@Arlecchino, “1 delille 40 alimi yendim ama 40 delille 1 cahili yenemedim”

Boş ver, adamın yazdıklarına baksana.”laf atabilecek yetkinliğe sahip değilsin” :rofl: Hayatımda böyle saçma sapan bir şey duymadım. En cahili bile tüketici olarak ürünlerin vaatlerini karşılaştırmayı bilir. Şok edici.

O kadar iyi mühendisliği var ki 39 bin aboneli kanallar ısınma sorununa çözüm üretiyor.

"Kullanmadığın, eline almadığın." dediğin cihazın Pro sürümünü kulanmış olmam ise bence daha komik.

Adamlar Air modellerini buna göre üretiyor ve kullanan kitle gayet de memnun. Evet Pro serisi kullandığın için hala eline Air serisi almamışsın. Aferin MacBook kullanmışsın az daha öveyim mi seni :)

@Arlecchino, “1 delille 40 alimi yendim ama 40 delille 1 cahili yenemedim”

Boş ver, adamın yazdıklarına baksana.”laf atabilecek yetkinliğe sahip değilsin” :rofl: hayatımda böyle saçma sapan bir şey duymadım. En cahili bile tüketici olarak ürünlerin vaatlerini karşılaştırmayı bilir. Şok edici.

Adamlar hala kullanıcı kitlesi ediniyor ve globalde 1. marka olmaya devam ediyor. Ha bu arada hala dediklerimin arkasındayım. Sen bu cihazlara pahalı diyorsun ama benzerleri varsa hayhay hemen alalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Haluk Albayrak, ASUS Zenbook 14 OLED :D Yurt dışında 700-800 dolar, ben şubat ayında 41.000’e aldım. Ben bunu alırken aynı 16 GB RAM miktarına sahip M3 Air’lar çok daha pahalıydı yine. Ayrıca Mac’de 256GB SSD vardı.

OLED ekranla Air’a göre çok daha iyi renkler, 1TB hafıza ve Ryzen 8840HS işlemci. Pilde çalışırken bile M3 Air’dan çok daha iyi performans veriyor, 10 saat üzeri pil ömrü var.

M1, M2 zamanı gibi eşsiz değil Apple artık. Özellikle Intel Ultra serisi be Ryzen 8000/AI serisi oldukça iyi verimlilik sunuyorlar. Modern Windows ultrabooklar bile artık rahatlıkla 10 saat üzeri pil ömürleri görebiliyorlar.

Sen sormadan söyleyeyim, cihazın fanları boşta dönmüyor, çıt yok:)

Hayır bütün bunları geçtim, pahalı diyebilmem için rakibinin olmasına gerek bile yok. Apple’ı bu kadar yüceltmene gerek yok. Sen tüketicisin. Onlar sana muhtaç.

Kullanıcı sayısı istediği kadar artsın, alana hayırlı olsun. Kötü makine olduğunu iddia etmiyorum ben zaten, sunduklarına göre pahalı diyorum. Yine MacBook Pro’lar da çok pahalı sunduklarına göre. Kesinlikle çok iyi cihazlar ama fiyatları olması gerekenden pahalı.

Son olarak ekleyeyim: MacBook Air M2 bizzat aldım ve kullandım zamanında. Ürünün ne olduğu hakkında gayet iyi fikirlerim var merak etme. Hatta o M2 Air’la Teknofest’e bile katıldım. Ayrıca iPhone da kullanıyorum. Apple düşmanı değilim yani.

Aşağıdaki görseller Just Josh kanalından. Linki de bırakırım en alta. Ryzen 8840HS daha fazla performans vermekle kalmıyor, M2'den daha uzun süre şarjı dayanıyor :D Ha M3'ün yük altında M2'ye dönüştüğünü de görmüş oldun.

1748281228313.webp

1748281252874.webp

Son düzenleme:
Adamlar Air modellerini buna göre üretiyor ve kullanan kitle gayet de memnun. Evet Pro serisi kullandığın için hala eline Air serisi almamışsın. Aferin MacBook kullanmışsın az daha öveyim mi seni :)

Sence kullanmadım mı? M2 Air'den Pro versiyonuna geçtim :D. M2 Air dakika başı throttle yiyordu. Apple, Air modeli için sadece 1 dolar bile olmayan masrafla %30 daha fazla performans verebilirdi ama bunun yerine karı seçti.

Sence kullanmadım mı? M2 Air'den Pro versiyonuna geçtim :D. M2 Air dakika başı throttle yiyordu. Apple, Air modeli için sadece 1 dolar bile olmayan masrafla %30 daha fazla performans verebilirdi ama bunun yerine karı seçti.

Gerçekten 2 problemli insan olduğunuzu bu yazdıklarınızdan anlamak güç değil. Pro serisinin gerektirdiği işler yapıyorsan zaten Pro serisi kullanacaksın. Ha bir de %30 yazmış kafan kadar fanla çektiği video için. Yorumlarda da şunu gördüm ingilizcen de varsa video sahibinin yorumuna ekstra olarak da bakabilirsin.

1748346879088.webp

@Haluk Albayrak, ASUS Zenbook 14 OLED :D yurt dışında 700-800 dolar, ben şubat ayında 41.000'e aldım. Ben bunu alırken aynı 16 GB RAM miktarına sahip M3 Air'lar çok daha pahalıydı yine. Ayrıca Mac'de 256 GB SSD vardı.

OLED ekranla Air'a göre çok daha iyi renkler, 1TB hafıza ve Ryzen 8840HS işlemci. Pilde çalışırken bile M3 Air'dan çok daha iyi performans veriyor, 10 saat üzeri pil ömrü var.

M1, M.2 zamanı gibi eşsiz değil Apple artık. Özellikle Intel Ultra serisi be Ryzen 8000/AI serisi oldukça iyi verimlilik sunuyorlar. Modern Windows Ultrabook'lar bile artık rahatlıkla 10 saat üzeri pil ömürleri görebiliyorlar.

Sen sormadan söyleyeyim, cihazın fanları boşta dönmüyor, çıt yok:)

Hayır bütün bunları geçtim, pahalı diyebilmem için rakibinin olmasına gerek bile yok. Apple'ı bu kadar yüceltmene gerek yok. Sen tüketicisin. Onlar sana muhtaç.

Kullanıcı sayısı istediği kadar artsın, alana hayırlı olsun. Kötü makine olduğunu iddia etmiyorum ben zaten, sunduklarına göre pahalı diyorum. Yine MacBook Pro'lar da çok pahalı sunduklarına göre. Kesinlikle çok iyi cihazlar ama fiyatları olması gerekenden pahalı.

Son olarak ekleyeyim: MacBook Air M.2 bizzat aldım ve kullandım zamanında. Ürünün ne olduğu hakkında gayet iyi fikirlerim var merak etme. Hatta o M2 Air'la TEKNOFEST'e bile katıldım. Ayrıca iPhone da kullanıyorum. Apple düşmanı değilim yani.

Aşağıdaki görseller just josh kanalından. Linki de bırakırım en alta. Ryzen 8840HS daha fazla performans vermekle kalmıyor, M.2'den daha uzun süre şarjı dayanıyor :D ha m3'ün yük altında M.2'ye dönüştüğünü de görmüş oldun.

Eki Görüntüle 150741
Eki Görüntüle 150742

Şu ana kadar ana bilgisayarım olarak Windows ikincil bilgisayarım olarak da Air kullandım. Normal ve ortalama bir kullanıcı için bu laptoplar fazlasıyla yeterli özellikle ekosistemden çıkmak istemeyen kullanıcılar için. Sen ekosistemi ve bu cihazların işletim sistemini hiçbir zaman konuya dahil etmiyorsun. Burada Apple fanboyluğu yapmıyorum. Adamları savunuyorum çünkü sizin yaptığınız yorumların hepsi tamamen kişisel ve her cihazın kullanıcı kitlesini umursamayan saçma yorumlar.

OLED ekranla daha iyi renkler demişsin peki daha iyi PPI ve daha iyi çözünürlük de buna dahil mi? En harika yerinden kesmekte uzmanlaşmışsın belli ki.

Sen fanı olmayan bir cihazı neyin yüküne neyin stress testine sokuyorsun? Ha onu geçtim M.2'den uzun süre dayanıyor demişsin hayhay doğru diyosun. M3 veya M4 peki? Bana akıl vermen inanılmaz komiğime gidiyor. Dediğin her şeyi biliyorum ve farkındayım sadece kendi doğrularını farklı insanlara dayatmaya çalışman ve herkesin ihtiyacının farklı olduğunu anlamaman ironik.

Cihazın fanları boşta dönmüyor ghelper veya amoury crate üzerinde performans moduna alınca altı üstü 50 desibel üstü ses çıkartıyor canım hiç de bir şey değil. Benim 7735HS laptopumun da fanları boşta dönmüyor.

