Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba. İstanbul'dan İzmir'e gelecek bir paketim var. Dün kargoya verildi. Normalde İstanbul-İzmir arası 24 saatte teslimat olmuyor mu? Şu anda Esenyurt Aktarma'da Torba Doldurma'da gözüküyor. Neden yarına teslimat gösteriyorlar?

Normalde evet, İstanbul'dan Ankara'ya ve İzmir'e 24 saatte teslimat olması gerekiyor. Ancak muhtemelen şube yoğunluğundan dolayı (çalışanların keyiflerine göre çalışması demeyelim de) transfere gönderememişlerdir.

Bayram yoğunluğu hocam, benim de çınarcık-İstanbul kargom 24 saat diyordu ama 48 saatte teslim edilecek, şu an dağıtımda. Aynı şekilde dün Ankara'dan kargoya verilen ürün bugün dağıtımda. İkisi de Aras Kargo standart.

Hocam şu kargo işlerinde niye bu kadar geriliyorsunuz bana çok ilginç geliyor :D Bu dağıtım sistemi otomasyona bağlı tüm paketler düşer ona göre bir rota ve planlama olur dağıtılır. Yıllar önce Amerika'dan 6 uçak değiştirip 2 günde İstanbul'a gelen kargom 1.5 haftada gelmişti bana bu kadar gerilmemiştim.

Bunlar garip çalışıyolar. Daha yeni İzmir'e düşmüş.

Hocam şu kargo işlerinde niye bu kadar geriliyorsunuz bana çok ilginç geliyor :D Bu dağıtım sistemi otomasyona bağlı tüm paketler düşer ona göre bir rota ve planlama olur dağıtılır. Yıllar önce Amerika'dan 6 uçak değiştirip 2 günde İstanbul'a gelen kargom 1.5 haftada gelmişti bana bu kadar gerilmemiştim.

Sonuçta zimmetli mal. Benim için özel o yüzden merak ediyorum.

Canları nasıl isterse. Bir kere dağıtım şubesine gelse dahi dağıtım 1 gün sürüyor. Adam saat 11'de dağıtıma çıkıyor. Akşam 20'ye kadar falan devam ediyor.

Siz kargoya veriyorsunuz, o günün toplanan kargoları akşam aktarma merkezine gidiyor. Oradan gece yarısı civarı diğer ile gidiyor. Şanslıysanız ertesi gün varış yerindeki aktarma noktasına yeterince paket oluyor ve sizinki de onlarla gidiyor, şanssızsanız birkaç gün daha bekliyorsunuz. Varış yerinden de sabahın köründe ayrılıp şubelere götüreni hiç görmedim. Gün içinde dağıtım yapılıyor.

Bu yüzden 24 saatte halledilmemesi hayranlık uyandıran şey 24 saatte halledilmiyor.

Bugünkü deneyimimden örnek vereyim demek isterdim ama dağıtımda olduğu için eski hareketleri göremiyorum. 1 Haziran'da verilen ürün bugün dağıtıma çıktı. İstanbul-Avrupa'dan İstanbul-Avrupa'ya kargo. Adam 11'de dağıtıma başladı. Telefon yanımdaydı, 1 dakika içinde mesajı açıp adresteyim diye işaretledim. 40 durak vardı. Saat 17 civarında 4 durak kalmıştı. Tüm hareketleri görmek için 17.20'de baktığımda 22 durak kalmıştı. Daha da kötüsünü söyleyeyim. Bu 4 duraktan 30-60 dakika kadar önce evin önünde işim vardı, adam sokaktan geçti. Hadi ben köşedeyim ve kapı numaram ara sokak. Ana sokaktan gelip geçsen eyvallah da o da değil, ara sokaktan geldin, kapımın önünden geçtin, ana sokağa döndün. Plakan da belli yani. Kendi kendilerini ifşa ediyorlar.
Eski hareketleri göremiyorum ama en azından elimde bu mesaj var.

Adamlar Dijkstra shortest path algorithm kullanıyor olmalı, başka açıklama bulamıyorum.

1780496707178.webp
1780496773862.webp

Temu üzerinde kargo hareketleri gözüküyormuş. Çıktıyı düzeltmekle uğraşmayacağım.

In DeliveryIn Delivery,
IN DELIVERY: Your package has been sent out for delivery.
İSTANBUL - KAĞITHANE
Wednesday,Wednesday

June 3, 2026, 10:07 am,June 3, 2026, 10:07 am,

AT THE DELIVERY BRANCH: Your package has arrived at the delivery branch.
İSTANBUL - KAĞITHANE
Wednesday,Wednesday

June 3, 2026, 10:07 am,June 3, 2026, 10:07 am,

IN DELIVERY: Your package has been sent out for delivery.
İSTANBUL - KAĞITHANE
Wednesday,Wednesday

June 3, 2026, 9:04 am,June 3, 2026, 9:04 am,

AT THE DELIVERY BRANCH: Your package has arrived at the delivery branch.
İSTANBUL - KAĞITHANE
Wednesday,Wednesday

June 3, 2026, 8:11 am,June 3, 2026, 8:11 am,

AT THE DELIVERY BRANCH: Your package has reached our delivery branch from our transfer center.
İSTANBUL - KAĞITHANE
Wednesday,Wednesday

June 3, 2026, 8:11 am,June 3, 2026, 8:11 am,

IN TRANSIT: Your package is sent from the destination transfer center to the destination branch.
İSTANBUL - BAŞAKŞEHİR
Wednesday,Wednesday

June 3, 2026, 1:51 am,June 3, 2026, 1:51 am,

IN TRANSIT: Your package is sent from the departure transfer center to the arrival transfer center.
İSTANBUL - BAŞAKŞEHİR
Wednesday,Wednesday

June 3, 2026, 1:31 am,June 3, 2026, 1:31 am,

IN TRANSIT: Your package is sent from the departure transfer center to the arrival transfer center.
İSTANBUL - BAŞAKŞEHİR
Tuesday,Tuesday

June 2, 2026, 2:28 pm,June 2, 2026, 2:28 pm,

İSTANBUL - BAŞAKŞEHİR
Tuesday,Tuesday

June 2, 2026, 2:25 pm,June 2, 2026, 2:25 pm,

AT THE DEPARTURE STATION: Your package has been loaded onto our vehicle to be sent from the departure branch to the transfer center.
İSTANBUL - BAĞCILAR
Monday,Monday

June 1, 2026, 4:53 pm,June 1, 2026, 4:53 pm,

AT THE DEPARTURE STATION: The delivery note for the package has been created.
İSTANBUL - BAĞCILAR
Monday,Monday

June 1, 2026, 4:53 pm

Hocam şu kargo işlerinde niye bu kadar geriliyorsunuz?
Altında araba ve mühendis ordusu olan bir firmanın saat 13.28'den 20.00'ye kadar evde durmamı beklemesinin normal olduğunu bilmiyordum, kusura bakmayın.