İlk bunu kullandım. Arayüzde bazı tasarım hataları oluyordu. Mesela başlat menüsünde bir uygulamanın üstünde olmasan da uygulama seçili gibi davrandığı için boş alana bassak da uygulama açılıyordu. Bunun yanı sıra menüde en sondaki seçeneğe basınca en baştaki seçenek açılıyordu. Tekrar basınca düzeliyordu. Bir diğer sorun Tarayıcıda oyundayken tam ekrana alınca animasyonlu bir şekildeyken 1 -2 saniye kadar ekran gidip geliyordu. Bu problemlerin dışında gayet iyiydi fakat arka planda çok fazla render hataları veriyordu. Bazen çöküyordu.
X11 (5/10)
Wayland sorunları sebebiyle buna geçtim. Bu da istikrarlı çıkmadı. Bundaki sorunlardan birisi pencere açıkken görev çubuğuna gelince imleç sağ köşeye kayıyordu. Oyundayken menüye alınca imleç sağa kayıyordu. Ekran yırtılması vardı. Bunlar dışında sorunlar ile karşılaşmadım.
Sway (9/10)
X11 deneyiminden sonra Sway arayüzüne geçme kararı aldım. Gayet stabil bir arayüz beni karşıladı. Daha iyi performans alıyorum. Tabii kullanırken biraz olsun profesyonel olmak lazım, çünkü config dosyaları ve kısayollar ile iç içe oluyorsunuz. Tam bana göre olduğuna karar verdim. Minimalizmi seven bir birey olarak hem sade hem de stabil çalışıyor. Hata loglama oranı da oldukça düşük. Kısacası bu 3 arayüzden en çok Sway tasarımsal ve genel açıdan stabil ve performanslı çalıştı.