Hala olması gerekenden pahalı diyorsun. Güncel M4 Air cihazlar vergi dahil olmadan 999 dolardan satılıyor. Apple'ın sitesi dışında farklı yerlerde 850 dolara kadar bulunabilen bir cihazdan bahsediyoruz burada. Yükseltme maliyetleri pahalı o konu Apple'ın pazarlama stratejisi elden bir şey gelmez insanları kazıklıyorlar fakat baz fiyatı hitap ettiği kullanıcı kitlesi için bedava. Ve bu cihazları güncelleme alacağı şekilde komple değerlendirmen gerekiyor.

Gerçekten 2 problemli insan olduğunuzu bu yazdıklarınızdan anlamak güç değil. Pro serisinin gerektirdiği işler yapıyorsan zaten Pro serisi kullanacaksın. Ha bir de %30 yazmış kafan kadar fanla çektiği video için. Yorumlarda da şunu gördüm ingilizcen de varsa video sahibinin yorumuna ekstra olarak da bakabilirsin.

Eki Görüntüle 150864

Cihazın fanları boşta dönmüyor ghelper veya amoury crate üzerinde performans moduna alınca altı üstü 50 desibel üstü ses çıkartıyor canım hiç de bir şey değil. Benim 7735HS laptopumun da fanları boşta dönmüyor.

Modsuz şekilde 6 watt çekip 7782 puan alan cihaz mod ile fansız 12-14 watt çekip 9100-10588 puan almış. İstediğin kadar büyük fan koy orada 1mm boşluk varken pad olmadığı zaman o kadar fark ettirmiyor. Zaten yapan kişilerin yarısı mükemmel olduğunu yarısı değişmediğini söylüyor bu uygulama ile alakalı bence. Zamanında Modu kendim de yaptığımda 1.5mm pad kullandığım ve 5 döngü Geekbench testi çalıştırdım, yarı yarıya fazla puan almıştım. Aynı zamanda belleklerin ve depolamanın altıda soğuduğu için uzun süreli kullanımlarda rahatlık sağlıyor. Apple'da zaten boşu boşuna M4 MacBook Air ve iPad Pro'da grafit yüzeyi büyütmedi. Zenbook'un AI 7 350 versiyonu 45999TL, ekran olarak ise 2880x1800p 120Hz ve 243PPI'a sahip. 512 en ucuz M4 Air 51999TL. MacBook'lar iyi cihazlar. Güncelleme geldi driver bozuldu, uygulama çöküyor, bilmem bu uygulama için bilmem neyi indir gibi Windows sorunları yok. Tek söylediğim şey, Apple'ın bilerek soğutma üzerine çalışmaması ve her major güncellemede ısı limitini düşürmesi. Kısaca yüksek performans isteyenleri Pro modelleri sattırmaya zorluyor. Hatta bunları tekrar MacBook almayı düşünürken yazıyorum. Kullandıktan sonra ayrılmak zor oluyor.

Son düzenleme:
Şu ana kadar ana bilgisayarım olarak Windows ikincil bilgisayarım olarak da Air kullandım. Normal ve ortalama bir kullanıcı için bu laptoplar fazlasıyla yeterli özellikle ekosistemden çıkmak istemeyen kullanıcılar için. Sen ekosistemi ve bu cihazların işletim sistemini hiçbir zaman konuya dahil etmiyorsun. Burada Apple fanboyluğu yapmıyorum. Adamları savunuyorum çünkü sizin yaptığınız yorumların hepsi tamamen kişisel ve her cihazın kullanıcı kitlesini umursamayan saçma yorumlar.
Tekrar aynı yere geliyoruz. Ben ne diyorum sana? Cihazlar iyi ve başarılı, sadece fiyatları yüksek. İstersen buyur, al. Hayrını gör. Yurt dışı fiyatlarını geçelim, 47 bin TL'ye alacağın cihaz ağır işlerde tökezleyecek. İnatla Apple çok başarılı diyorsun, ben de diyorum başarılı diye. Başarılı ama olması gerekenden pahalı.
OLED ekranla daha iyi renkler demişsin peki daha iyi PPI ve daha iyi çözünürlük de buna dahil mi? En harika yerinden kesmekte uzmanlaşmışsın belli ki.
Aradaki 10 bin TL fiyat farkını görmezden geliyorsun. Aynı fiyata çıktığında arkadaşın dediği gibi hem daha güçlü işlemci barındıran hem de yüksek çözünürlüklü OLED ekrana sahip olursun. Üstüne 120Hz de tuz biber. Sen örnek at dedin, elimdeki makineyi örnek verdim ben. ASUS Zenbook yaz Google'a, Huawei MateBook yaz, tonla Apple MacBook dengi makine göreceksin.

