Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4284

Uzman
Makaleler
1
Aklımda detaylı bir Windows 11 debloat rehberi var ama sisteme kurmayı düşünmüyorum. Sanal makineden çalıştırmak istiyorum. Arch Linux sistemde en basit nasıl yaparım? Fazla zorlamasın ve Windows'ta düzgün çalışsın. Ayrıca rehberde kurtarma modunda CMD kısmına girmem lazım, onun da çalışması lazım yani. 24H2 kuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
KVM + VirtIO ile kurun ne kuracaksiniz. VMware Linux piyasasini gram umursamiyor. VirtualBox ise deyim yerinde ise cop. Zaten KVM ve QEMU gibi nimet varken kimse baska servisle ugrasmiyor normal olarak.
Fazla zorlamasın ve Windows'ta düzgün çalışsın. Ayrıca rehberde kurtarma modunda CMD kısmına girmem lazım, onun da çalışması lazım yani. 24H2 kuracağım.
QEMU kuruyorsun. Libvirt kuruyorsun. Kullanicini libvirt grubuna ekliyorsun. Virt managerda sanal makine olustur. Disk surucusu ve VGA olarak VirtIO olan secenekleri sec. Daha sonra VirtIO suruculerini ve SPICE suruculerini guest Windows'a kur. Her sey duzgun calisacak.

Yukaridaki benzer adimlari asagidaki rehberimde anlatiyorum. Siz Windows kurulumuna kadarki yeri uygulayin.

Windows 11 için UEFI ve TPM destegini de virt manager uzerinde ekleyebillyorsun. Boot options kisminda Q35 UEFI ve cihaz ekleme kisminda fTPM ekliyorsun.
Disk Internals'in "Linux Reader" isimli bir aracı var önerebilirim. Ücretsiz sürüm okuma yapabiliyor ancak yazma için ücret ödemeniz gerekli.

Sağolasın hocam işe yaradı regedittende yapabilirdim ama uğraştırır şimdi ya.

Regedit ile kurulum aracını manipüle edebilirsin.

Rufus veya Ventoy ile USB'ye TPM'i atlayan bir kurucu da hazırlayabilirsin.
Hocam Windows 11 24H2 ile alakalı olabilir mi diğer uygulama yerine regeditten yaptım ama hata verdi.

Linux tarafındaki zorluklar bitti sıra Windowsun eski donanım kullananlara düşmanlığıyla mücadele edelim. :(

Son düzenleme:
@4284 BIOS'tan TPM'i ac.
Sonra da:
Bash:
sudo pacman -S swtpm
Taha sonra cihazlar kismindan TPM'i ekleyeceksin. Bu kadar.

İlginç ben bu anakartta tpm olmadığını sanıyordum ve öyle diye biliyorum şimdi bir bakayım.

@4284 BIOS'tan TPM'i ac.
Sonra da:
Bash:
sudo pacman -S swtpm

Windows 11 çıktığı günden bugüne kadar desteği yoktur sanıyordum var mış.

@4284 BIOS'tan TPM'i ac.
Sonra da:
Bash:
sudo pacman -S swtpm

Bundan sonra sanırım pek sorun çıkmaz gerisi debloat rehberini hazırlama kısmı.

Son düzenleme: