Arc B580 deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MeMuHeK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 381
  • Etiketler Etiketler
    arc b580

MeMuHeK

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Amazon üzerinden Arc B580 ile RX 5600 işlemci aldım.
Daha önce ASRock B450M HDV R4.0 anakartım ile AMD Ryzen 5 Pro 3350G ve sonrasında RX 6500 XT kullanmış biri olarak. AMD'den "ööğ" ettim.
Daha önce de konu açmıştım 6500 XT hakkında. Beni çok uğraştırdı tüketici hakem heyeti ile (sonu tabii benim için iyi oldu).

Neyse, RX6500 XT ile çökme, mavi ekran hataları, 3350G ile aynı hatalar. AMD ekran kartı yapmayı beceremiyor. En son hotspot bağlantı sıcaklığı ile reset atmalar. Derken ben o dönem 450 watt PSU'nun yetersiz kaldığını düşünmüştüm. Gittim TT'den 850 watt PSU aldım. Baktım sorunum çözülmedi. Sonra servis tüketici hakem heyeti vs. Trendyol ile uğraşma derken yaklaşık 6 ay süre sonra paramı değerinde geri ödediler.

Gelelim Arc B580'e:

İlk önce ASRock B450M HDV R4.0 ile 3350G işlemciye taktım. 1080p ve full ayarda 60 FPS gibi bir değer aldım.

Sonra 5600'ü taktım ve aynı oyunda 30-35 civarı bir FPS artışı oldu.

Bana Arc B580'in kalitesi gayet iyi geldi, sıcaklıkları gayet normal.
AMD'de ilk andan beri yaşadığım çökme vs. rezillikleri yaşamadım.

Sonuç olarak tavsiye ederim.

Daha önce F/P olarak kullandığım AMD'nin bu denli gereksiz fiyatlanması ve kalitesizliği için herkesin AMD'ye bu şekil tepki koyması gerektiğini düşünüyorum.

Umarım almayı düşünene veya aklından geçene yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart iyi de, düşük işlemcilerde çok düşük performanslar veriyor.

5600 ile 7600 arasında 50-60 FPS fark oluyor yani, bu oyunlar da ekran kartını kullanan oyunlar bir de.

Neden böyle dediniz ki? Düşük işlemciye karşı ekran kartı ne kadar yüksek ise o kadar darboğaz olur.
Diğerleri ile bir kıyaslama var mı ki bu konuda?
Bence 10.000 TL bandında alınacak en muhteşem ekran kartı. Şimdilik.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci mevzusu giderek daha iyi hal alıyor. Ayrıca Techolay'ın da yaptığı testlerde piyasadaki en iyi işlemciyle bile anca 50-60 FPS fark yakalanıyordu ki bırakın da yakalansın, bu işlemcilere boşuna mı para veriyoruz? Sonuç olarak güncel sürücülerle ve en azından biraz ileriye dönük gelecek güncellemelerle genel oyunlarda R5 5600 ve R5 7600 arasında 60 FPS fark imkansız. İşlemcinin önemli olduğu oyunlarda da işlemci gücü zaten doğal olarak farkını gösteriyor ki. Şahsımca bu kart 4060'dan çok daha iyi bir kart.

İşlemci mevzusu giderek daha iyi hal alıyor. Ayrıca Techolay'ın da yaptığı testlerde piyasadaki en iyi işlemciyle bile anca 50-60 FPS fark yakalanıyordu ki bırakın da yakalansın, bu işlemcilere boşuna mı para veriyoruz? Sonuç olarak güncel sürücülerle ve en azından biraz ileriye dönük gelecek güncellemelerle genel oyunlarda R5 5600 ve R5 7600 arasında 60 FPS fark imkansız. İşlemcinin önemli olduğu oyunlarda da işlemci gücü zaten doğal olarak farkını gösteriyor ki. Şahsımca bu kart 4060'dan çok daha iyi bir kart.

Sanırım yanlış anladınız :D
Burada gözüktüğü gibi 4060 ile test yapılmış.
Ekran kartı isteyen oyunlarda test yapılmış ve minimum da ve average performans da gözüküyor.
580 alınır ancak bu problemden dolayı 5600 ile kullanmazdım.
Bu arada fark imkansız değil gayet imkanlı.

