donanımın ötesinde bir performans vermesi sevindiriyor. Çoğu uygulama 4K destekliyor. Fakat Apple TV'ye bakıyoruz içindeki donanımla 1080p 30FPS
- Makaleler
- 1
Planlı eskitmenin dibini sıyırıyorlar yoksa niye şirketin değeri milyar dolarları bulsun? 
TV'den kim Steam'e giriyordu ki hocam? Zaten TizenOS üzerindeki Steam platformu yalnızca gezinme gibi işlevleri yerine getiriyordu detaylı erişimi de yoktu zaten.Steam'in kendisi resmi desteğini çekmese güzel olurdu
Ayrıca benim 2014 model Samsung akıllı kumandamda dokunmatik panel ve hassas jiroskop sensörü var, yani havada kumandayı hareket ettirerek mouse imlecini kontrol edebiliyorum, dokunmatik panel üzerinde dokunma veya kaydırma yaparak da işlevleri gerçekleştiriyorum ve hala da tarayıcı ile internetteki içerikleri gezinirken insanın işine yarıyor. Yeni modellerin kumandasında ise güneş ışığı ile şarj edilebilir pil ve basma hareketi ile değil, kaydırma hareketi ile kanal ve ses ayarı yapılıyor.
Cidden Samsung eskiden inovasyon anlamında lider şirketti.
erdym
Üstün
TV'den kim Steam'e giriyordu ki hocam? Zaten tizenos üzerindeki Steam platformu yalnızca gezinme gibi işlevleri yerine getiriyordu detaylı erişimi de yoktu zaten.
Steam Link birkaç yıl önceye kadar destekliyordu ve zamanında koltukta oturup TV'den rahatça oyun oynamak o kadar keyifliydi ki. 4K ve aşırı büyük fakat uygun fiyatlı olduğundan tekrar bu modellerden birini 2. el aldım ve bir de ne göreyim Steam desteğini çektiğini açıklamış
Bunu yeni öğrendim hocam, zaten Steam Link for Tizen, Samsung tarafından geliştirilmiş, Samsung kendisi çekmiş açıklamaya göre. Evet üzücü bir durum.Steam Link birkaç yıl önceye kadar destekliyordu ve zamanında koltukta oturup TV'den rahatça oyun oynamak o kadar keyifliydi ki. 4K ve aşırı büyük fakat uygun fiyatlı olduğundan tekrar bu modellerden birini 2. el aldım ve bir de ne göreyim Steam desteğini çektiğini açıklamış