Arkadaşlar 460k birikim yaptım. 2. elde Clio veya Ford fiesta gibi manuel bir araba almayı planlıyorum. 2 ay sonra askere gidiyorum askere gidip geldiğimde toplamda 8 ay geçmiş olacak askerden döndüğümdemi araba almalıyım sizce? Paramın 430k sı altında 30k da dolar/euro olarak duruyor. Bildiğiniz üzere altın araba piyasasından daha hızlı ve fazla değer kazanıyor tahminen döndüğüm vakit hiç üstüne birikim yapmadığımı var sayarsak durduğu yerde bence en az 600-700 olur gibi diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış mıyım ama her neyse beklenmeli mi yoksa şu an mı alınmalı? Dönmeyi beklersem daha iyi bir araba alabilme ihtimalim var mı? (sonuçta dediğim gibi 2. el zaten şişik olduğu için altın artmaya devam etse de 2. el "nispeten" altına göre yerinde sayıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Loutermilch
Başarılı
Ben olsam askerden gelene kadar altın olarak tutardım.
8 ayda altının değer kazanma ihtimali daha yüksek diye düşünüyorum. Arabayı alıp koyduğun yerde herhangi birisi gelip çizebilir çarpabilir ve değeri düşebilir. 8 ay uzun bir süre ben olsam muhtemelen altın olarak değerlendirirdim. Askerden döndüğümde daha üst seviye bir araç bakardım
Hocalarım peki dediğiniz gibi askerden sonrayı bekliyorum lakin aklıma bir şey takıldı. Altına oranla az miktar olsa da biriktirdiğim 100euro 550 doları zararı göze alarak gidip onu da altına cevirmemin lüzumu var mı buna gerek var mıdır acaba? Altına param yetmediği zamanlarda 50, 50, 20, 100 şeklinde ala ala birikmiş. Yoksa hayatta altın dışında birikim için başka bir şey almam. @shruux @Loutermilch
Loutermilch
Başarılı
Ben valla bu sıralar kafayı yedim, bacağımı kesip altın almam gerekiyor gibi hissediyorum. Döviz olarak bekletmezdim şahsen.Hocalarım peki dediğiniz gibi askerden sonrayı bekliyorum lakin aklıma bir şey takıldı. Altına oranla az miktar olsa da biriktirdiğim 100euro 550 doları zararı göze alarak gidip onu da altına cevirmemin lüzumu var mı buna gerek var mıdır acaba? Altına param yetmediği zamanlarda 50, 50, 20, 100 şeklinde ala ala birikmiş. Yoksa hayatta altın dışında birikim için başka bir şey almam. @shruux @Loutermilch
Ben vallahi bu sıralar kafayı yedim, bacağımı kesip altın almam gerekiyor gibi hissediyorum. Döviz olarak bekletmezdim şahsen.
Yani o anki gireceğim zarar çevireceğim altının 8 aydaki yükselişi yanında hiçbir şey demek istediniz sanırım.
Tamamdır çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
Altının 8 ay içerisindeki getirisi dövizden yüksek olacaktır muhtemelen.Yani o anki gireceğim zarar çevireceğim altının 8 aydaki yükselişi yanında hiçbir şey demek istediniz sanırım.
Fiyatlar yükselme eğiliminde. Lakin buna rağmen, yaprak kıpırdamıyor oto piyasasında. Bekliyor araçlar. Şu anda araç alınabilir,piyasa ortada çünkü. 460 değil, 500 ve üstü araçlara bakmanızı öneririm aslında. Bütçe artabilirse tabi. Eli ayağı düzgün araçlar, 500 ve üstü civarlarında başlıyor. 400-460 bin liralık araçlar sizi üzebilir. O fiyat bareminde, otomatiğe girmemeniz doğru olmuş.
Ve en önemlisi şimdi alacaksanız diyelim 460+45 şeklinde kendinizi ayarlayın. Expertiz ücretleri, trafik sigortası,kasko,noter ücreti derken araç alımı esnasında yorar yoksa. Arkadaşa aldık geçen gün trafik sigortası ve kasko sadece araba haricinde yaklaşık 35 bin TL tuttu. Trafik sigortası zaten mecbur yaptırmak zorundasınız.
Altın ve döviz çok kısa vade de size çok kazanç sağlamaz, ama 8 ay sonra ne olacağını da kestiremeyiz Türkiye piyasasında.
Lakin araba piyasası uçmaz, onu söyleyebilirim. Araba artık yatırım aracı değildir. Piyasalarda nakit sıkıntısı da var çünkü, eskisi kadar hızlı dönmüyor piyasa.
Ve en önemlisi şimdi alacaksanız diyelim 460+45 şeklinde kendinizi ayarlayın. Expertiz ücretleri, trafik sigortası,kasko,noter ücreti derken araç alımı esnasında yorar yoksa. Arkadaşa aldık geçen gün trafik sigortası ve kasko sadece araba haricinde yaklaşık 35 bin TL tuttu. Trafik sigortası zaten mecbur yaptırmak zorundasınız.
Altın ve döviz çok kısa vade de size çok kazanç sağlamaz, ama 8 ay sonra ne olacağını da kestiremeyiz Türkiye piyasasında.
Lakin araba piyasası uçmaz, onu söyleyebilirim. Araba artık yatırım aracı değildir. Piyasalarda nakit sıkıntısı da var çünkü, eskisi kadar hızlı dönmüyor piyasa.
Son düzenleme:
Fiyatlar yükselme eğiliminde. Lakin buna rağmen, yaprak kıpırdamıyor oto piyasasında. Bekliyor araçlar. Şu anda araç alınabilir, piyasa ortada çünkü. 460 değil, 500 ve üstü araçlara bakmanızı öneririm aslında. Bütçe artabilirse tabii. Eli ayağı düzgün araçlar, 500 ve üstü civarlarında başlıyor. 400-460 bin liralık araçlar sizi üzebilir. O fiyat bareminde, otomatiğe girmemeniz doğru olmuş.
Ve en önemlisi şimdi alacaksanız diyelim 460+45 şeklinde kendinizi ayarlayın. Expertiz ücretleri, trafik sigortası, kasko, noter ücreti derken araç alımı esnasında yorar yoksa. Arkadaşa aldık geçen gün trafik sigortası ve kasko sadece araba haricinde yaklaşık 35 bin TL tuttu. Trafik sigortası zaten mecbur yaptırmak zorundasınız.
Altın ve döviz kısa vadede size çok kazanç sağlamaz ama 8 ay sonra ne olacağını da kestire miyiz Türkiye piyasasında.
Aynen abi zaten 8 ay sonrayı beklemek daha mantıklı duruyor. Ben askerdeyken annem her ay ufak miktarlarda olsa kenara altın koyar çeyrek falan onlarda birikince döndüğüm vakit büyük bir ihtimalle çok daha iyi arabalara bakma imkanım olacak. Verdiğiniz değerli bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
Seat leon mesela hep hayalimdeki bir arabadır 13 model ve üstü tam genç işi kim bilir belki döndüğümde almak nasip olabilir.