Neden böyle dediniz ki? Düşük işlemciye karşı ekran kartı ne kadar yüksek ise o kadar darboğaz olur.
Diğerleri ile bir kıyaslama var mı ki bu konuda?
Bence 10.000 TL bandında alınacak en muhteşem ekran kartı. Şimdilik.

Ortadaki sorun darboğaz değil ve darboğaz olamaz.
Testlerde 5600 ile 50-60 arası fark var.

Sanırım yanlış anladınız :D
Burada gözüktüğü gibi 4060 ile test yapılmış.
Ekran kartı isteyen oyunlarda test yapılmış ve minimum da ve average performans da gözüküyor.
580 alınır ancak bu problemden dolayı 5600 ile kullanmazdım.
Bu arada fark imkansız değil gayet imkanlı.

Ortadaki sorun darboğaz değil ve darboğaz olamaz.
Testlerde 5600 ile 50-60 arası fark var.

Senin dediğin fark 9800X3D gibi bir işlemciyle karşılaştırıldığında var. Bizzat Recep Baltaş'ın kendi testleri. Kaldı ki rekabetçi oyunlarda bir zahmet böyle bir fark olsun. Herkes kendi kafasına göre bir şey söylüyor, izlediğimiz zaman öyle abartılacak bir şey yok gibi görünüyor.

Senin dediğin fark 9800X3D gibi bir işlemciyle karşılaştırıldığında var. Bizzat Recep Baltaş'ın kendi testleri. Kaldı ki rekabetçi oyunlarda bir zahmet böyle bir fark olsun. Herkes kendi kafasına göre bir şey söylüyor, izlediğimiz zaman öyle abartılacak bir şey yok gibi görünüyor.

Recep Baltaş da belirtiyor ayrıca bu sorun yabancı forumlarda çok ses çıkardı ve işlemciden çok 4060 ve 580 arasındaki farka bakın daha iyi anlicaksınız.
Ayrıca test rekabetçi oyunlarda yapılmamış.
Bu bir de en ufak test sorunun daha büyük olduğu oyunlar var.
Ve dediğiniz gibi rekabetçi oyunlarda da daha çok büyüyor bu sorun çözülür mü? Sanmam uyumsuzluk söz konusu.
Bu arada B580 güzel bir kart sadece uyum problemleri var ve bence çözülmeyecek bir sorun :D
ve neden birtek 9800X3D gibi bir işlemciye takıldınız ? 7600 ve 580 neden bakmıyorsunuz ? bu işlemciyi alıcak kişiler böyle bir kart alıcağını sanmam kullanıcıyı düşünen bir kart olduğunuda düşünürsek.

Recep Baltaş da belirtiyor ayrıca bu sorun yabancı forumlarda çok ses çıkardı ve işlemciden çok 4060 ve 580 arasındaki farka bakın daha iyi anlicaksınız.
Ayrıca test rekabetçi oyunlarda yapılmamış.
Bu bir de en ufak test sorunun daha büyük olduğu oyunlar var.
Ve dediğiniz gibi rekabetçi oyunlarda da daha çok büyüyor bu sorun çözülür mü? Sanmam uyumsuzluk söz konusu.
Bu arada B580 güzel bir kart sadece uyum problemleri var ve bence çözülmeyecek bir sorun :D

Tamamdır.

5600 ile yan yana gelince yer yer 4060'ın gerisine düşse de çok daha mantıklı bir GPU. CS2 ve Black Myth Wukong dışında aleni sorun yaşanan bir oyun görmedim. Sayısız yazı okudum, sayısız video seyrettim irili ufaklı kanallardan. 5600 ile kesinlikle yan yana getirilebilir bir GPU. Kız arkadaşıma da araştırmalarım sonucunda aynı kombinasyonu yaptık.

Şu an 400W güç kaynağı ile R3 3300x + 6500XT kullanıyorum. Zamanında yaşadığın hotspot sıcaklığı sorununu bende yaşamıştım, tek sorun kartı oturtamamışım sanırım çıkarıp takınca düzelmişti. Hatalar konusunda bir şey diyemem ben hiç almadım ama şans herhalde. Hayırlı olsun ayrıca ilerleyen dönemlerde deneyimlerini paylaşırsan sevinirim bende almayı düşünüyorum.

Geri
Yukarı Alt