Onu 3'lü bağlantı dener misin, anakartta pump_fan kısmına pump olanı, CPU_FAN kısmına radiator yazanı, VRM fanını da cpu_opt ya da SYS_FAN bağlayabilirsin. @dhizek

Benim pompa zaten Full de çalışıyor hep ek olarak hepsini tekli olarak pump fana bağladım.

1757846484664.webp

Benim pompa zaten Full de çalışıyor hep ek olarak hepsini tekli olarak pump fana bağladım.

Eki Görüntüle 184830
PRO fanlar var bu modelde, 3000 RPM mi dönüyor yani Pump %100 olduğu için? Amper yetmiyordur, güç kısar, VRM ile beraber 4 tane fan var + pompa var. Bu anakartta pump kısmı kaç amper çekiyor 1A ise eğer fanlar yeterli dönemiyordur.

Eğer montaj hatası ya da pump failure yok ise dediklerim geçerli. Başka mantıklı bir sebep bulamadım. Dediğim şekilde monte edip tekrar denemen gerekli. @dhizek Sıcaklık kaynaklı sistem kapanması kabul edilir bir şey değil.

Aynı senaryoyu yük altında radyatörün 3 fanını da tutarsan yaşarsın.

Pro fanlar var bu modelde, 3000 RPM mi dönüyor yani pump %100 olduğu için? Amper yetmiyordur, güç kısar, VRM ile beraber 4 tane fan var + pompa var. Bu anakartta pump kısmı kaç amper çekiyor 1A ise eğer fanlar yeterli dönemiyordur.

Eğer montaj hatası ya da pump failure yok ise dediklerim geçerli. Başka mantıklı bir sebep bulamadım. Dediğim şekilde monte edip tekrar denemen gerekli. @dhizek sıcaklık kaynaklı sistem kapanması kabul edilir bir şey değil.

Aynı senaryoyu yük altında radyatörün 3 fanını da tutarsan yaşarsın.

Başka neden kapanmış olabilir peki? 2 defa montajı tekrar denedim.
10 saniyelik bench testleri şu şekilde.

Arctic Liquid Freezer III Pro 360mm.

1757846776294.webp

Thermalright Phantom Spirit 120 Se

thermalright Phantom Spirit 120 Se.webp

Başka neden kapanmış olabilir peki? 2 defa montajı tekrar denedim.
10 saniyelik bench testleri şu şekilde.

Arctic Liquid Freezer III Pro 360mm.

Eki Görüntüle 184832

Thermalright Phantom Spirit 120 Se

Eki Görüntüle 184833
Montaj hatasından olabilir, pump failure olabilir. Tek seçeneğin o 3'lü bağlantıyı yapmak şu anda, all-in-one cable yerine. Dediğim bağlantılara ayrı ayrı tak. Zaten sorun devam ediyorsa DOA üründür. İade/değişim yoluna gitmen gerekli. Bu PRO modellerden bazıları sorunlu, forumlara konu açıldı bura dahil. Sana sorunlu üretim denk gelmiş olabilir.

13700k ile eski soğutucu MSI MAG Master liquit 240 ile 95 oluyordu. Artics liquit 3 240 Pro aldım 80'ni geçmiyor. Ama anakartın pinleri elimde kalıyordu adamlar işlemci soketi daha iyi temas etsin diye aparat yapmışlar.

Montaj hatasından olabilir, pump failure olabilir. Tek seçeneğin o 3'lü bağlantıyı yapmak şu anda, all-in-One cable yerine. Dediğim bağlantılara ayrı ayrı tak. Zaten sorun devam ediyorsa doa üründür. İade/değişim yoluna gitmen gerekli. Bu Pro modellerden bazıları sorunlu, forumlara konu açıldı bura dahil. Sana sorunlu üretim denk gelmiş olabilir.

Ama normal değil, değil mi bu sıcaklıklar?

13700k ile eski soğutucu MSI MAG Master liquit 240 ile 95 oluyordu. Artics liquit 3 240 Pro aldım 80'ni geçmiyor. Ama anakartın pinleri elimde kalıyordu adamlar işlemci soketi daha iyi temas etsin diye aparat yapmışlar.

O zaman soğutucda sıkıntı var gibi duruyor.

Ama normal değil, değil mi bu sıcaklıklar?

O zaman soğutucda sıkıntı var gibi duruyor.
Bir şans ver 3'lü bağlantıya. Sonrasında iade edersin olmazsa. Denemeden gönderme ürünü. Boştaki normal İOD Hotspottan dolayı ama yükteki değil zaten ısı kaynaklı kapanmış sistem.

5.3 GHz'ye yanaşmamış mı bu sefer, ilk seferde 4.7'lerde geziyordu sanki. Kasa kapağı açık dener misin, bir de tüm fanları %100 çek elle yazılımdan.

Sorunlu üretim gelmiş olabilir, ona yapacak bir şey yok. Her şeyi %100'e al kasadaki, öyle R23 tek render çalıştır. Skoru da SS atarsan bakayım.