ekmekistan
Uzman
Bilgisayarımda özellikle ETS 2 oynarken, bilgisayarın herhangi bir uyarı veya mavi ekran göstermeden aniden kapanıp yeniden başlaması şeklinde bir sorun yaşıyorum.
Sorun şu şekilde gerçekleşiyor:
Kernel Power 41 olayının ayrıntılarında her iki seferde de:
bilgileri bulunuyor.
Yani herhangi bir BSoD kodu oluşmamış ve güç düğmesine basıldığına dair bir kayıt da yok.
Sorunun Windows 11'in KB5120998 güncellemesinden sonra başlamış olabileceğini düşündüm. Bu nedenle güncellemeyi kaldırdım ve Hızlı Başlat'ı da devre dışı bıraktım. Ancak güncellemeyi kaldırdıktan yaklaşık bir gün sonra sorun tekrar gerçekleşti. Bu nedenle şu anda güncellemenin doğrudan sebep olduğundan emin değilim.
Şu aşamada sorunun Intel Arc sürücüsü/GPU, PSU, RAM, BIOS/anakart veya ETS 2 ile ilgili bir sürücü/uyumluluk problemi olup olmadığını anlayamıyorum.
Sizce bu Kernel Power 41 + BugcheckCode 0 + WHEABootErrorCount 0 durumu hangi bileşene daha çok işaret ediyor?
Sorun şu şekilde gerçekleşiyor:
- Bilgisayar oyun sırasında bir anda kapanıyor.
- Ardından kendiliğinden yeniden başlıyor.
- Mavi ekran (BSoD) görmüyorum.
- Windows açıldıktan sonra Olay Görüntüleyicisi'nde Kernel Power, Olay Kimliği 41 ve EventLog, Olay Kimliği 6008 oluşuyor.
- Şu ana kadar iki farklı tarihte aynı sorun meydana geldi.
- İlk olay: 04.09.2026 19:50 civarı
- İkinci olay: 05.09.2026 21:11 civarı
- İki olayda da bilgisayar ETS 2 oynarken yeniden başladı.
Kernel Power 41 olayının ayrıntılarında her iki seferde de:
Kod:
BugcheckCode: 0
BugcheckParameter1: 0x0
BugcheckParameter2: 0x0
BugcheckParameter3: 0x0
BugcheckParameter4: 0x0
SleepInProgress: 0
PowerButtonTimestamp: 0
BugcheckInfoFromEFI: False
WHEABootErrorCount: 0
bilgileri bulunuyor.
Yani herhangi bir BSoD kodu oluşmamış ve güç düğmesine basıldığına dair bir kayıt da yok.
Sorunun Windows 11'in KB5120998 güncellemesinden sonra başlamış olabileceğini düşündüm. Bu nedenle güncellemeyi kaldırdım ve Hızlı Başlat'ı da devre dışı bıraktım. Ancak güncellemeyi kaldırdıktan yaklaşık bir gün sonra sorun tekrar gerçekleşti. Bu nedenle şu anda güncellemenin doğrudan sebep olduğundan emin değilim.
- İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
- Ekran kartı: Intel Arc A750 8 GB
- Anakart: Gigabyte B450M K
- RAM: 24 GB DDR4
- İşletim sistemi: Windows 11 24H2
- PSU: FSP 650 W 80+ Bronze
- Depolama: NVMe M.2 SSD + SATA SSD + HDD
Şu aşamada sorunun Intel Arc sürücüsü/GPU, PSU, RAM, BIOS/anakart veya ETS 2 ile ilgili bir sürücü/uyumluluk problemi olup olmadığını anlayamıyorum.
Sizce bu Kernel Power 41 + BugcheckCode 0 + WHEABootErrorCount 0 durumu hangi bileşene daha çok işaret ediyor?