14083

Deneyimli
570 ile ne güzel kullanılabilecek, tam Linux'a geçilir kıvama gelmiş olan NVIDIA sürücüleri. 575 ile tekrar bozuldu sanırım.
Ben 3060'a geri geçtiğimde Proton-ge ile hiçbir oyun açılmamaya ve sistem düşük performans göstermeye başladı, Proton experimental ile oyunlara girdiğimde ise oyunlar çok daha düşük FPS vermeye başladı RX6600'e göre.

NVIDIA sürücü sorunları düzelene kadar Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21h2'de kalacağım maalesef. Windows 11'den nefret ediyorum. Linux'u çok seviyorum ama şu an için en doğrusu bu.
Sizde durumlar nasıl?

Benim donanım iyi olmadığı için, yeni bir sistem alana kadar komple bıraktım Linux'u, aktif oynadığım oyunlardaki performanslar hiç iyi değil.

Yakın zamanda Expedition 33 almıştım, 35-45 arası FPS alıyorum, Windows'da. Linux'ta 26-35 arası falan alıyordum, Elden Ring, Elden Ring Nightreign, Sekiro ve DS serisi çok daha iyi aslında ama Elden Ring ve Nightreign, oyun ilk açıldığında feci bir kasma oluyor ama öyle böyle değil. Kamerayı 360 derece döndürüyorum, dönerken oluyor, 3-5 FPS falan alıyordum. strangle diye bir komut var FPS'i 45'e sabitlemiştim medium ayarlara almıştım bir süre harika çalıştı, stabil FPS alıyordum ama sonradan bu bahsettiğim yeniden yaşandı, Expedition 33'te de düşük performans alınca, iyice sinirim bozuldu. Saldım ben de.

Bilmiyorum problem nedir ama yarın bir gün iyi bir sistem alırsam, bazı programlar için 100-150GB Windows'a ayırırım, kalan alanı full Linux'a ayırır, tüm oyunları oradan oynarım. GTX1650 Laptop ile olacak iş değil.

570 ile ne güzel kullanılabilecek, tam Linux'a geçilir kıvama gelmiş olan NVIDIA sürücüleri. 575 ile tekrar bozuldu sanırım.
Ben 3060'a geri geçtiğimde Proton-ge ile hiçbir oyun açılmamaya ve sistem düşük performans göstermeye başladı, Proton experimental ile oyunlara girdiğimde ise oyunlar çok daha düşük FPS vermeye başladı RX6600'e göre.

NVIDIA sürücü sorunları düzelene kadar Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21h2'de kalacağım maalesef. Windows 11'den nefret ediyorum. Linux'u çok seviyorum ama şu an için en doğrusu bu.
Sizde durumlar nasıl?
Arch'a geçtiğim gün yapılırmı bu

Sizde durumlar nasıl?
570 zaten şu anki stabil sürücü, 575 hala "beta kıvamında". Buradaki araç ile 570'e geri dönebilirsiniz.

Bana neden Beta olmayan paketi geldi? bütün testing paketleri kapalıydı.
Öyle değil, 575 şuan new feature sürücü (rolling gibi düşünebilirsiniz), 570 ise şuan stabil olanı.
1753970199835.webp

Ha bide son güncellemeden sonra bazı sıcaklık sorunları da ayrı çıktı. AMD kadar mükemmel hissettirmiyor.
O zaman Linux'u bırakacaksınız ya da AMD geçeceksiniz. NVIDIA uzun bir süre AMD gibi olamayacak.

Gerçek:

Linux'ta NVIDIA hala sorunlu. Kapalı kaynak sürücü sunmaya devam ederlerse bırak Wayland'ı, sorun çıkarır.

Öyle değil, 575 şuan new feature sürücü (rolling gibi düşünebilirsiniz), 570 ise şuan stabil olanı.
Eki Görüntüle 168905

O zaman Linux'u bırakacaksınız ya da AMD geçeceksiniz. NVIDIA uzun bir süre AMD gibi olamayacak.
Şimdilik Linux'a ara o zaman. Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21H2 şimdilik günü kurtarıyor. AMD kartımı kardeşime geri vermek zorunda kaldım.

Gerçek:

Linux'ta NVIDIA hala sorunlu. Kapalı kaynak sürücü sunmaya devam ederlerse bırak Wayland'ı, sorun çıkarır.
Wayland bile 570de bal gibi olmuştu. Yine patladı tabii.

Dönüyorum yine Arch Linux'a. Yaşadığım sorunu çözmek istiyorum. Windows ile uyum sağlayamıyorum artık.

Şimdilik Linux'a ara o zaman. Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21H2 şimdilik günü kurtarıyor. AMD kartımı kardeşime geri vermek zorunda kaldım.

Wayland bile 570'de bal gibi olmuştu. Yine patladı tabii.

Dönüyorum yine Arch Linux'a. Yaşadığım sorunu çözmek istiyorum. Windows ile uyum sağlayamıyorum artık.

NVIDIA-open kullandığımdan olabilir. Şu an normal NVIDIA ile manul kurdum Arch'ı tekrardan. Bir sorun yok şu an eskisinden bile iyi.

Son düzenleme:
NVIDIA-open kullandığımdan olabilir. Şu an normal NVIDIA ile manul kurdum Arch'ı tekrardan. Bir sorun yok şu an eskisinden bile iyi.
Kullanılan yazılım 565'den beri aynı aslında da 16+ serisi için yine de ufak farklar olabiliyor dediğiniz gibi, tekrardan hoşgeldiniz 😝

Son düzenleme: