Makaleler
9
Biraz sonra Arch Linux kuracağım. Sizce WM mi kullanmalıyım DE mi ve neden? Eğer DE kullanırsam KDE Plasma, WM kullanırsam Hyprland kullanacağım. Önerilerinize de kapalı değilim ama.

Biraz sonra Arch Linux kuracağım. Sizce WM mi kullanmalıyım DE mi ve neden? Eğer DE kullanırsam KDE Plasma, WM kullanırsam Hyprland kullanacağım. Önerilerinize de kapalı değilim ama.

KDE güzeldir bence KDE kur.

Görüntü var, kişileştirme var, uygulamalar var. Bir de oyun için de güzel bir masaüstü, çünkü oyun esnasında compositor kapatabiliyorsun.

DE olarak GNOME'u tercih ederim ben. Ubuntu ve Fedora'dan alıştım. Debloat edilmiş bir şekilde kur.
sudo pacman -S gnome komutunda sadece gerekli olanları seç.

Masaüstü ortamı tamamen kişisel tercihtir. Hangisini istiyorsanız onu kullanın. KDE ve GNOME, entegrasyonu yüksek, stabil ve güçlü arayüzlerdir. GNOME daha stabil ve kolay kullanımlı iken KDE ise kişiselleştirmeden taviz vermeden kullanıcı dostu olabilen bir masaüstü ortamıdır.

Pencere yöneticisi olarak Wayland Dizgileyicisi olanlardan Sway(Direkt i3'ün Wayland'lısı) ve Hyprland, X sunucusunda ise i3 ve bswpm güzel alternatiflerdir. Uygulamalar arası entegrasyon mükemmel olmayabilir ama klavye kısayolları ve otomatik döşeme ile aradığınız "farklı" ortamı da size sunabilir.

Hepsini aynı sisteme indirip kurabilirsiniz. Bir deneyin. :) Bu arada ben KDE Plasma kullanıyorum, GNOME'da kullandım. i3 ve Hyprland'ı da kısa sürede kullandım. Hepsi çok güzeller, ihtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrusunda şekillenenleri kullanın.

Tamamen sana kalmış. Başlangıçta WM'in üstesinden gelebilirim diyorsan WM uzun vadede çok ama çok daha rahat DE'ye göre. Hyprland öneririm.

Biraz sonra Arch Linux kuracağım. Sizce WM mi kullanmalıyım de mi ve neden? Eğer de kullanırsam KDE Plasma, WM kullanırsam Hyprland kullanacağım. Önerilerinize de kapalı değilim ama.

İkisini de kurup deneyimleyebilirsiniz. İlk kez WM kullanacaksanız hazır bir Config kullanmanızı öneririm. Öğrenmesi öyle çok daha kolay oluyor.

WM'in nesini rahat buldugunuzu merak ediyorum.
Alışınca gayet rahat ve kolay bana kalırsa. Tek tuşla uygulama açma, tek tuşla sekme değiştirme ve mouse ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırması en iyi artılardından. Hem eğer iyi configüre edilebilirse görüntü olarak da normal DE'lere kıyasla daha güzel görünüyor.

Alışınca gayet rahat ve kolay bana kalırsa. Tek tuşla uygulama açma, tek tuşla sekme değiştirme ve mouse ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırması en iyi artılardından. Hem eğer iyi configüre edilebilirse görüntü olarak da normal DE'lere kıyasla daha güzel görünüyor.
Onu Plasma'da da yapabiliyorsun. Ve masaustunu konfigure etmek icin 2 gun ugrasmana da gerek kalmiyor. Bana pek rahat gorunmuyor aslina bakarsan.