Merhaba arkadaşlar,
Bu yıl 9. sınıfa geçtim. İlk haftalarda kimseyle konuşmuyorum. Sonra bir gün Din K. dersinde bir kişi hocayla tartıştı. Bende merak ettim yanlarına gittim. Sohbet falan ettik. Bu kişilere X ve Y diyelim. Ondan sonra ben bu iki kişi ile takılmaya başladım. X kişisi gerçekten bilgili, kendini geliştiren biri. Sonra bu X kişisi Y kişisiyle konuşmamaya başladı. Sürekli benimle konuşma falan diyordu ona. Sonra konuşmayı bıraktılar. Y kisisinin sohbeti gerçekten sarmiyordu. Yani normal sohbet etmiyordu biz ne desek "evet, katılıyorum" diyordu.
Neyse bu olaylar olduktan sonra X kişi benim yanımda oturmaya başladı. Biz iyi anlaşıyor gibiyiz. Ben sürekli şaka yapıyorum, eğleniyoruz. Ama ona bir konu hakkında bir şey deyince "bana ne, ben nerden bileyim" falan diyor. Bu durum aşırı sıkıyor canimi. Sınıftaki kişilerde hep kendi aramızda konuşurken cahil falan diyor. Bazen de değişik şekilde egoist davranıyor.
Bir gün Techolay'da insanların hocama dedigni anlattım, birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz diye falan, o benim hoca dediğim (Discord sunucusu var, orada muhabirlik yapıyor baya iyi sunucu, oradakilerden bahsediyor.) insanlardan ogrenebilecegim bir şey yok diyor.
Bugün ingilizce hocası senin ingilizcen iyi dedi, ingilizce bölüm dusunuyor musun diye sordu kıza. Neyse konuştular sonra ben ona sordum, İngilizce sınavına nasıl hazırlanırim diye beni tersledi ben nerden bileyim diye.
Geçen gün deneme oldu, aramızda sakalastik hoca sonuçları soylemiyor diye, ben onu az farkla geçmişim hiçbir sey demedi ondan sonra deneme hakkında. Sakalasiyoruz, eğleniyoruz. Ama normal şekilde benimle hiç sohbet etmiyor, sorunca da tersliyor beni. Kültürlu biri gercekten, bende sohbet edip kendimi gelistirmeye çalışıyorum ama bilmiyorum.
Sizce bu kişiyle arkadaş kalmaya devam etmeli miyim?