Bu sene üniversite için bir araba aldık. Daha yeni yeni pratik yapıyorum. Araba kaldırma, vites atma, debriyaj kontrolu ve direksiyon hakimiyeti gibi şeylerde yeni başlayan biri için oldukça iyiyim. Fakat trafiğe çıkarken, bir araba ile karşı karşıya gelince, uzun yol yaparken, dönüşlerde ve gibi durumlarda gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.

Aslında yapacağım şeyi biliyorum ama yapamıyorum. Panik oluyorum veya başka bir şey oluyor. Allah'tan yanımda babam oluyor da müdahale ediyor veya ne yapmam gerektiğini söylüyor ama bazen o da beni tedirgin ediyor. Sırf bu yüzden yol bir an önce bitse de arabadan insem diyorum kendi kendime. Arabaya binesim gelmiyor. Asla araba kullanmayı öğrenemeyecekmişim gibi hissediyorum.

Tavsiyeleriniz var mı? Sizde de böyle şeyler oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçüklüğümden beri araba süren biri olarak pek kendi açımdan böyle şeyler yaşamadım ancak ilk başta trafikteki diğer insanların, yaptığınız ya da yapacağınız olası ters ya da tedirgin harekete karşı olan düşünceleri ya da hareketleri için acemi bir sürücü olduğunuzu belirten bir gösterge bulundurabilirsiniz. Bu sayede diğer insanlar daha anlayışlı olacak ve buna göre kendi mesafelerini koruyacaktır. Bunun dışında zamanla bu tedirginliğinizi aşacaksınızdır diye düşünüyorum. Bir de arabada ne kadar iyi bir yönetime sahipsiniz bilmiyorum ama arabayı yönetmeyi bi noktada artık düşünmüyor olmalısınız bu sayede odağınızı yola ve çevreye daha kolay verebilir bu sayede aksiyonlarınızı buna göre alabilirsiniz. Biraz zaman gerektiren bir süreç.

Küçüklüğümden beri araba süren biri olarak pek kendi açımdan böyle şeyler yaşamadım ancak ilk başta trafikteki diğer insanların, yaptığınız ya da yapacağınız olası ters ya da tedirgin harekete karşı olan düşünceleri ya da hareketleri için acemi bir sürücü olduğunuzu belirten bir gösterge bulundurabilirsiniz. Bu sayede diğer insanlar daha anlayışlı olacak ve buna göre kendi mesafelerini koruyacaktır. Bunun dışında zamanla bu tedirginliğinizi aşacaksınızdır diye düşünüyorum. Bir de arabada ne kadar iyi bir yönetime sahipsiniz bilmiyorum ama arabayı yönetmeyi bir noktada artık düşünmüyor olmalısınız bu sayede odağınızı yola ve çevreye daha kolay verebilir bu sayede aksiyonlarınızı buna göre alabilirsiniz. Biraz zaman gerektiren bir süreç.

Teşekkürler. Sağ olun.

Biraz zamana bırak pratik için. Açıkçası Ankara trafiğinde aktif olarak yaklaşık on yıldır araba kullanıyorum. Dünyanın en agresif en psikopat en saygısız trafiğidir. Bu yüzden trafikte çok sinirli oluyorum. Bi gün ya ben birinin ağzını yüzünü kıracağım ya da biri beni bıçaklayacak az kaldı. Antidepresan falan kullanmayı bile düşünüyorum :D

Biraz zamana bırak pratik için. Açıkçası Ankara trafiğinde aktif olarak yaklaşık on yıldır araba kullanıyorum. Dünyanın en agresif en psikopat en saygısız trafiğidir. Bu yüzden trafikte çok sinirli oluyorum. Bi gün ya ben birinin ağzını yüzünü kıracağım ya da biri beni bıçaklayacak az kaldı. Antidepresan falan kullanmayı bile düşünüyorum :D
umarım trafikte karşılaşmayız. kafama sopayla vurmanızı istemem😁

Ne yapacağımı bilemiyorum derken ? Dönemiyormusun yolda ya da elin mi titriyor anlamadım.

