Esenlikler herkese, akıl danışmaya geldim.
Laptopumu satmayı düşünüyorum. Buraya ilan linki bırakmak yasak mı bilmiyorum; değilse paylaşabilirim. Laptop satışından gelecek parayla ikinci el 50 cc bir motor alabiliyorum.
Şu an iki seçenek var:
Seçenek 1: Arora Cappucino 50 cc – 13.000 km’de, ufak tefek çizikler mevcut.
Seçenek 2: Kuba Blueberry 50 cc – 4.000 km’de, az hasarlı.
Motor sahiplerinden biri takasa sıcak bakıyor, diğeri ise nakit satışın daha mantıklı olacağını söylüyor.
Ancak çevremdeki insanlar 50 cc motorların ikinci el piyasasının zayıf olduğunu, alındıktan sonra satmanın zor olabileceğini söylüyor. Bu da kafamı kurcalıyor.
Diğer bir alternatif olarak şunu düşünüyorum: Laptopu satıp parayı bekletmek, biraz değerlendirmek ve kalan bütçeyle A2 ehliyete yazılmak. Yaşım 21.
Motor alma isteğimin sebebi şu: Şu an ulaşım için aile arabasını kullanıyorum ama onlar evi satacakları için araba da gidecek. Yaşadığım yerde toplu taşıma hem pahalı (35 TL) hem de gerçekten çile. Açık konuşayım, biraz da keyfime düşkünüm; motor hem özgürlük hem pratiklik gibi geliyor.
Şu an gerçekten bir yol ayrımındayım.
50 cc alıp işimi görüp ileride yükseltmek mi,
yoksa sabredip A2’ye geçip daha mantıklı bir başlangıç mı yapmak?

Tecrübeli arkadaşlardan net ve dürüst yorum bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Anladım hocam, bir servise göstereyim. Peki varyatörde sorun varsa bu bana kaça patlar? Ne kadar bir pazarlığıma fayda dokunur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakın 50 cc'ye bulaşmayın. Muhtemelen ilk motorunuz olacak 50 cc'yi mecburen 80 cc'ye çevirmek zorunda kalacaksınız. Voge SR1'in ikinci elleri çok düşük ve kaliteli. Bence ehliyetinizi alıp en az 125 cc'den başlayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakın 50 cc'ye bulaşmayın. Muhtemelen ilk motorunuz olacak 50 cc'yi mecburen 80 cc'ye çevirmek zorunda kalacaksınız. Voge SR1'in ikincil elleri çok düşük ve kaliteli. Bence ehliyetinizi alıp en az 125 cc'den başlayın.
Dostum, uygun dediğin 140 bin TL'lerden başlıyor. İnan bana o paralar bende olsa ben SR1 de almam, kendi zevkime hitap eden giriş seviye bir chopper alırım. Ancak sorun şu, bende o para yok. :D

50cc alacaksanız bari sıfır alın hocam biraz daha biriktirin. Ben mesela bu yaz arora leader 50 alıcam. Dostumda var 7000km yi devirdi sorunsuzca. Sıfır alırsan en azından kafan rahat olur.

50CC alacaksanız bari sıfır alın hocam biraz daha biriktirin. Ben mesela bu yaz arora leader 50 alacağım. Dostumda var 7000km yi devirdi sorunsuzca. Sıfır alırsan en azından kafan rahat olur.

Hocam hepiniz haklısınız sanırım ehliyete yazılıp yaza kadar biraz parayı değerlendireceğim yazın ise daha yüksek bir bütçe ile motor alacağım.