marrean

Becerikli
Selam. Arc A750 kullanıyorum. Overclock yapmak istiyorum fakat hangi ayarları değiştirmeliyim bilmiyorum. Bileniniz yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Arc A750 kullanıyorum. Overclock yapmak istiyorum fakat hangi ayarları değiştirmeliyim bilmiyorum. Bileniniz yardımcı olabilir mi?
Aynı ekran kartını kullanıyorum. Bu ekran kartında overclock yaptığın zaman elle tutulur kayda değer bir performans artışı için çok fazla şey heba etmen gerekiyor. Overclock yapmanı önermem. Sıcaklık artışı baya bir olur ve ağır oyunlarda zaten hız kısar 228W güç limitini geçemeyeceği için, ekstra güç için de meraklısına özel ayar çekmen lazım, zibilyon tane uğraş ve mesele.

Örneğin overclock yaptığın zaman performans bir %3-4 falan artar ağır oyunlarda atıyorum nfs unboundda ben 75 fps alıyorum ultrada 77 falan oluyor. Ama aşağıdaki şeyleri göze alman da gerek.
  • Fanlar daha yüksek devirde çalışacak, fan ömrüne zarar.
  • Ekran kartı daha sıcak çalışacak.
  • Ekran kartı daha hızlı yıpranır.
  • Stok voltajı yükseltirsen daha hızlı çalışır lakin tehlikeli bir ayardır kartı çabuk yorar kısa sürede ve aslında o kadar da büyük bir artış olmaz.
  • PSU'dan çekilen güç artacak, bu da hem PSU'nun daha fazla yıpranmasına hemde elektrik faturasına bile yansır, ne kadar olur bilinmez ama artar yani fatura.

He illa overclock yapacağım diyorsan da, intel graphics softwarede performans sekmesine girip tuning yerinde gpu ayarlama switchini aç. Orada güç limitini 190dan 228e al. performans arttırma zımbırtısını 40a falan al (değeri 40 dememin sebebi arc kartlar genelde 2550 mhz civarına kadar çıkabiliyor stok voltajla), voltaja dokunma. Uygula ve Oynadığın oyunlarda bi 15-20 dk dene, baktın değerler güzel, çökmüyor, biraz daha yükselt, yani bir 5 daha. Baktın halen çökmüyor biraz daha ilerlet vesayre. OC işi deneme yanılma işidir, stabil ayarı bulmak zahmetlidir, zaman ister, emek ister. Ayrıca bir ayar bir oyunda çökmüyorsa başka bir oyunda çökebilir.

Ekran kartın Limited Edition mu? Yoksa OEM bir markadan mı? Yani atıyorum Asrock, Sparkle falan mı? Eğer öyleyse hangi modeli?

Son düzenleme: