Rehber Arch Linux Rocket League Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslaire
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 319
Başlangıç
Öncelikle tekrardan merhabalar! Bir önceki rehberimin ardından tam gaz Arch Linux oyun kurulum rehberlerine devam ediyorum.
Bir önceki rehberdeki gibi Lutris kullanacağız. Heroic Launcher'a göre daha pratik olduğunu düşünüyorum.
Bu rehberde kuracağımız oyun Rocket League.

Ön Gereksinimler

Öncelikle Multilib'i açmamız gerekli, aşağıdaki komutu kullanarak Pacman Config dosyamızı açalım.
Kod:
sudo nano /etc/pacman.conf

Burada Multilib Bölümünü uncomment etmemiz gerekli, "#" sembolünü kaldıralım.
Kod:
[multilib]
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

Bu adımları uyguladıktan sonra bu komutu girerek paketleri güncelleyelim
Kod:
sudo pacman -Syu

Ekran Kartı Sürücülerinin Kurulumu

Bir önceki rehberde olduğu gibi ekran kartı sürücülerini kurmak şart. Sizde daha önceden mevcut olabilir.
Bu yüzden sadece gerekenleri yükleyen komutları verdim.

Nvidia:
Kod:
sudo pacman -S --needed nvidia-dkms nvidia-utils lib32-nvidia-utils nvidia-settings vulkan-icd-loader lib32-vulkan-icd-loader

Intel:
Kod:
sudo pacman -S --needed lib32-mesa vulkan-intel lib32-vulkan-intel vulkan-icd-loader lib32-vulkan-icd-loader

AMD:
Kod:
sudo pacman -S --needed lib32-mesa vulkan-radeon lib32-vulkan-radeon vulkan-icd-loader lib32-vulkan-icd-loader

Wine Kurulumu

Sizde Wine yoksa hemen bu komutu vererek indirebilirsiniz.
Staging sürümünü tercih ettim.

Kod:
sudo pacman -S wine-staging

Lutris Kurulumu

Oyunu Epic Games Launcher üzerinden kuracağız.
Ancak Epic Games Launcher kurmak için de Lutris'e ihtiyacımız var.

Bu sebeple hemen Lutris'i kuralım.
Kod:
sudo pacman -S lutris

Bu saatten sonra terminali kapatabilirsiniz. Yapacak bir işimiz kalmadı.

Lutris İçinden Yapacaklarımız

Lutris'i açtıktan sonra ilk adım olarak sol üstteki küçük artı işaretine tıklayalım ve Menüden "Yükleyiciler için Lutris web sitesinde arama yapın" seçeneğine tıklayalım.

Ardından arama yerine "Rocket League" yazıp 2015 çıkışlı sürüme tıklıyoruz, zaten doğru yazdıysanız tek seçenek oluyor.

Ardından Epic Games sürümünü tercih edeceğiz.

Yükleme dizinini istediğiniz gibi seçebilirsiniz.
Önemli: Rocket League yazmasına rağmen burası Epic Games Launcher'i indireceğiniz dizin.

Son olarak varsayılan kaynağımızdan Epic Games Launcher indirmesini başlatabiliriz.

Epic Games Store İçinden Yapacaklarımız

Buraya kadar gereken tüm zor adımları yaptık. Artık sadece Epic arayüzünden Rocket League indirmek kaldı.
Önemli: Rocket League Kütüphanenizde mevcut değil ise önce kütüphanenize eklemeyi unutmayın.
Epic hesabınıza giriş yaptıktan sonra Rocket League indirmesini başlatabilirsiniz.

Bilinen Sorunlar

Eğer Epic Games indirdikten hemen sonra açılmıyorsa, bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.
Eğer Lutris kütüphanenizde Rocket League yerine Epic Games gözüküyorsa ve Rocket League oynamak için önce Epic Games açmanız gerekiyorsa, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Bu menüden Epic Games'i seçin ve Epic hesabınızla giriş yapın, aynısını Steam için de yapabilirsiniz, oyun kurarken kolaylık sağlar.

Bunu yaptıktan sonra tüm Epic oyunlarınız kurulu olmasa da gözükecektir.
Sadece kurulu olanları göstermesini istiyorsanız sağ üstteki menüde "Yanlızca Kurulmuş Oyunlar" seçeneğini tikleyebilirsiniz.

Bu rehberimiz buraya kadardı, olabildiğince detaylı yazmaya çalıştım, okuduğunuz için çok çok teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…