Arkadaş kalınmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SoldierBoyBabam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 223

SoldierBoyBabam

Üstün
Makaleler
1
Yer
Afyonkarahisar
Merhaba arkadaşlar,

Bu yıl 9. sınıfa geçtim. İlk haftalarda kimseyle konuşmuyorum. Sonra bir gün Din K. dersinde bir kişi hocayla tartıştı. Bende merak ettim yanlarına gittim. Sohbet falan ettik. Bu kişilere X ve Y diyelim. Ondan sonra ben bu iki kişi ile takılmaya başladım. X kişisi gerçekten bilgili, kendini geliştiren biri. Sonra bu X kişisi Y kişisiyle konuşmamaya başladı. Sürekli benimle konuşma falan diyordu ona. Sonra konuşmayı bıraktılar. Y kisisinin sohbeti gerçekten sarmiyordu. Yani normal sohbet etmiyordu biz ne desek "evet, katılıyorum" diyordu.

Neyse bu olaylar olduktan sonra X kişi benim yanımda oturmaya başladı. Biz iyi anlaşıyor gibiyiz. Ben sürekli şaka yapıyorum, eğleniyoruz. Ama ona bir konu hakkında bir şey deyince "bana ne, ben nerden bileyim" falan diyor. Bu durum aşırı sıkıyor canimi. Sınıftaki kişilerde hep kendi aramızda konuşurken cahil falan diyor. Bazen de değişik şekilde egoist davranıyor.

Bir gün Techolay'da insanların hocama dedigni anlattım, birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz diye falan, o benim hoca dediğim (Discord sunucusu var, orada muhabirlik yapıyor baya iyi sunucu, oradakilerden bahsediyor.) insanlardan ogrenebilecegim bir şey yok diyor.
Bugün ingilizce hocası senin ingilizcen iyi dedi, ingilizce bölüm dusunuyor musun diye sordu kıza. Neyse konuştular sonra ben ona sordum, İngilizce sınavına nasıl hazırlanırim diye beni tersledi ben nerden bileyim diye.

Geçen gün deneme oldu, aramızda sakalastik hoca sonuçları soylemiyor diye, ben onu az farkla geçmişim hiçbir sey demedi ondan sonra deneme hakkında. Sakalasiyoruz, eğleniyoruz. Ama normal şekilde benimle hiç sohbet etmiyor, sorunca da tersliyor beni. Kültürlu biri gercekten, bende sohbet edip kendimi gelistirmeye çalışıyorum ama bilmiyorum.

Sizce bu kişiyle arkadaş kalmaya devam etmeli miyim?

Narsist kisilik bozuklugu var elemanda. Tehlikeli.

Yani hocam gercekten bilgili biri. Bende bir şeyler kalmak istiyorum. Bana pek laf söylemiyor.

Onu değiştirmeye çalışma. Çünkü benzerini bir arakdaşım üzerinden yaşadım. Onlar böyle insanlar işte, bırak onlar kendi yollarına sen kendi yoluna.

Belli degil mi sence de? Kendini diger bireylerden ustun gormesi bunun en buyuk kanitidir.

Hocam ters ya da iyi andan değil. Aynı cevabı veriyor.
Ben ugrasmazdim mesela. Sebebi kimseyi kendi canimi sikacak kadar onemsemiyorum.

Hocam işte bende karar veremiyorum. Daha üstün olduğunu sınıfa falan kanıtlamaya çalışmıyor.
Daha üstün zaten kültür ve bilgi konusunda.
Şunu belirteyim kendisi bilgiye çok açsa ve bununla artistlik taslıyorsa arkadaşın koyduğu narsisist kişilik bozukluğu olabilir. Genelde bu kişiler kendilerini geliştirmeye çok aç olurlar çünkü özbenlikleri çok zayıftır. Her durumda ben buradayım diye bağırmaya çalışmalarının sebebi budur. Kendilerini geliştirmeye çalışmasalardı ben buradayım diye bağıramazlardı. Uzun zamandır narsisistlik bozukluğumla savaşıyorum, bunun farkında olup düzeltmeye çalışıyorum çünkü kız arkadaşım dahil çevreme verdiğim hasar inanılmaz. Bir insan gerçekten narsisist ise "ben narsisistim" demesi de aşırı zor bu yüzden o arkadaşı düzeltmeyi unut. Kendisini senden üst görür, onun ilgilendiği konuda ondan iyiysen her zaman seni tersler ve kabul etmez. Anlık sinir hoplamaları da kaçınılmaz, zayıf olduğu noktadan kendisiyle uğraşmayı denersen zayıf özbenliğine aldığı zarardan dolayı seninle bayağı uğraşır ve senin zayıf olduğunu düşündüğü yerlere duymak istemeyeceğin laflar eder, ailen vs fark etmez. Bayağı anlatırdım da gerek yok. Zor insanlar, 1001 türlü farklı modelleri var hepsi birbirinden tipik.
Belli degil mi sence de? Kendini diger bireylerden ustun gormesi bunun en buyuk kanitidir.
Ego tek bu bozuklukta karşımıza çıkan şey değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…