Bu korku zamanla yenilir. 17 yaşındayım 15 yaşından beri araba sürerim ilk başlarda şehir içinde çok korkardım hele ki arabaların yanından geçerken sürtme korkusu olurdu şu an 0 korku oluyor alıştım çünkü.
Dikkatin dağınık olmasın yoldayken her an her şey olabilir. önüne araba atlar çocuk atlar herkes atlar.

Yolda panik yapan insanın kaza yapma ihtimali yüksek olur. Panik yapıp yapmamak senin elinde olan bir şey. Daha yenisin çok normal ayrıca. Zamanla alışacaksın. Ayrıca bunun eğitim kursu da olacak. Orada da iyice alışırsın.

Ben ilk araba sürmeye 2 arabanın zor sığacağı yollarda öğrendim. Bu yollarda hep karşıdaki arabaya çok olanak tanırdım. 2. binişimde az daha uçurumdan aşağıya düşecektim mesela. Zamanla arabanın boyutunu iyice kavrayacaksın, yolları hesaplayabileceksin mesela.

Kısaca ilk biniş çok normal. İnsan alıştıkça güvende hisseder.

Ne yapacağımı bilemiyorum derken? Dönemiyor musun yolda ya da elin mi titriyor anlamadım.

Bu korku zamanla yenilir. 17 yaşındayım 15 yaşından beri araba sürerim ilk başlarda şehir içinde çok korkardım hele ki arabaların yanından geçerken sürtme korkusu olurdu şu an 0 korku oluyor alıştım çünkü.
Dikkatin dağınık olmasın yoldayken her an her şey olabilir. Önüne araba atlar çocuk atlar herkes atlar.

Elim ayağım titremiyor. Sadece ne yapacağımı bilemeyip hiçbir şey yapmadan duruyorum. Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum. Umarım zamanla geçer.

Yolda panik yapan insanın kaza yapma ihtimali yüksek olur. Panik yapıp yapmamak senin elinde olan bir şey. Daha yenisin çok normal ayrıca. Zamanla alışacaksın. Ayrıca bunun eğitim kursu da olacak. Orada da iyice alışırsın.

Ben ilk araba sürmeye 2 arabanın zor sığacağı yollarda öğrendim. Bu yollarda hep karşıdaki arabaya çok olanak tanırdım. 2. binişimde az daha uçurumdan aşağıya düşecektim mesela. Zamanla arabanın boyutunu iyice kavrayacaksın, yolları hesaplayabileceksin mesela.

Kısaca ilk biniş çok normal. İnsan alıştıkça güvende hisseder.

Ehliyetim var zaten eğitim kursundan kastınız oysa. 2 kere İstanbul'dan Tekirdağ geldim yollarda pek sorunum yok ama dönüşlerde veya yanımda sağımda solumda araba olunca ne yapmalıyım düşüncesinden bir şey yapamıyorum. Umarım zamanla gider.

Elim ayağım titremiyor. Sadece ne yapacağımı bilemeyip hiçbir şey yapmadan duruyorum. Ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum. Umarım zamanla geçer.
Bunun sebebi önümden arkamdan araba gelir çarpar korkusu mu ? eğer oysa dönüşe yaklaşmadan sağına soluna arkana bak dikiz aynasından 20 30 saniyede bir arkanı izle. Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama istanbulda manyaklar var bazen makasa çıkıyorlar ne yapacakları belli olmuyor.
Dediğim gibi aynalarını kontrol et. sağına soluna bak sorun olmaz yani hiç bir şey yapmamakta sorun gerçekten.

Bunun sebebi önümden arkamdan araba gelir çarpar korkusu mu? Eğer oysa dönüşe yaklaşmadan sağına soluna arkana bak dikiz aynasından 20 30 saniyede bir arkanı izle. Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama İstanbul'da manyaklar var bazen makasa çıkıyorlar ne yapacakları belli olmuyor.
Dediğim gibi aynalarını kontrol et. Sağına soluna bak sorun olmaz yani hiçbir şey yapmamakta sorun gerçekten.

Dikkat edeceğim. Teşekkürler.