İnsan

Başarılı
Arch Linux'ta OCR amaçlı Spectale'de çalışması için Tesseract kurdum. Önce Türkçe kurdum. Herhangi bir problem olmadan çalıştı. Anında yanıt veriyor bu arada, yani performansı iyi.

Ardından İngilizce paketi kurdum. Sonra Spectale ile ekran görüntüsünü seçip "Extract Text" butonuna bastım. Bastığım anda güç kesildi ve sistem birkaç saniye sonra yeniden açıldı. Bu zamana kadar sistem açıkken böyle bir şey yaşamadık. Normal şartlarda OCR performansı da gayet iyi. Neden olmuş olabilir? Güç anında kesildiği için log oluşmadı fakat Tesseract dosyaları bozulmuştu.

• Intel Core i3-9100F
  • RX 560
  • 16 GB RAM
  • 600 W güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
journalctl -b -1 -e
Çıktı nedir?
Kod:
stress --cpu 4 --timeout 60s
Sistem kapanırsa bu aşamada donanımsal bir sorun olma ihtimali var.

intel-ucode kurulu mu vede şu dosyanın içindekileri buraya yapıştırır mısınız?
Kod:
/boot/grub/grub.cfg

Kod:
journalctl -p 3 > dosya.txt
Log kaydedicisinden hataları dosya.txt adlı dosyaya kaydedip inceleyebilirsiniz.
Konuda belirtildiği gibi log oluşmadı.
Kod:
journalctl -b -1 -e
Çıktı nedir?
Kod:
stress --cpu 4 --timeout 60s
Sistem kapanırsa bu aşamada donanımsal bir sorun olma ihtimali var.

intel-ucode kurulu mu vede şu dosyanın içindekileri buraya yapıştırır mısınız?
Kod:
/boot/grub/grub.cfg
1. Log oluşmadı.
2. Benchmark sorunsuz çalıştı.
3. Yüklü. Belirttiğin dosya yok. Systemd kullanıyorum.

Bence sistemsel bir durum, Linux'la alakalı değil. Daha sonrasında böyle bir durumu yaşadınız mı? Türkiye'nin elektrik altyapısı mükemmel denemez, gerilim dalgalanmalarından da koruma dolayısıyla sistem kapanmış olabilir. CPU kaynaklı bir sorun olsaydı msr girdisi kaydolurdu, GPU sorunu olsaydı driver mutlaka bildirirdi. Yazılımsal kütüphane sorunları vs. de kaydedilir.

Bence sistemsel bir durum, Linux'la alakalı değil. Daha sonrasında böyle bir durumu yaşadınız mı? Türkiye'nin elektrik altyapısı mükemmel denemez, gerilim dalgalanmalarından da koruma dolayısıyla sistem kapanmış olabilir. CPU kaynaklı bir sorun olsaydı msr girdisi kaydolurdu, GPU sorunu olsaydı driver mutlaka bildirirdi. Yazılımsal kütüphane sorunları vs. de kaydedilir.
Tam olarak OCR butonuna basınca olması dikkat çekiyor. Belki donanım tarafında bir şeyi tetiklemiş olabilir. Daha önce veya daha sonrasında böyle bir olay yaşamadık. Bu bir ilk oldu. Bu olaydan sonra probleme yol açtığını düşündüğümüz için OCR'yi silme kararı aldık.
Ek olarak kesintisiz güç kaynağı mevcut. Sadece güç kaynağı bağlı. Ekranlar ve diğer birimler farklı bir prize bağlı.
/boot/loader/entries/
Bu dizindeki .conf dosyasının içeriğini birebir aynı şekilde buraya ekler misiniz?
Bash:
title   Arch Linux (linux)
linux   /vmlinuz-linux
initrd  /initramfs-linux.img
options root=PARTUUID=UUID rw rootfstype=ext4 nosgx