Asıl Tim Cook'tan dolayı olabilir.
Ben de onu diyorum ya zaten. Tim Cook başa geldiğinde daha popülist bir yaklaşım sergiledi. Şüphesiz ki bunun Apple'ın finansal büyümesine müthiş bir etkisi oldu. O yüzden Tim Cook bu uygun fiyatlı MacBook fikrine sıcak bakıyor olabilir. Profesyoneller zaten Pro modelleri almaya devam edecektir, sıradan kullanıcının ise sadece multimedya ve internet işleri için yüksek çipli bir MacBook almasına gerek yok. Bu hamle MacBook satışlarını artırabilir.

Ben de onu diyorum ya zaten. Tim cook başa geldiğinde daha popülist bir yaklaşım sergiledi. Şüphesiz ki bunun Apple'ın finansal büyümesine müthiş bir etkisi oldu. O yüzden tim cook bu uygun fiyatlı MacBook fikrine sıcak bakıyor olabilir. Profesyoneller zaten Pro modelleri almaya devam edecektir, sıradan kullanıcının ise sadece multimedya ve internet işleri için yüksek çipli bir MacBook almasına gerek yok. Bu hamle MacBook satışlarını artırabilir.

Tim cook geldiğinden beri uygun fiyatlı Apple ürünleri yaptı zaten. 5C, iPhone SE, SE2, SE 3, 16e, iPad düz serileri vardı ama uygun fiyatlı oldular. Bunun gibi MacBook Air ve Pro'nun yanına düz MacBook eklenecek. Zaten MacBook alanların %90'ı sıradan kullanıcı.

Mesela bende MacBook bakıyordum bu uygun fiyatlı olursa alabilirim belki.

Yüzde 90 şöyle çıkacak.

20250702_115043.webp