1 144 Üstün Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 4.557 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 8.187 13 Kasım 2025 #1 Merhaba. CachyOS'tan Arch Linux'a geçeceğim. Sorum başlıktaki gibi. Bildiğiniz gibi bu adaptör Realtek çipsetli ve TP-Link sürücü paylaşmadı. CachyOS'ta adaptörü bende otomatik algılamıştı. Kısaca, UB500, Arch Linux'ta nasıl çalıştırılabilir ve aktif edilebilir?
Merhaba. CachyOS'tan Arch Linux'a geçeceğim. Sorum başlıktaki gibi. Bildiğiniz gibi bu adaptör Realtek çipsetli ve TP-Link sürücü paylaşmadı. CachyOS'ta adaptörü bende otomatik algılamıştı. Kısaca, UB500, Arch Linux'ta nasıl çalıştırılabilir ve aktif edilebilir?
Çözüm Sxinar 13 Kasım 2025 144 dedi: Mint kurmayacağım ama yine de sağ olun hocam. Genişletmek için tıkla... Yok hocam yani onda da çalışır demek istemiştim. Çekirdek olarak Arch güncel zaten yeterince. CachyOS çalıştırıyorsa Arch yüksek ihtimalle çalıştırır. Linux desteğinden dolayı aldım. 5.16 ve üstü kernellarda driver gerekmeden destekleniyor. Kullanıcı yorumu
144 dedi: Mint kurmayacağım ama yine de sağ olun hocam. Genişletmek için tıkla... Yok hocam yani onda da çalışır demek istemiştim. Çekirdek olarak Arch güncel zaten yeterince. CachyOS çalıştırıyorsa Arch yüksek ihtimalle çalıştırır. Linux desteğinden dolayı aldım. 5.16 ve üstü kernellarda driver gerekmeden destekleniyor. Kullanıcı yorumu
Sxinar Üstün Katılım 1 Ocak 2024 Mesajlar 1.748 Makaleler 1 Çözümler 19 Beğeniler 1.774 Yer Türkiye 13 Kasım 2025 #2 144 dedi: Merhaba. CachyOS'tan Arch Linux'a geçeceğim. Sorum başlıktaki gibi. Bildiğiniz gibi bu adaptör Realtek çipsetli ve TP-Link sürücü paylaşmadı. CachyOS'ta adaptörü bende otomatik algılamıştı. Kısaca, UB500, Arch Linux'ta nasıl çalıştırılabilir ve aktif edilebilir? Genişletmek için tıkla... Aynı adaptore sahiptim. Başka bir bilgisayarimda tak cikar ila çalışıyordu Linux Mint ile. Son düzenleyen: Moderatör: 13 Kasım 2025 Artı 0 Eksi
144 dedi: Merhaba. CachyOS'tan Arch Linux'a geçeceğim. Sorum başlıktaki gibi. Bildiğiniz gibi bu adaptör Realtek çipsetli ve TP-Link sürücü paylaşmadı. CachyOS'ta adaptörü bende otomatik algılamıştı. Kısaca, UB500, Arch Linux'ta nasıl çalıştırılabilir ve aktif edilebilir? Genişletmek için tıkla... Aynı adaptore sahiptim. Başka bir bilgisayarimda tak cikar ila çalışıyordu Linux Mint ile.
KS KS 1 144 Üstün Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 4.557 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 8.187 13 Kasım 2025 #3 Sxinar dedi: Aynı adaptore sahiptim. Başka bir bilgisayarimda tak cikar ila çalışıyordu Linux Mint ile. Genişletmek için tıkla... Mint kurmayacağım ama yine de sağ olun hocam. Artı 0 Eksi
Sxinar dedi: Aynı adaptore sahiptim. Başka bir bilgisayarimda tak cikar ila çalışıyordu Linux Mint ile. Genişletmek için tıkla... Mint kurmayacağım ama yine de sağ olun hocam.
Sxinar Üstün Katılım 1 Ocak 2024 Mesajlar 1.748 Makaleler 1 Çözümler 19 Beğeniler 1.774 Yer Türkiye 13 Kasım 2025 #4 144 dedi: Mint kurmayacağım ama yine de sağ olun hocam. Genişletmek için tıkla... Yok hocam yani onda da çalışır demek istemiştim. Çekirdek olarak Arch güncel zaten yeterince. CachyOS çalıştırıyorsa Arch yüksek ihtimalle çalıştırır. Linux desteğinden dolayı aldım. 5.16 ve üstü kernellarda driver gerekmeden destekleniyor. Kullanıcı yorumu Son düzenleyen: Moderatör: 13 Kasım 2025 Artı 0 Eksi Çözüm
144 dedi: Mint kurmayacağım ama yine de sağ olun hocam. Genişletmek için tıkla... Yok hocam yani onda da çalışır demek istemiştim. Çekirdek olarak Arch güncel zaten yeterince. CachyOS çalıştırıyorsa Arch yüksek ihtimalle çalıştırır. Linux desteğinden dolayı aldım. 5.16 ve üstü kernellarda driver gerekmeden destekleniyor. Kullanıcı yorumu
KS KS 1 144 Üstün Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 4.557 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 8.187 13 Kasım 2025 #5 Sxinar dedi: Yok hocam yani onda da çalışır demek istemiştim çekirdek olarak arch güncel zaten yeterince. Cachyos calistiriyorsa arch yüksek ihtimalle çalıştırır. Genişletmek için tıkla... Tamamdır hocam. Artı 0 Eksi
Sxinar dedi: Yok hocam yani onda da çalışır demek istemiştim çekirdek olarak arch güncel zaten yeterince. Cachyos calistiriyorsa arch yüksek ihtimalle çalıştırır. Genişletmek için tıkla... Tamamdır hocam.
let it happen Yetkin İlk 1.000! Katılım 21 Aralık 2023 Mesajlar 280 Çözümler 1 Beğeniler 258 13 Kasım 2025 #6 Çalışır. TP-Link cihazlarda genellikle sürücü sıkıntısı olmuyor zaten. Artı 0 Eksi
KS KS 1 144 Üstün Katılım 15 Aralık 2023 Mesajlar 4.557 Makaleler 1 Çözümler 13 Beğeniler 8.187 13 Kasım 2025 #7 let it happen dedi: Çalışır. TP-Link cihazlarda genellikle sürücü sıkıntısı olmuyor zaten. Genişletmek için tıkla... Teşekkür ederim. Çalıştı. Biraz uğraştırdı ama yaptım sonunda. Artı 0 Eksi
let it happen dedi: Çalışır. TP-Link cihazlarda genellikle sürücü sıkıntısı olmuyor zaten. Genişletmek için tıkla... Teşekkür ederim. Çalıştı. Biraz uğraştırdı ama yaptım sonunda.