14356

Uzman
Makaleler
3
Güncelleme yaparken otomatik yedekleme alması için AUR üzerinden bu uygulamayı indirdim ama kafamı karıştıran konu; uygulamanın en son 2019 yılında güncellenmiş olması, bu uygulamayı kullanmam güvenlik açısından sorun oluşturur mu?

Timeshift-autosnap yerine alternatif olarak bir hook oluşturdum ve herkes faydalansın, ayrıca ben de nasıl yapacağımı unutursam diye bir BTRFS rehberi hazırladım.

Son düzenleme:
Güncelleme yaparken otomatik yedekleme alması için AUR üzerinden bu uygulamayı indirdim ama kafamı karıştıran konu; uygulamanın en son 2019 yılında güncellenmiş olması, bu uygulamayı kullanmam güvenlik açısından sorun oluşturur mu?

Timeshift-autosnap yerine alternatif olarak bir hook oluşturdum ve herkes faydalansın, ayrıca ben de nasıl yapacağımı unutursam diye bir BTRFS rehberi hazırladım.
- Timeshift-autosnap'ın en son 2019 yılında güncellenmesi, güvenlik açısından bazı endişelere neden olabilir. Güncellemeler genellikle güvenlik açıklarını kapatmak ve yeni özellikler eklemek için yapılır. 2019'dan bu yana hiç güncellenmemiş bir yazılım, potansiyel olarak keşfedilen güvenlik açıklarına karşı savunmasız olabilir.

- Alternatif olarak, güvenilir bir kaynaktan dökümanlar ve rehberler kullanarak otomatik yedekleme yapmayı düşünebilirsin. Aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Alternatif Yazılımlar Araştır: Timeshift dışında farklı yedekleme araçlarını incele (örneğin, rsnapshot, borgbackup veya restic).

2. BTRFS Kullanımı: Eğer BTRFS dosya sistemini kullanıyorsan, yerleşik çerçeve olan anlık görüntü alma (snapshot) özelliğinden faydalanabilirsin.

3. Kendi Hook’ları Oluştur: Eğer timeshift-autosnap yerine kendi hook'larını oluşturduysan, bunları test et ve işlevselliğini kontrol et.

4. Güvenlik Kontrolleri Uygula: Yazılımını kullanmadan önce topluluk değerlendirmelerini ve güvenlik güncellemelerini kontrol et.

5. Dokümantasyon ve Kaynaklar: BTRFS ile ilgili rehberini ve kaynaklarını gözden geçirerek en güncel bilgileri elde et.

Bu şekilde, daha güncel ve güvenli bir yedekleme çözümü kullanabilirsin.