14356

Uzman
Makaleler
3
Öncelikle bu sayfaya gidelim. Daha sonrasında tarball altındaki x86_64 olanı indirelim. Arşivi indirdikten sonra çıkaralım ve dosyayı karışıklık olmayacak bir dizine taşıyalım. Ben /home/office/.local/share/tarballapplications dizinine taşıyorum genellikle. Daha sonrasında uygulamanın uygulamalar kısmında gözükmesi için bir .desktop dosyasına ihtiyacımız var. Örnek amaçlı bir .desktop dosyası koyacağım aşağıya, bunu uygun şekilde düzeltip /usr/share/applications dizinine atalım.

Kod:
[Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Name=Zen Browser
Comment=Zen Browser
Exec=/home/Office/.local/share/tarballapplications/zen/zen
Icon=/home/Office/.local/share/tarballapplications/zen/zen.png
Terminal=false
Categories=Utility;Application;

Exec kısmına çıkardığınız dosyanın dizini lazım, ama dosyanın içindeki executable olan zen dosyasının dizinini belirtmeniz lazım. Icon kısmına ise zen browser için bir ikon indirip onun dizinini ekleyeceksiniz. Peki, AUR üzerinde varken neden bu yöntemle yapalım? Benim kendi testlerimde tarball olarak kullanmak çok daha verimli geldi. Güncellemeler çok daha düzgün yüklendiğini fark ettim; AUR üzerinde güncellemeler ile ilgili sorun yaşamıştım.

Güncellemeler için Zen tarayıcısının ayarlarından 'Zen Güncellemeleri' kısmından yükleyebilirsiniz.

Bash:
paru install zen-browser-bin
Peki, AUR üzerinde varken neden bu yöntemle yapalım? Benim kendi testlerimde tarball olarak kullanmak çok daha verimli geldi. Güncellemeler çok daha düzgün yüklendiğini fark ettim; AUR üzerinde güncellemeler ile ilgili sorun yaşamıştım.
Ben bu yöntemle daha iyi sonuç aldım ama isteyen AUR üzerinden de kurabilir.