anon

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Elimde MSI X870E Edge Ti Wi-Fi DDR5 anakart mevcut. ARGB'lerin ananakart üzerindeki senkronizasyonu için çıkışlar yeterli olur mu? Yoksa hub alayım mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Arctic Liquid Freezer III ARGB işlemci soğutucu var. Borularına ekstra ARGB aldım takacağım.
Lian Li lancool lll kasa ön panel 3 adet 140'lık RGB fan mevcut.
Lian Li 24 pin ARGB kablosu.
Ekran kartı için ARGB kablosu.
İleri içinde kasa altına 3 adet ARGB fan ekleyeceğim.

Aynısı geçen toplarken başıma geldi. Kasada ön paneli teke düşürmemişler ve fan hub gerekti. Almakta fayda var. İhtiyaç yoksa iade edersin.

Aynısı geçen toplarken başıma geldi. Kasada ön paneli teke düşürmemişler ve fan hub gerekti. Almakta fayda var. İhtiyaç yoksa iade edersin.

Yazmış olduğum Kasa'da mı başına geldi bu durum?

Fan hub yerine çoklayıcı kablo daha pratik olur:
Bunu kullanıyorum.

Hub kutular zamanla bozulabiliyor.

Aga aynı mantık bir şey değişmiyor ki? Ha Hub'a yüklemişsin yükü, ha çoklayıcıya...

Yazmış olduğum Kasa'da mı başına geldi bu durum?

Aga aynı mantık bir şey değişmiyor ki? Ha Hub'a yüklemişsin yükü, ha çoklayıcıya...
Aynı olmuyor, hubda gelen sinyal klonlanıyor, kablo ile ise birbirini tamamlayan animasyonlar vs. yapılıyor. Üst üste iki fanda renk dalgası sırasıyla ilk önce aşağıdakine sonra diğerine sıçrayabiliyor. Tecrübeyle sabit başıma gelenler. Razer ARGB hub vardı, kullanmayı bırakıp kabloya geçtim. Dediğim gibi kablo çoklayıcı ile anakart yazılımları her bir fanı vs birbirinin devamı şeklinde görebiliyor.

Sizce hangisi?

Aynı olmuyor, hubda gelen sinyal klonlanıyor, kablo ile ise birbirini tamamlayan animasyonlar vs. yapılıyor. Üst üste iki fanda renk dalgası sırasıyla ilk önce aşağıdakine sonra diğerine sıçrayabiliyor. Tecrübeyle sabit başıma gelenler. Razer ARGB hub vardı, kullanmayı bırakıp kabloya geçtim. Dediğim gibi kablo çoklayıcı ile anakart yazılımları her bir fanı vs birbirinin devamı şeklinde görebiliyor.

Ayrı ayrı müdahale edebiliyor musun kabloda?

Kabloda birbirinin devamı olarak görülüyor birleştirilen ARGB'ler. Hub'da ise sadece biri görülür diğerleri klonlar gelen sinyali.

Program ile çalışan benim de kullanmış olduğum Razer Hub'da ise yazılımıyla bağlı yuvaları gruplayıp efektleri ayarlayabiliyordun ama yazılımı çok kötü ve bazen kilitleniyordu.

Yok mu adamakıllı bir hub bağımsız kontrol edilebilecek.

Kabloda birbirinin devamı olarak görülüyor birleştirilen ARGB'ler. Hub'da ise sadece biri görülür diğerleri klonlar gelen sinyali.

Program ile çalışan benim de kullanmış olduğum Razer Hub'da ise yazılımıyla bağlı yuvaları gruplayıp efektleri ayarlayabiliyordun ama yazılımı çok kötü ve bazen kilitleniyordu.

Ben de fanları ayrı ayrı kontrol etmek istiyorum hocam. Hiçbir hub bunu sağlamıyor mu?

Kablo çoklayıcı ile de anakartta tek bir girişe takmıyor muyuz? Nasıl birbirinin devamı olarak görüyor? Fanların ARGB kablolarını birbirine bağlayıp en son kalanı anakarta takmakla aynı şey değil mi?

Son düzenleme:
Ben de fanları ayrı ayrı kontrol etmek istiyorum hocam.Hiç bir hub bunu sağlamıyor mu?
Değişik oyuncu markalarının vardır. Araştırmak lazım. Yapay zekaya vs. sorup onun verdiği modelleri inceleme videolarına bakın ama. İşkembeden sallamaları çok yapay zekaların. En güveniliri Gemini. Diğerleri bariz yanlış bilgi verdiler zaten kullandığım ve bildiğim şeyler hakkında. Mesela kulaklığım Audeze Maxwell ve Gemini dışındaki bütün yapay zekalar Ldac desteği yok diyor ama aktif kullanıyorum Ldac desteğini bluetooth ile. Cihazlar karşılıklı uyarı ile Ldac aktif diye bildirim vs. veriyor. Kaaldı ki kulaklığın resmi sitesinde de destektan bahsetmiş. Çok bariz konularda bile sıkıntılı bu yapay zekalar. Bir tek Gemini bu verdiğim örnekteki gibi doğru bilgi verdi.

Ben de fanları ayrı ayrı kontrol etmek istiyorum hocam. Hiçbir hub bunu sağlamıyor mu?

Kablo çoklayıcı ile de anakartta tek bir girişe takmıyor muyuz? Nasıl birbirinin devamı olarak görüyor? Fanların ARGB kablolarını birbirine bağlayıp en son kalanı anakarta takmakla aynı şey değil mi?
Değil, çoklayıcı kablo ile bağlayınca ilgili yazılımdan teyit ettim. Her bir fanda atıyorum 17 led varsa 3 fan ile toplam 51 led gördü. Hubların hemen hemen hepsi ise sadece 17 led gösterir bu senaryoda. diğerlerine efekti klonlar. MSI anakartının ledleri dolaşan kalp atışı efekti kablolar ile çok güzel bir şekilde fanları dolaşıyordu. Az çok anlatabilmişimdir durumu umarım.

Bu arada anakartların toplam ARGB led adresleme sınırı var. Anakart PDF kullanma kılavuzlarında bahseder genellikle. Bunların hepsini hesap etmek lazım ya da kafa yorma al geç kullan.

Son düzenleme: