Arch Linux neden bu kadar popüler?

Alakası yok.Yay, chaotic aur'u her paket kurarken kurmuyorsun, işletim sistemini ilk kurduğunda bu tarz ayarlamaları hallediyorsun, ondan sonra istediğin paketi kurabiliyorsun. Ayrıca Ubuntu'da da her paketi kuramıyorsun. Mesela Tuxedo Control Center veya CpuPower GUI yazılımlarını direkt kurmayı dener misin Ubuntu'ya .

Bahsettiğin yazılımları da kurmak için direk sudo pacman -S vlc yazman yetiyor, AUR kurmana gerek yok o yazılımlar için. AUR kurmak için de uzun uzun kod yazmıyorsun.

Arch kulandım hocam biliyorum. Ama mağazası yok. Mağazası olmayan dağıtımı ne yapayım? Terminal iyi hoş ama her şeyi de terminalden yapmak istemiyorum.

Arch kulandım hocam biliyorum. Ama mağazası yok. Mağazası olmayan dağıtımı ne yapayım? Terminal iyi hoş ama her şeyi de terminalden yapmak istemiyorum.
Tamam sana göre değil işte . Mint gibi, PopOS gibi, ne bileyim Opensuse gibi dağıtımlar sana uyar .

Ben Garuda Linux kullanıyorum, mağazamsı bir yazılımı var ama yazılımları terminalden kuruyorum, saf Arch'taki gibi de her şeyi manuel ayarlamıyorsun hazır geliyor. Haliyle her paketi yükleyebiliyorum hazır olarak.

Kod:
sudo pacman -S "paket-adı"
Kod:
yay -S "paket-adı"
yazacağınız komutlar bu kadar. Arch'da paket kurmanın zor olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca GNOME indirirseniz Flathub mağazası da var, bazı temel paketleri oradan kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…