Yight

Çalışkan
Arkadaşlar, başlıkta bahsettiğim kulaklık salı günü elime geçti. Seste herhangi bir sorun yoktu ancak mikrofon çalışmıyordu. Araştırma yaptıktan sonra kasamda mikrofon ve kulaklık için iki ayrı jak girişi olduğunu fark ettim ve bu yüzden linkteki jak Splitter'ı aldım.

Bugün jak splitter elime ulaştı ve taktım. Realtek konsolundan da hangi girişe taktıysam onu seçtim. Ancak ya ses hiç gelmiyor (+30 dB Boost'a rağmen) ya da çok az geliyor. Mikrofonu neredeyse ağzıma kadar yaklaştırmama rağmen sonuç değişmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Dipnot: Kulaklığın mikrofonu ve sesi telefonda sorunsuz çalışıyor, yalnızca PC'de bu sorun yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, başlıkta bahsettiğim kulaklık salı günü elime geçti. Seste herhangi bir sorun yoktu ancak mikrofon çalışmıyordu. Araştırma yaptıktan sonra kasamda mikrofon ve kulaklık için iki ayrı jak girişi olduğunu fark ettim ve bu yüzden linkteki jak Splitter'ı aldım.

Bugün jak splitter elime ulaştı ve taktım. Realtek konsolundan da hangi girişe taktıysam onu seçtim. Ancak ya ses hiç gelmiyor (+30 dB Boost'a rağmen) ya da çok az geliyor. Mikrofonu neredeyse ağzıma kadar yaklaştırmama rağmen sonuç değişmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Dipnot: Kulaklığın mikrofonu ve sesi telefonda sorunsuz çalışıyor, yalnızca PC'de bu sorun yaşanıyor.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Kabloları Kontrol Edin:
- Splitter'ın her iki bağlantısının (mikrofon ve kulaklık) doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
- Kablo ve jakların sağlam olduğundan, herhangi bir hasar olmadığından emin olun.

2. Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızda sağ altta bulunan ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses Ayarları" seçeneğine gidin.
- "Giriş" sekmesine tıklayın ve mikrofonunuzu burada bulup seçin.
- "Ses Aygıtı Özellikleri"ne girin ve mikrofon seviyesini kontrol edin. %100'e getirin.
- "Gelişmiş" sekmesinde, "Mikrofon Boost" seçeneğini kontrol edebilirsiniz. Bu özelliği artırmayı deneyin.

3. Realtek Ses Yönetimi:
- Realtek ses ayarları uygulamanızı açın.
- Mikrofon ayarlarını kontrol edin. Ayrıca, mikrofonun aktivasyon seviyesini artırabilirsiniz.
- "Mikrofon" sekmesindeki "Gürültü azaltma" veya ilgili ayarları devre dışı bırakmayı deneyin.

4. Aygıt Sürücülerini Güncelleyin:
- Bilgisayarınıza sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" kısmına gidin ve Realtek aygıtınıza sağ tıklayın, ardından "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- Güncel sürücüyü yükleyin.

5. Farklı USB Girişi veya Port Deneyin:
- Eğer elinizde başka bir USB bağlantı noktası varsa, kulaklığınızı oraya takın ve yeniden deneyin.

6. Farklı Bir Cihazla Deneyin:
- Kulaklığı başka bir bilgisayarda veya cihazda deneyin (varsa).
- Eğer başka bir cihazda çalışıyorsa, sorun bilgisayarınızda kalıyor demektir.

7. PC'yi Yeniden Başlatın:
- Herhangi bir ayar değişikliği yaptıktan sonra, bilgisayarı yeniden başlatmayı unutmayın.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla bilgi verin (örneğin bilgisayarınızın işletim sistemi, hangi programda mikrofonu kullanmak istediğiniz gibi) yardımcı olabilirim.