Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4284

Uzman
Makaleler
1
Aklımda detaylı bir Windows 11 debloat rehberi var ama sisteme kurmayı düşünmüyorum. Sanal makineden çalıştırmak istiyorum. Arch Linux sistemde en basit nasıl yaparım? Fazla zorlamasın ve Windows'ta düzgün çalışsın. Ayrıca rehberde kurtarma modunda CMD kısmına girmem lazım, onun da çalışması lazım yani. 24H2 kuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
KVM + VirtIO ile kurun ne kuracaksiniz. VMware Linux piyasasini gram umursamiyor. VirtualBox ise deyim yerinde ise cop. Zaten KVM ve QEMU gibi nimet varken kimse baska servisle ugrasmiyor normal olarak.
Fazla zorlamasın ve Windows'ta düzgün çalışsın. Ayrıca rehberde kurtarma modunda CMD kısmına girmem lazım, onun da çalışması lazım yani. 24H2 kuracağım.
QEMU kuruyorsun. Libvirt kuruyorsun. Kullanicini libvirt grubuna ekliyorsun. Virt managerda sanal makine olustur. Disk surucusu ve VGA olarak VirtIO olan secenekleri sec. Daha sonra VirtIO suruculerini ve SPICE suruculerini guest Windows'a kur. Her sey duzgun calisacak.

Yukaridaki benzer adimlari asagidaki rehberimde anlatiyorum. Siz Windows kurulumuna kadarki yeri uygulayin.

Windows 11 için UEFI ve TPM destegini de virt manager uzerinde ekleyebillyorsun. Boot options kisminda Q35 UEFI ve cihaz ekleme kisminda fTPM ekliyorsun.
Henüz daha ekran alıntısı için bir araç yüklemedim telefondan çekmek zorunda kalıyorum kusura bakmayın.
sudo pacman -S flameshot ekran alintisi araci.
1000000614.jpg
Rehberi tam dikkatli okuyun. Orada yapacagin konfigurasyonlari anlattim.

Windows misafir kurulumu:​

Libvirt kurulumu​

Eğer daha önce QEMU ile sanal makine kurduysanız, bu başlığı geçebilrisiniz.
  • libvirt servisini etkinleştirme:
Bash:
systemctl enable libvirtd.service
systemctl start libvirtd.service
  • Varsayılan kullanıcıya KVM kullanma yetkisi verelim:
Bash:
sudo nano /etc/libvirt/libvirtd.conf
Dosyaya aşağıdakı satırları ekliyoruz.
Kod:
unix_sock_group = "libvirt"
unix_sock_ro_perms = "0777"
unix_sock_rw_perms = "0770"
  • Varsayılan kullanıcıyı kvm ve libvirt kullanıcı grubuna ekleme.
Bash:
sudo usermod -a -G kvm $(whoami)
sudo usermod -a -G libvirt $(whoami)
Hesaba yeniden giriş yaptığınızda işlemlerin bitmesi gerekir.
Adımların doğruluğunu Virt-Manager ile QEMU bağlantı türünden anlayabilirsiniz.
qemu.png
Bundan sonra sisteme bir reboot atin. Oyle deneyin.

sudo pacman -S flameshot ekran alintisi araci.

Rehberi tam dikkatli okuyun. Orada yapacagin konfigurasyonlari anlattim.

Bundan sonra sisteme bir reboot atin. Oyle deneyin.
Hocam kodları değiştirme kısmında doğru yere mi yazdım en alta yazdım.
2024-05-28_21-06.webp

Ayrıca flameshot iyiymiş sağolasın.

@001 teşekkür ederim yardımınız için hocam şimdi Windows 11 indirip rehberi hazırlamaya başlayacağım.
Windows 11 için BIOS tipini UEFI ve donanim menusunden fTPM eklemeyi unutma. Yoksa "Bu cihaz Windows 11'i desteklemiyor" hatasi alirsin eger bunlar icin modifiye edilmemis Windows 11 kullanacaksan.

Windows 11 için BIOS tipini UEFI ve donanim menusunden fTPM eklemeyi unutma. Yoksa "Bu cihaz Windows 11'i desteklemiyor" hatasi alirsin eger bunlar icin modifiye edilmemis Windows 11 kullanacaksan.
Bildiğim kadarıyla techolay imajı bu gereksinimleri atlatıyordu?