Android herkese göre iyi olmasa da iOS platformu da mükemmel değil. Şahsen kendim itiraf ediyorum. Sadece arayüzü akıcı ve saçma sapan bug ile uğraşmıyorum, ikinci el değerini kaybetmemesi ve ön kamera kalitesi daha güzel diye iPhone 17 kullanıyorum. Aşırı kısıtlı bir telefon olduğu için beni de aşırı yıpratıyor ama yapacak bir şey yok. S26 Ultra geçmek için telefonu defalarca kez elime aldım ancak hala ön kamerası özellikle video performansı bence çok zayıf. iOS eksikleri de batarya ve kısıtlamaları diyebilirim. Mobil veri açtığın an optimizasyon namına hiçbir şey ortada kalmıyor batarya da.

Eğer ki ön kamerası iyi olsa gerçekten Android'e geri dönmek isterim. Pip özelliği bile benim için büyük kolaylıktı.

Kız olduğunu başta söyleseydin ya Hz falan demezdik.

Onlara 5Hz de olsa fark etmez. Arkasında elma olsun yeterli.

Bir de 6 GB RAM yeterli derler. Zannediyorlar ki yalnızca OS sayesinde RAM yetiyor. Apple aptal mı multitaskinge izin vermiyor iphonelarda RAM kapasitesinin kaldıramayacağının onlarda farkında.

Güncel 17 serisi aslında bir nebze de olsa yapabilir ama batarya bile ağlar araya o kadar işlem girince.

Apple fanboyu gibi de kimse anlamasın beni. Sadece dediğim şeyden ötürü seviyorum. Yoksa benim için anlamı yok. Hatta dün durduk yere silmediğim fotoğraf silinince kudurup kafayı yedim.

2 yıldır S23+ kullanıcısı olarak diyorum ki bu telefon ölene kadar götürür eğer bataryası falan sağlam durursa. 2 yıldır 1 kere donduğunu kastığını görmedim :) aynı performansta iPhone kullansam yanımda Powerbank'ı da taşımak zorunda kalacağım.

Aynen bende aynı telefonda 20-80 dengesiyle 9 saat 20 dk ekran süresi alıyorum. Apple tayfa bunu da açıklasın.

Screenshot_20260327_135413_aBattery.webp

AMD fanboyu arkadaşım RTX 3060'ın 16 GB ı iyi kullanmadığını söylemişti. Geçende red Switch dayanıksız dedi, iletişimi kestim. Size de öneririm.

Bundan kaynaklı iletişimi kesmem; neden keseyim ki? Bilmiyor olabilir. Düşünce farklılığı varsa anlatmaya çalışırım, anlamıyorsa da o konu hakkında konuşmam. Bir konuda yanlış söylüyor ya da düşüncesi farklı diye iletişimi kesmem. Peki hangi durumda keserim? Mesela bölücüyse, Atatürk düşmanıysa, Atatürk'ü sevmiyorsa, Türk düşmanıysa, %52'ciyse, malum partiye oy vermişse, soğancı ya da ekmekçiyse vs. o zaman iletişimi keserim. Ama onun dışında kesmem, kolay kolay, bütün arkadaşlarım için geçerli, teşekkürler.

Bundan kaynaklı iletişimi kesmem; neden keseyim ki? Bilmiyor olabilir. Düşünce farklılığı varsa anlatmaya çalışırım, anlamıyorsa da o konu hakkında konuşmam. Bir konuda yanlış söylüyor ya da düşüncesi farklı diye iletişimi kesmem. Peki hangi durumda keserim? Mesela bölücüyse, Atatürk düşmanıysa, Atatürk'ü sevmiyorsa, Türk düşmanıysa, %52'ciyse, malum partiye oy vermişse, soğancı ya da ekmekçiyse vs. o zaman iletişimi keserim. Ama onun dışında kesmem, kolay kolay, bütün arkadaşlarım için geçerli, teşekkürler.

Benim arkadaşım gerçeği söyleme rağmen hala dalga geçip kendi bildiğinden sapmıyordu ama. Çevreye bilen kişileri almak lazım.