E

Sistem bilgisi nerede? NVIDIA kart mı kullanıyorsunuz?

NVIDIA ise çökmeler normal olabilir, Hyprland NVIDIA'ya destek vermiyor.

Arch zaten sorun bir dağıtım archinstall da kusurlu. Deneyimsiz birisinin Arch kullanmaması lazım. Hyprland de güzel görünebilir ancak deneyimsiz birisi Arch gibi kullanmayı beceremez. Ubuntu, Linux Mint, Fedora gibi diğer daha kullanıcı dostu dağıtımlara yönelin.

Evet NVIDIA kullanıyorum Fedora zamanında ilgimi cekmisti belki denerim.

Hocam arkadaş archinstall kullanmış, manuel olarak kurmamış. Aynı zamanda en güncel kalan dağıtım "sadece" Arch değil.
Farkındayım hocam da biraz diğer arkadaşın yorumuna takıldım,
Böyle böyle başlıyorlar sonra Linux şöyle kötü böyle kötü.
yani bu konudan buraya nasıl geldiniz?

Evet NVIDIA kullanıyorum Fedora zamanında ilgimi cekmisti belki denerim.
Bu arada Fedora'ya da hazir Hyprland scripti mevcut, Hyprland istiyorsaniz orada deneyebilirsiniz.

Yani bu konudan buraya nasıl geldiniz?

Arch'la başladın ve bir sorunla karşılaştın diyelim. Sistem BIOS'a atıyor. Ne yapacaksın? Çözüm arayacaksın ama çözümü uygulamak için bile biraz Linux bilgisi gerekiyor. Linux öğrenmek için ise (az da olsa) Linux Mint gibi kullanıcı dostu bir sistem ile başlamak daha doğru. Sorunu çözemeyince de Linux'u kötülüyorlar. Bu forumda çok karşılaşmamış olsam da diğer forumlarda böyle.

Farkındayım hocam da biraz diğer arkadaşın yorumuna takıldım,

Yani bu konudan buraya nasıl geldiniz?

Bu arada Fedora'ya da hazir Hyprland scripti mevcut, Hyprland istiyorsaniz orada deneyebilirsiniz.

Farklı 1-2 NVIDIA surucusu denedim ve Config'i sıfırladım lakin bunlarda işe yaramadı şu an Fedora kuruyorum orada deneyecegim bir de Hyprland'i.

Farklı 1-2 NVIDIA surucusu denedim ve Config'i sıfırladım lakin bunlarda işe yaramadı şu an Fedora kuruyorum orada deneyecegim bir de Hyprland'i.
Fedora da olsa archta olsa hyprland sürekli hata verebilir. Archtan devam etseydiniz manuel kurulum ile tekrar yüklemenizi isterdim ma Fedoraya geçeceğinize göre hazır script kullanmanız sizin açınızdan daha mantıklı olur. Üstte atılan github linkinde Fedora içinde hypr sc var. Fedora da sorun yaşarsanız Debian/Ubuntu (untested olarak kaldığını hatırlıyorum ama belki düzelmiştir.) hypr sc kurmayı deneyebilirsiniz.