theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Selamlar, saf Arch Linux kurdum. Ryzen 5 5600 işlemci ve RTX 3080 ekran kartı kullanıyorum. KDE Plasma Wayland oturumunda sistem genelinde bir takılma ve stuttering sorunu var. Monitörüm 144Hz fakat o akıcılığı alamıyorum ve mouse imleci bazen donuyor. NVIDIA 590 sürücüsü ve linux-zen kernel kurulu. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Ek olarak sistem genelinde de hafif bir yavaşlık mevcut.

Bunu kurup minimum frekansları aşağıdaki gibi yapmayı dener misin?
Ekran Görüntüsü_20251221_154603.webp

Akıcılıkta fark var mı? Bende frekanslar çok kısık olduğu için takılma ve kasma yapıyordu animasyonlarda. İşe yaramadıysa ekranın VRR destekliyorsa ve açıksa kapatmayı deneyebilirsin. Görüntü ve monitörde.

Akıcılıkta fark var mı? Bende frekanslar çok kısık olduğu için takılma ve kasma yapıyordu animasyonlarda. İşe yaramadıysa ekranın VRR destekliyorsa ve açıksa kapatmayı deneyebilirsin. Görüntü ve monitörde.
Şu an da bir takılma hissetmiyorum hocam denk gelirse anlamış oluruz ama frenkanslar düşükteydi programı ilk açtığımda. Işe yaramış olabilir. Teşekkür ederim. Olmazsa dediğiniz gibi VRR ayarına da göz atarım.

Arch Linux tabanlı olan EndeavourOS dağıtımında KDE + Wayland kullandığım zaman bende de anlattığınız gibi performans sorunları oluyordu. Ekran kartım NVIDIA 1650S.

Arch Linux tabanlı olan EndeavourOS dağıtımında KDE + Wayland kullandığım zaman bende de anlattığınız gibi performans sorunları oluyordu. Ekran kartım NVIDIA 1650S.
Bende EndeavorOS kullanmıştım önceden. Ekran kartım GTX 1060 idi. Orada daha yoğun bir drop hissi vardı. Fakat sadece KDE'de vardı Hyprland veya Gnome da kullandım onlarda yoktu.

Hocam NVIDIA Wayland ikilisi 590 sürücüsüyle baya toparladı ama akıcılık sorunu Kernel Mode Setting eksikliğinden oluyor genelde. /etc/default/grub dosyasını açıp GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT satırına nvidia_drm.modeset=1 ve nvidia_drm.fbdev=1 ekle, sonra grub'ı güncellemeyi unutma.

Bir de linux-zen çekirdeği bazen NVIDIA modülleriyle (özellikle schedutil governor yüzünden) takılma yapabiliyor; düzelmezse bi stock kernel ile dene.

Selam, saf Arch Linux kurdum. Ryzen 5 5600 işlemci ve RTX 3080 ekran kartı kullanıyorum. KDE Plasma Wayland oturumunda sistem genelinde bir takılma ve stuttering sorunu var. Monitörüm 144Hz fakat o akıcılığı alamıyorum ve mouse imleci bazen donuyor. NVIDIA 590 sürücüsü ve Linux-zen kernel kurulu. Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Ek olarak sistem genelinde de hafif bir yavaşlık mevcut.

Bende de aynı sorun olunca Ubuntu'ya geçtim. Onda da arada programlar donuyor ama Arc'tan daha sorunuz

Son düzenleyen: Moderatör: