SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba.

İlanlarda geziyorum (alacağımdan değil) ama bazı sorularım var. Onları cevaplarsanız sevinirim.
  1. Lokal boya ile normal boyanın farkı nedir?
  2. Arabanın değişeninden araba kaza yaptığı anlaşılır mı örneğin: Motor kaputu değişen.
  3. İlandan arabanın kazalı olduğu anlaşılır mı?
  4. Fazla km olması kötü bir şey mi mesela Audi'lerde kronik diyorlar km olayı.

1- Lokal boya sadece bölgesel küçük müdahalelere atılan boyaya deniyor. Lokal boyayı çoğu usta doğru tonda tutturamıyor o yüzden parçanın tamamının boyanması gerekebiliyor bazen. Parça tamamen boyalıysa göçük düzeltme yapıp boya atmışlardır ya da boydan boya bir yere sürtüp çizdirmiştir o yüzden tamamen boyanmış olabilir.

2- Motor kaputuna bir şey düşmüş veya keyfi olarak modifiye amaçlı da değiştirmiş olabilir. Far ayakları ve kaput altı şase/podye'nin durumundan anlarsın önden kazalı olup olmadığını.

3- Arka kazalarda bagaj değişenden anlarsın. Yandan vurdularsa kapı değişen. Önden araç kazalı olunca sağ ve sol far'a baktığında boşluk farkı oluşuyor ayarı tam tutturamadıkları için. Aynı şekilde kaputtaki bakılacak şeyler bunun için de geçerli.

4- Kronikten ziyade yüksek km'li araç alırsan elinden çıkarman zor olur. Yüksek km aracın bakım maliyeti de artar, büyük masraflara da yol açabilir motor bazında. Mesela bmw 320 f30 2012 model 110-140k km'ler bu araç için normal. 13 senelik araç senede 10k km ideali.

Küçük Burjuvazi izleyebilirsin merağın varsa bu konulara. Ama kadınlarla çektikleri videoları izleme araçta değişmeyen yok İstanbul arabasıdır normal diyorlar. :D

Boya meselesi sadece Türkiye'de böyle kusur olarak gösteriliyor.

2) Kaput, ön tarafta bir şeyin değişim olması arabanın yüksek ihtimal kazalı olduğunu gösterir. Zaten direkt alta da trameri yazarlar. 50-100K tramerler öyle hiç azımsanmayacak değerler. 100K tramer bile günümüzde azımsanmaması gereken bir değer. 100K tramer için ön tarafta tampondan kaputa ön tarafta her yer parçalansa anca 100K eder. Geçen sol ön tamponu azıcık dokundurdum 3 bin tuttu eski haline getirtmek.

3. Görselle diyorsan bunu anlamak için arabanın normal haline aşina olmak lazım.
1743101250849.webp

Buyur bu arabanın önü yamuk bildiğimiz.

4. Yüksek KM aracı ilerde elinden çıkaramazsın. (Kendimden örnek verirsem ben ehliyetim yokken babam benim adıma karar verdi ve Golf 7 aldı 165k KM. Halbuki ben daha az KM ama kazasız sürtme sonucu boyaya ihtiyaç duyulan bir Golf'e razıydım ama adam ben temiz araç istiyorum dedi. Sonuç şu an araba 170K KM ve piyasası 900-1M arası ve satamıyorsun.)

Merhaba.

İlanlarda geziyorum (alacağımdan değil) ama bazı sorularım var. Onları cevaplarsanız sevinirim.
  2. Arabanın değişeninden araba kaza yaptığı anlaşılır mı örneğin: Motor kaputu değişen.
1: Lokal boya sadece hasarlı küçük bir bölgeye yapılır. Normal boya tüm parçaya uygulanır.
2: Genellikle arıza sebebiyle değiştirilir.
3: İlanına çoğu kişi ekspertiz raporu koyar lakin emin olmak için arabayı alma aşamasında sizde yaptırmalısınız.
4: Parçaların bakımı yapılmadıysa ve çok uzun km'de ise yıpranmış olabilir.

Merhaba.

1-lokal boya ufak boya işlemlerine denir normal boya ise aracı komple boyama işlemidir.
2-evet çoğu durumda kaza yapmış demektir kimse keyfinden değiştirmez parça, ancak facelift yapılan araçlarda bilerek değişim yapıldığı için arızasız bir parçayı da değiştirmiş oluyorlar haliyle. Keyfe keder değişim oluyor yani.
3-bazıları evet bazıları ise hayır aracın kaza ve onarım durumuna bağlı.
4-hayır kötü bir şey değil temiz kullanılması çok önemli tek elden kullanılması da aynı şekilde. Audilerde genelde km yüksektir motor ve şanzımanları dayanıklı çünkü ama kronik km yüksekliği diye bir şey yok neticede kullanmazsan km de artmaz.