Detaylar
Kim cevapladı?Captain Skriniar
Üstün
user44
Yetkin
Armoury Crate üzerinden fan ayarı yaparken, örneğin tam hıza aldıktan sonra, çok geç devreye giriyor, bayağı bir bekliyor. Standart moda aldığımda da öyle oluyor. Sil yükle yaptım ve sorunsuz çalışıp bir daha aynı şey oluyor.
Armoury Crate'i silin bilgisayardan berbat yazılım. Bu videoya bakarak ayar yapabilirsiniz.
Captain Skriniar
Üstün
Masaüstünde işe yaramaz maalesef. G-Helper laptop kullanıcılarına hitap ediyor.
- Makaleler
- 14
Berbat bir yazılım olduğundan öyle. Bende de aynı şekilde 50 yıl sonra devreye alıyor.
THE KEROXEA
Üstün
Aslında fan devreye geç girmiyor, siz abartıyorsunuz. G-Helper da da Armoury Crate'de de aynı. Bu tamamen ASUS laptopların kendi donanımsal bir olayı, masaüstünde ise Armoury Crate'in kendi özelliğidir. Fan geç devreye girmiyor kademeli olarak yavaş yavaş maksimum hıza geliyor, çünkü fanları aniden en yüksek hıza zorlamak uzun vadede fanı yoracak.
Aşağıdaki ses kaydını da kendi bilgisayarımdan kaydettim. Dikkatli dinlerseniz fan geç devreye girmiyor. Fan devreye giriyor ancak hızını ağır bir şekilde arttırıyor. Böylece fanlar ani kalkışlarda bataryadan veya anakarttan aniden yüksek güç çekmiyor.
Bu seste de fanın devirlenme hızı belli oluyor.
drive.google.com
Manuel modda fan profilleri %100'e ayarlansa bile sistemin fan hızlarını güvenlik limitleri içinde yumuşak geçişlerle değiştirdiğini aktaran resmi destek makalesi.
Aşağıdaki ses kaydını da kendi bilgisayarımdan kaydettim. Dikkatli dinlerseniz fan geç devreye girmiyor. Fan devreye giriyor ancak hızını ağır bir şekilde arttırıyor. Böylece fanlar ani kalkışlarda bataryadan veya anakarttan aniden yüksek güç çekmiyor.
Bu seste de fanın devirlenme hızı belli oluyor.
Asus TUF A16 Fan Sesi.m4a
Manuel modda fan profilleri %100'e ayarlansa bile sistemin fan hızlarını güvenlik limitleri içinde yumuşak geçişlerle değiştirdiğini aktaran resmi destek makalesi.
Son düzenleme:
swozk1ng
Çalışkan
Öncesinde hiçbir sorun yaratmıyordu. Şimdi fanları ayarlarken uygulama donuyor ve hiç tepki vermiyor. Format atmak mantıklı olur mu?G-Helper da da Armoury Crate'de de aynı. Bu tamamen ASUS laptopların kendi donanımsal bir olayı, masaüstünde ise Armoury Crate'in kendi özelliğidir. Fan geç devreye girmiyor kademeli olarak yavaş yavaş maksimum hıza geliyor, çünkü fanları aniden en yüksek hıza zorlamak uzun vadede fanı yoracak.
Ama öyle bir sorun yoktu, bende bugün başladı bu sorun. Redditten falan baktığımda CMD üzerinden bir şey yapıyorlardı, onu denedim, daha kötü oldu. Ama aynı sorun onlarda tamamen ortadan kalkmışken, bende daha kötüleşti.Berbat bir yazılım olduğundan öyle. Bende de aynı şekilde 50 yıl sonra devreye alıyor.
- Makaleler
- 14
Öncesinde hiçbir sorun yaratmıyordu. Şimdi fanları ayarlarken uygulama donuyor ve hiç tepki vermiyor. Format atmak mantıklı olur mu?
Ama öyle bir sorun yoktu, bende bugün başladı bu sorun. Reddit'ten falan baktığımda CMD üzerinden bir şey yapıyorlardı, onu denedim, daha kötü oldu. Ama aynı sorun onlarda tamamen ortadan kalkmışken, bende daha kötüleşti.
Vallahi bilemiyorum hocam. Bende de aynı şekilde belirli dönemlerde uygulama sapıtabiliyor, çok takmıyorum. Genelde zamanla kendi kendine çözülüyor bir şekilde.
THE KEROXEA
Üstün
Bilgisayarınız ASUS mu? Herhangi bir ASUS komponenti kullanıyor musunuz?Öncesinde hiçbir sorun yaratmıyordu. Şimdi fanları ayarlarken uygulama donuyor ve hiç tepki vermiyor. Format atmak mantıklı olur mu?