RAM

Yetkin
İlkokuldan 10. sınıfa kadar hiçbir zaman derslerle alakam olmadı, özellikle ortaokulda her teneffüs ortalığı karıştırırdım, hocalardan azar yerdim ve bunun yüzünden de LGS'yi takmayıp OBP ile ortalama bir liseye girdim. Tabii davranışlarım böyle olduğundan arkadaş çevremde böyle oldu ve 9. sınıf bittiğinde düşündüm ki ben niye böyleyim, hep ortalığı karıştırıyorum, derslerim berbat falan diye düşünüp 10. sınıfta ilk kez adamakıllı ders çalıştım, çocuk gibi davranmadım ve lisede ilk kez takdir belgemi aldım. Fakat arkadaşlarım hâlâ aynı kafada ve YKS için ikna edemedim. Nasıl ikna ederim, öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlkokuldan 10. sınıfa kadar hiçbir zaman derslerle alakam olmadı, özellikle ortaokulda her teneffüs ortalığı karıştırırdım, hocalardan azar yerdim ve bunun yüzünden de LGS'yi takmayıp OBP ile ortalama bir liseye girdim. Tabii davranışlarım böyle olduğundan arkadaş çevremde böyle oldu ve 9. sınıf bittiğinde düşündüm ki ben niye böyleyim, hep ortalığı karıştırıyorum, derslerim berbat falan diye düşünüp 10. sınıfta ilk kez adamakıllı ders çalıştım, çocuk gibi davranmadım ve lisede ilk kez takdir belgemi aldım. Fakat arkadaşlarım hâlâ aynı kafada ve YKS için ikna edemedim. Nasıl ikna ederim, öneriniz var mı?

Ders çalışmak tek taraflı bir etkinliktir, o yüzden arkadaşlarla ders çalışmak çok zor bir şey. Kendi başınıza çalışmaya çalışabilirsiniz.

İkna etme, kendi yolunda kendi halinde ilerle. Laf eden olursa da "Ben sizi babası/dayısı olmasa McDonald's'ta paspasçı olamayacak kadar niteliksiz insanların size emir yağdırdığı işlerde çalışırken görürüm." de. Aralarında 3 gram mantık muhakeme yeteneği olan zaten bu cümleni düşünür ve senin yaşadığına benzer bir aydınlanma yaşar. Umursamayanları ise kendi haline bırak. Yine senin bu halinle arkadaş kalmak isteyenlerle arkadaş kal, istemeyenlerle bağını kes. Bu süreç senin ilerideki 60 yılına falan tekabül ediyor ama bir arkadaş seni her an sırtından bıçaklayabilir ve bir arkadaşı 60 yıla tercih etmek yüksek riskli ve neredeyse getirisiz bir şekilde kumar oynamaya benzer. Önerim dediklerimi düşünmen ki sen zaten benim dediklerimden kendine birşeyler çıkarabilecek olgunluğa sahipsin.