Benim şu an paraya ihtiyacım yok ama yaza doğru olacak. Şimdilik bu borç beni çok zora sokmaz.
Güvendiğiniz biriyse vermekte bir sorun yok bence. Bu işler karşılıklı. Yarın bir gün sen zora düşersin, insanlık hali. Ama dediğim gibi dost dışında kimseye yüksek meblağ borç verilmez.

Yakın bir arkadaşım benden bu ay biraz sıkıştığını çok ödemesi olduğunu söyleyip 35 bin TL borç istedi ve 1 ay sonra ödeyeceğim dedi. Çok geliri olan biri değil önümüzdeki ay maaşından nasıl bunu artırıp verecek bilmiyorum ama böyle bir ricada bulundu.

Siz olsaydınız verir miydiniz?
35 bin TL az para değil. Sizi zora sokmayacaksa ve arkadaşınıza gerçekten hem borç hem dürüstlük konusunda güveniyorsanız bence verin. Ama sizi zora sokacaksa güvenseniz bile vermeyin, yani ben vermezdim. Arkadaşınızın 10 bin TL'lik borcu gününde ödediğini belirtmişsiniz. Bilmiyorum, belki kredi kartına takla attırmaya falan çalışıyordur yapılmadık şey değil. Ama geri ödemesini nasıl yapacak orasını anlayamadım. Gerçi zora sokmayacağını belirtmişsiniz (şimdi okudum) böyle bir durumda ben verirdim.

Bir kere verirsen ve öderse her zaman istemeye yüzü olur ki bu zaten ikinci sefer olmuş. Yakınlarından, ailesinden, akrabalarından alamıyorsa, bankadan bir şekilde borçlanıp halledemiyorsa bir yamuk vardır diye düşünürdüm ve borç vermezdim.

Arkadaşına bağlı. Gerçekten zor durumdaysa geri bile istemem, helali hoş olsun.

Zaten birisine borç verirken geri almayacakmış gibi düşünerek verin her daim. Önceki mesajlarda bahsedildiği gibi alacaklı-verecekli durumuna düşmeyin. Böyle olunca da kaybını kaldırabileceğiniz miktarları verin.

Zor durumda kalmış adama bir tekme de biz vurmayalım. Zaten sonraki ay ödeyemese de durumu toparlayınca geri verecektir arkadaşınızsa.

Verip kötü olmaktansa vermeyip kötü olmak daha iyidir. Ailesinden alamıyorsa bu adamdan bir şey olmaz, sana borcunu da ödeyemez. Sevdiğin biriyse, o paranın geri dönmeyeceğini bilerek vermek en mantıklısı.