Hocam bence parayı faize koyun faizden gelen parayla altın alıp kenara atın, 500k getirisi nereden baksan aylık 20k'ya yakın bir şey.
8x20 den 160k para yapıyor. 8 ayda altının o kadar artacağını sanmıyorum. YTD

*düzenleme ortalama 15k veriyormuş

Yukarıda arkadaş doğru söylemiş. Faiz getirisi rahatsız etmiyorsa,daha hızlı çözüm kısa vade kısmında her zaman. Ama uzun vade olursa altın ve döviz daha iyi olur. 8 ay aşırı uzun bir süre değil ayrıca.

Almadan önce, konu açın yardımcı oluruz hepimiz. Leon çok dikkat edilmesi gereken bir model. Gençler çok oynuyor o araçlarla. Temizini bulmak çok zor, iyi para vermeniz lazım.

İlk araba için Clio, Fiesta, İ20 modelleri daha uygun olabilir düşündüğün gibi.

Hocam bence parayı faize koyun faizden gelen parayla altın alıp kenara atın, 500k getirisi nereden baksan aylık 20K'ya yakın bir şey.
8x20'den 160k para yapıyor. 8 ayda altının o kadar artacağını sanmıyorum. Ytd.

*Düzenleme ortalama 15k veriyormuş.

Çok mantıklı gibi duruyor hocam lakin paranın tamamı benim değil annemde yardım ediyor ortaklaşa olarak biriktiriyoruz bana yardım ediyor araba için ve nispeten bu tarz durumlardan korkan ve geri kafalımı denir eski kafalımı denir öyle biri. Hep en iyisini kendi bilir kafasında biri olduğundan öyle ki 30k dövizde duran parayı kuyumcuya gidip altına çevirinceki oluşacak zararın 8 aydaki getirisine oranla hiçbir şey olduğunu az önce anlatmaya çalışmama rağmen neredeyse kavga çıkacaktı. Ya kafama göre hareket edebilirimde gönlü olsun istiyorum o biraz zora sokuyor işi maalesef.

Aslında oda arabayı ne kadar çok istediğimi biliyor ve kendince parayı hiç edeceğimi düşünüyor ve çok uğraşmamamı istiyor. Yanlış yapıyorda gelinde anlatın bunu ona. Kalbini kırmamak istiyorum ama onun yüzünden adam gibi mantıklı kararlarda alamıyorum.

Çok mantıklı gibi duruyor hocam lakin paranın tamamı benim değil annemde yardım ediyor ortaklaşa olarak biriktiriyoruz bana yardım ediyor araba için ve nispeten bu tarz durumlardan korkan ve geri kafalımı denir eski kafalımı denir öyle biri. Hep en iyisini kendi bilir kafasında biri olduğundan öyle ki 30k dövizde duran parayı kuyumcuya gidip altına çevirinceki oluşacak zararın 8 aydaki getirisine oranla hiçbir şey olduğunu az önce anlatmaya çalışmama rağmen neredeyse kavga çıkacaktı. Ya kafama göre hareket edebilirimde gönlü olsun istiyorum o biraz zora sokuyor işi maalesef.

Aslında oda arabayı ne kadar çok istediğimi biliyor ve kendince parayı hiç edeceğimi düşünüyor ve çok uğraşmamamı istiyor. Yanlış yapıyorda gelinde anlatın bunu ona. Kalbini kırmamak istiyorum ama onun yüzünden adam gibi mantıklı kararlarda alamıyorum.

O zaman hiç acele etme. Araba piyasası, çok hareketli değil. Paranı bu süre zarfında 500K üzerine çıkar. Psikolojik sınırlar vardır araba piyasasında. Özellikle fiyat bareminde. Temiz bir arabaya binmiş olursun.

Arabayı alana kadar ara ara konuyu güncellemeyi planlıyorum anı olarak da kalması açısından şu anda 460'dan 510'a çıkabildim. sistem İlkbahara atmazsa 1 ay sonra askere gidiyorum. Bakalım dönünceye kadar ne olacak. Dediğim gibi arada bir güncelleyeceğim.

Bütçede 550'ye çıktım biriktirmeye devam ediyorum.

Son düzenleme:
Hadi bakalım. Umarım altına yatırım yaptın, durumu görüyorsundur. Rekor üstüne rekor kırıyor. 550 güzel rakam, 600 yap düz hesap güzel araba alırsın o paralara. :thumbsup:

Şu an 600bine çıkardım bütçeyi :D askerden gelince 600-700 olur diyordum lakin daha askere gitmeme 1 ay civarı var ve eylül'de 460k var demişim sanırım iyi ilerliyorum hadi bakalım hayırlısı inşallah konunun sonunda arabayı sokakta çekip atacağım konuya.

Aynen hocam altından hiç şaşmadım zaten altın sayesinde kısa sürede bu kadar yol kat edebildim.

Şu an 600bine çıkardım bütçeyi :D askerden gelince 600-700 olur diyordum lakin daha askere gitmeme 1 ay civarı var ve eylül'de 460k var demişim sanırım iyi ilerliyorum hadi bakalım hayırlısı inşallah konunun sonunda arabayı sokakta çekip atacağım konuya.

Aynen hocam altından hiç şaşmadım zaten altın sayesinde kısa sürede bu kadar yol kat edebildim.

Daha önce de söylediğim gibi hiç acele etme. Araba piyasası hala durgun. 700 olursa daha iyi olur. Hiç kimse tahmin edemezdi altın işini. Bu da sana yaradı. :elsıkışma: