Ön cam olsa idare edilir ama bu araçlarda tavanda bulunan camlar kalın, büyük ve ağır. Riske etmeye değmez, çatlasa ben de değiştiririm. Değişimi aslında hareketli cam tavan kadar zor değil ama değiştikten sonra muhtemelen arabayı kısa bir süre yatırırlar. Çünkü iyice oturması gerekiyor. Rica ederim.
Bayiyi aradık, Ben olsam değiştirmem, dediler. Dokunmam bile, zor bir işlemmiş çünkü. Yapmaya değer mi hocam?

Bayiyi aradık, Ben olsam değiştirmem, dediler. Dokunmam bile, zor bir işlemmiş çünkü. Yapmaya değer mi hocam?

Dediğim gibi çok kolay bir işlem değil. Yetkili servis benden farklı şeyler söylememiş. Ama nasıl bir çatlak o da önemli. Çok derin veya alta geçmiş durumda mı? Resim var mı hocam? Yani bu araçlar binek araçlardan daha sert süspansiyon sistemine sahip, bozuk yollarda iyice esneyecek çünkü, çatlağın ilerleme ihtimali her daim var. Kolay kolay tuz buz olmaz da. Biraz da üstten su tutun bakalım tavan sızdırma yapıyor mu, içeriden cam tavan kenarlarından ıslaklık var mı diye kontrol edin. Cam tavan pek şakaya gelmez çünkü.

Dediğim gibi çok kolay bir işlem değil. Yetkili servis benden farklı şeyler söylememiş. Ama nasıl bir çatlak o da önemli. Çok derin veya alta geçmiş durumda mı? Resim var mı hocam? Yani bu araçlar binek araçlardan daha sert süspansiyon sistemine sahip, bozuk yollarda iyice esneyecek çünkü, çatlağın ilerleme ihtimali her daim var. Kolay kolay tuz buz olmaz da. Biraz da üstten su tutun bakalım tavan sızdırma yapıyor mu, içeriden cam tavan kenarlarından ıslaklık var mı diye kontrol edin. Cam tavan pek şakaya gelmez çünkü.

Dokununca hissedilmiyor aslında. Yıkadım arabayı sızdırma yapamadı.

.

Görseller @Eagles

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260511_164339_Gallery.webp
    Screenshot_20260511_164339_Gallery.webp
    647,9 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20260511_164336_Gallery.webp
    Screenshot_20260511_164336_Gallery.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20260511_164333_Gallery.webp
    Screenshot_20260511_164333_Gallery.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 29
Dokununca hissedilmiyor aslında. Yıkadım arabayı sızdırma yapamadı.

.

Görseller @Eagles

Çok enteresan çatlamış gerçekten. Üretim hatası da olabilir gibi geldi bana. Anladığım kadarıyla tırnağa gelmiyor, hissetmiyorum dedin dokununca, tırnağa takılsaydı biraz daha sıkıntıydı. O cam tavanın sağlam olması burulma direncine de katkı sağlar aslında, sadece görsellik değil yani. Kaza anında da faydası var yine, sadece sütunlar korumuyor bizleri çünkü. İnsanlar sadece görsellik zannediyor cam tavanları. Dediğim gibi sert bir araç, kendim de kullanıyorum çünkü, biliyorum. Sert süspansiyon arabayı esnettikçe o cam tavandaki çatlak ilerleyen dönemlerde yürür. Anlık sıcaklık ve soğukluk farkı bile etkiler zamanla. Satarken de aracı size biraz zorluk çıkartır. Çatlak ön cam kabul edilebilir ama çatlak cam tavan vazgeçilme sebebi olma ihtimali daima var Türkiye şartlarında. Uzun süreli kullanılacaksa orijinal cam ile yapılması taraftarıyım. Öyle yetkili servisin dediği kadar da basit bir şey değil aslında.

Sütun bölgesinde de ıslaklık yok, değil mi? İşaretledim resimlerde.

Screenshot_20260511_164336_Gallery (1).webp

O kısımlara da baktım, yoktu ıslaklık. Camın dışında da çatlak gözükmüyor da bu kadar hızlı ilerlemesi normal mi.

Normal EMP2 platformu, bizim araçların altyapısı aslında 3008 ve 5008 ile aynı. Ama yürüyen takımlar ticari olarak dizayn edildiği için daha sert ve dayanıklı. Cam değişim fiyatının yüksek çıkması da altyapısından kaynaklı. Sıcaklık, sert süspansiyon ve büyük yapısı nedeniyle o çatlak ilerler. Yukarıdan bir cisim düştüyse biliyorsun, aşağı inene kadar darbe etkisi çok artmıştır basit bir şey bile olsa.

Normal emp2 platformu, bizim araçların altyapısı aslında 3008 ve 5008 ile aynı. Ama yürüyen takımlar ticari olarak dizayn edildiği için daha sert ve dayanıklı. Cam değişim fiyatının yüksek çıkması da altyapısından kaynaklı. Sıcaklık, sert süspansiyon ve büyük yapısı nedeniyle o çatlak ilerler. Yukarıdan bir cisim düştüyse biliyorsun, aşağı inene kadar darbe etkisi çok artmıştır basit bir şey bile olsa.

Sağ olun hocam, cevaplarınız için cam değişimden sonra buraya, ya da bir konu açıp deneyimlerimi aktaracağım.

Sağ olun hocam, cevaplarınız için cam değişimden sonra buraya, ya da bir konu açıp deneyimlerimi aktaracağım.

Bunun için servisi bir darlasana. Özellikle de arabanın satın alındığı bayiyi darlamanı öneririm. Bazen bayiler topu arabanın satın alındığı bayiye de atabiliyorlar, PSA servisinde benim de başıma geldi çünkü. Belki üretim hatası vardır, ücretsiz değişim yapılır. Siz yine de hemen teslim olmayın yetkili servise. Arkadaşımın Ford Focus aracındaki Continental lastikler mesela fabrikasyon hatalıydı, dört lastiğini de ücretsiz değiştirdi kendisi bizzat. Garantisi devam ediyordur sizin aracın hâlâ.

Bunun için servisi bir darlasana. Özellikle de arabanın satın alındığı bayiyi darlamanı öneririm. Bazen bayiler topu arabanın satın alındığı bayiye de atabiliyorlar, psa servisinde benim de başıma geldi çünkü. Belki üretim hatası vardır, ücretsiz değişim yapılır. Siz yine de hemen teslim olmayın yetkili servise. Arkadaşımın Ford Focus aracındaki continental lastikler mesela fabrikasyon hatalıydı, dört lastiğini de ücretsiz değiştirdi kendisi bizzat. Garantisi devam ediyordur sizin aracın hâlâ.

Aracı aldığımız yer Elazığ bayiydi, ercan oto. Şu an oturduğum yerde satış noktası var, servisi yok. En yakın yerde, komşu şehrimde nereye gitmemi önerirsiniz. Elazığ bana uzak.