Güncelleme yaparken otomatik yedekleme alması için AUR üzerinden bu uygulamayı indirdim ama kafamı karıştıran konu; uygulamanın en son 2019 yılında güncellenmiş olması, bu uygulamayı kullanmam güvenlik açısından sorun oluşturur mu?
Timeshift-autosnap yerine alternatif olarak bir hook oluşturdum ve herkes faydalansın, ayrıca ben de nasıl yapacağımı unutursam diye bir BTRFS rehberi hazırladım.
Timeshift-autosnap yerine alternatif olarak bir hook oluşturdum ve herkes faydalansın, ayrıca ben de nasıl yapacağımı unutursam diye bir BTRFS rehberi hazırladım.
Öncelikle, Arch Linux kurarken Linux dosya sistemini BTRFS olarak formatlamanız lazım. Arch Linux tabanlı dağıtımlarda kurulumda dosya sisteminizi seçmeye imkan tanıyorsa, BTRFS seçeceksiniz. Saf Arch Linux'ta ise aşağıdaki komut ile yapabilirsiniz:
Buradaki sda3, sizin ayarlamış olduğunuz Linux dosya sistemi dizini olacak. Bunu cfdisk ya da lsblk ile öğrenebilirsiniz.
Şimdi, subvolume oluşturmamız lazım. Aşağıdaki kod ile subvolume oluşturabilirsiniz:
Sonrasında, Timeshift uygulamasını kurmamız...
Kod:
mkfs.btrfs /dev/sda3
Şimdi, subvolume oluşturmamız lazım. Aşağıdaki kod ile subvolume oluşturabilirsiniz:
Kod:
btrfs subvolume create /@
btrfs subvolume create /@home
Sonrasında, Timeshift uygulamasını kurmamız...
- 14356
- arch arch linux linux nasıl nasıl kurulur
- Forum: Arch Linux
Son düzenleme: