Bir şekilde ıslandıysa olabilir. Düzenli değişmesi lazım zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?2023 model. Bakımını her sene Ekim ayında yaptırıyorum. Bu sene erken yaptırsam sorun olur mu?Araç modeli nedir? Filtre bakımları yakın zamanda mı yapıldı?
Peki bunun için servise mi gitmeliyim?Bir şekilde ıslandıysa olabilir. Düzenli değişmesi lazım zaten.
Klima sisteminden olması muhtemel. Özellikle evaporatörde bakteri veya küf oluştuysa hareket halindeyken hava akışı arttığı için koku daha belirgin hissedilebilir. Polen filtresi uzun süredir değişmediyse o da benzer bir durum yapabilir. Bir de klima tahliye hortumunun tıkalı olup olmadığını kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer bunlarda sorun çıkmazsa halı altları ve bagaj kısmında su alma ihtimaline de bakılabilir. Migren koku hassasiyetini artırabilir ama ortada gerçekten hafif bir nem kokusu da olabilir. Önce klima temizliği ve polen filtresi değişimiyle başlamak mantıklı olur.
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız yordum sizi de. O zaman şu an en mantıklı olan komple bir klima bakımı yaptırmak gibi sanki.Benzer sorunu bende klimayı yeni açtığımda veya klimayı kapattıktan sonra fan açtığımda yaşıyorum. Bunun sebebi klima suyunun araç dışına atılmayıp içerde kalması. Bunun yaşanmaması için klimayı kullandıktan sonra kapatınca bir süre fanın çalıştırılması gerekiyor. Klimayı kapatır kapatmaz aracı stop ederseniz bu kokuya davetiye çıkarıyorsunuz. Muhtemelen sizde de durum böyle gelişti. Klima çalışmıyorken, araç hareket ederken kokuyu hala alıyor olma sebebinizde aracın hareket halinde önden rüzgar yiyip o rüzgarı hava kanallarından içeri vermesinden dolayı. Özellikle kışın klima kapalı şekilde elinizi klimaya tutarsanız hafif bir serinlik hissedeceksiniz. Menfezleri kapatmanız veya iç hava devir daimini açmanız bunu engelleyerek kokuyu azaltacaktır hareket halindeyken. Filtre değişimi kokuyu çözebilir veya klima temizliği yaptırmanız gerekebilir. Bende dediğim gibi koku aldığımdan zamanında araştırmıştım fakat halen yaptırmadım. Koku problemini çözdükten sonra klimayı dediğim şekilde kullanırsanız koku problemi yaşama ihtimaliniz düşecektir.
Araçtan araca erişimi farklı oluyor. Bazılarında kolay bazılarında zor. Aracın marka modeli neydi?
Estağfurullah yardım edebilirsek ne mutlu bize.Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız yordum sizi de. O zaman şu an en mantıklı olan komple bir klima bakımı yaptırmak gibi sanki.![]()
Omoda 5.Araçtan araca erişimi farklı oluyor. Bazılarında kolay bazılarında zor. Aracın marka modeli neydi?
Bunun nereden bilmiyorum maalesef. Servise gerek yok da bir ustaya götürürseniz yapar. Klima gazını da doldurtun belki o yüzden de olabilir.
Bunun nereden bilmiyorum maalesef. Servise gerek yok da bir ustaya götürürseniz yapar. Klima gazını da doldurtun belki o yüzden de olabilir.
Bunlar da polen filtresi torpidonun arkasında diye biliyorum hocam.
Biraz deneyebilir aslında.Bunlar da polen filtresi torpidonun arkasında diye biliyorum hocam.
@Sıla bu videodaki gibi erişebiliyorsan attığım siteden satın alıp takabilrsin.
Biraz deneyebilir aslında.
@Sıla bu videodaki gibi erişebiliyorsan attığım siteden satın alıp takabilrsin.
Basit işlem aslında tırnakları kırmadan sökmek mesele.
Yeni konular
-
-
-
Frame Generation açıkken GTA Online'da gölgelenme sorunu
- Ricardo Quaresma
-
-
-