Oltran

Üstün
Makaleler
11
Selam,

Bilirsiniz pek konuştuğum kimse yoktur hayatımda belki de bundandır gerginliğim.

Kız benimle dertleşeceğini falan söyledi, içimi birine dökmem lazım falan dedi. Ben de gerildim. Neden biliyor musunuz? Şu hayatımda doğru düzgün ne arkadaşım oldu ne de bir şey yaşadım. Çoğu şeyi tecrübe etmediğim için dertleşme konusunda yetersiz kalacağımdan korkuyorum. Annem dedi ki, o da insan iki gözü iki kulağı var gerilme dedi ama korkuyorum. Sizce becerebilir miyim konuşma işini? Kız da benle yaşıt bu arada.

Şikayetçi değilim buluşmaktan asla ancak dediğim gibi, gerginim.

Yemek yiyerek atlatabilirsin. Karnın aç git, bir şeyler yiyin ve o anlatırken sen yemeğine odaklanabilirsin. Sadece yemeğe odaklanma ama. :)

Çok konuşmadan onu dinlemeye odaklan hocam, onun konuşmasına göre sen de yerinde cevaplar verirsin. Gergin olmana gerek yok. Ben de mesela konuşma sorunu var birçok kez gergin oluyordum ama anladım gerek yokmuş, rahat olmaya bak

Aleykümselam.

Seni tanımıyorum kardeş kusura bakma.

Pek konuştuğum kimse yokturhayatımda belki de bundandır gerginliğim.

Sosyal hobi ve utangaçlık olabilir bende de var.

Kız benimle dertleşeceğini falan söyledi, içimi birine dökmem lazım falan dedi.

Dert kuyusu musun kardeş?

Gayet normal bende gerilirdim.

Neden biliyor musunuz? Şu hayatımda doğru düzgün ne arkadaşım oldu ne de bir şey yaşadım.

Evet. Çoğu insan hayatta geç kalmışlık korkusu yaşıyor.

Çoğu şeyi tecrübe etmediğim için dertleşme konusunda yetersiz kalacağımdan korkuyorum.

En azından iyi bir dinleyici ol derdini dinle.

Annem dedi ki, o da insan iki gözü iki kulağı var gerilme dedi ama korkuyorum.

Annen haklı biraz seni rahatlatacak bir şeyler yap.

Sizce becerebilir miyim konuşma işini? Kız da benimle yaşıt bu arada.

Seninle konuşmak istemesinin nedeni ne acaba sadece dert kuyusu olarak mı görüyor yoksa vakit geçirirken kafasını dağıtabileceği eğlenebileceği bir arkadaşı mısın ne derece sohbetiniz var?

Şikayetçi değilim buluşmaktan asla ancak dediğim gibi, gerginim.

Umarım keyifli bir akşam geçirirsiniz.

Son düzenleme:
Zaten konuşmana gerek olmayan bir yere gidiyorsun. Belli ki kızın sorunları var ve içini dökmesi gerek. O anlatsın sen dinle. Sırf bu bile yeter zaten. O anlatınca sende anlattıkları hakkında gerçek düşüncelerini söylersin. Bu kadar. Sosyal Anksiyetesi olan ben bile bu konuda tavsiye veriyorum. :D

Seninle konuşmak istemesinin nedeni ne acaba sadece dert kuyusu olarak mı görüyor yoksa vakit geçirirken kafasını dağıtabileceği eğlenebileceği bir arkadaşı mısın ne derece sohbetiniz var?
Yani, kursta tanışmıştık. Devletin kurslarında. Aşırı samimiyiz diyemem ancak bir süredir buluşmayı planlıyorduk zaten.