Apple M serisinin çok da bir ayrıcalığı kalmadı artık. Bu ana fikri anlaman çok da zor olmasa gerek.
Sen fanı olmayan bir cihazı neyin yüküne neyin stress testine sokuyorsun? Ha onu geçtim M.2'den uzun süre dayanıyor demişsin hayhay doğru diyosun. M3 veya M4 peki? Bana akıl vermen inanılmaz komiğime gidiyor. Dediğin her şeyi biliyorum ve farkındayım sadece kendi doğrularını farklı insanlara dayatmaya çalışman ve herkesin ihtiyacının farklı olduğunu anlamaman ironik.
Fanı olmayan cihaz için 47 bin TL istemeyi biliyorlar. Senin jetonun düşmediği kısım bu. Günlük kullanım için, hafif iş yükleri için üretilen bir cihaz için İNDİRİMLİ 47 bin TL çok yüksek bir fiyat. Bu fiyata Windows/Linux tarafında Zenbook'lar, Lenovo Yoga'lar, Huawei'ler gibi her işin altından kalkabilecek cihazlar var.

M2'den uzun dayanması da yetiyor zaten. 18-20 saat pili dayansa ne yapacaksın? 18-20 saat aralıksız kullanacak mısın? 1950'de yaşamıyoruz. Elimi atsam priz var. Ofise git, akşama kadar çalış, evinde masanda şarja tak. 10 saat üzeri pil ömrü çok iyi bir şey tabi ama 10 saat bile rahatlıkla yetiyor. Şahsen M1'in bile pil ömrü için "daha uzun olsa daha iyi olurdu" diyen görmedim ben. Yetiyor herkese.

Uzun pil ömrü yüksek fiyatın bahanesi olmaya yetmez kısaca, rakibin de 10 saat üzeri sunabilirken.
Elindeki gaming laptopla Zenbook gibi ultrabook'u bir tutuyorsun sonra akıl verme diyorsun :rofl: 28W güç limiti var işlemcinin, sendeki gaming laptopta sadece ekran kartı 100W üzeridir. İkisini soğutmak bir mi? MacBook Pro'daki fan gibi düşün bunu. Allah'ın kıytırık fanı işte, Apple sihirli yağ sıkmıyor buna. Normal, bildiğin ultrabook fanı. Bende de gaming laptop vardı, Gigabyte AORUS, merak etme. O kadar yüksek ses çıkarmıyor.

Ha bir de küçük bir detay, Armoury Crate, Zenbook'larda desteklenmiyor. MyASUS var ve Zenbook'larda tek fan var, çift değil.
Hala olması gerekenden pahalı diyorsun. Güncel M4 Air cihazlar vergi dahil olmadan 999 dolardan satılıyor. Apple'ın sitesi dışında farklı yerlerde 850 dolara kadar bulunabilen bir cihazdan bahsediyoruz burada. Yükseltme maliyetleri pahalı o konu Apple'ın pazarlama stratejisi elden bir şey gelmez insanları kazıklıyorlar fakat baz fiyatı hitap ettiği kullanıcı kitlesi için bedava. Ve bu cihazları güncelleme alacağı şekilde komple değerlendirmen gerekiyor.
256GB SSD var baz fiyatında. Cep telefonu gibi:rofl: USB portu yok, HDMI çıkışı yok. Dönüştürücüye mahkumsun. SSD yükseltmesi mevcut değil.

Kısaca ana fikir şu: 10 bin TL ucuza 1 TB SSD'li, geniş bağlantı seçeneklerine sahip, uzun yük altında çok daha güçlü, kısa yüklerde aynı güçte, OLED ekranlı, M2 Air seviyesinde pil ömrü sunabilen bir makine mevcut. macOS ve ekosistem "hitap ettiği" kesim için bütün bu -'lere rağmen 10 bin TL'ye değerse hayhay alabilirler ama bu pahalı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Senin o Apple seviyesine gelme iddian da boş. AMD'de Intel de zaten o seviyedeler. AMD'nin AI Max 395 çipine bakabilirsin. ASUS'un ROG Flow "tabletinde" dahili GPU'yla 4060'la kapışıyor adamlar.

Son düzenleme: