1577

Uzman
Makaleler
2
Arrowhead CEO'su şu an oyunun aktif 300 binden fazla oyuncusu olduğundan dolayı sunucuların yetmediğini söylüyor. Eğer oyunu alırsanız saatlerce oyuna girmek için sırada bekleyeceksiniz, diyor. Bayağı haklı da adam. Sosyal medyada hep sırada bekleyen oyuncular görüyorum. Maksimum 1 haftaya artırılır sunucular. Adamların arkasında koskocaman Sony var sonuçta.

Kaynak:

Son düzenleyen: Moderatör:
Koskoca Sony olmasına rağmen server sorunu çekiyorlar bu daha büyük problem bence. 40 dolar verdiğim oyun için sıra bekliyorum saçmalık. İndie bir oyun olsa çok dert etmezdim.

Koskoca Sony olmasına rağmen server sorunu çekiyorlar bu daha büyük problem bence. 40 dolar verdiğim oyun için sıra bekliyorum saçmalık. İndie bir oyun olsa çok dert etmezdim.
Oyun çıkalı 1 ay bile olmadı ve sorun sunucuların sınıra gelmesinden oluşuyor. Bu işler sandığınız kadar kolay değil.

Arkasinda Sony olsun veya oyun super olsun fark etmez, para verip aldiginiz bir oyunda, hele hele de multi milyon dolarlik bir firma arkasindayda, iyi bir hizmeti hemen simdi, yani aldiginiz gibi beklemek en dogal hakkiniz. Sunucu sikintisi cektigimiz icin oyunu sonra alin ne demektir ya? Bir firma, bir musteriye boyle bir tavsiye vermeye curret bile edememeli normalde. Para verdiginiz oyunu hemen simdi oynamayi istemek ne zamandan beridir hakkimiz olmaktan cikti anlamadim.

Oyun çıkalı 1 ay bile olmadı ve sorun sunucuların sınıra gelmesinden oluşuyor. Bu işler sandığınız kadar kolay değil.

Çok iyi niyetli düşünüyorsun, şu an kapasitenin arttırılmamasının sebebi oyunun 3-4 ay sonra 300 bin kişi tarafından oynanmayacağı. Boşu boşuna masraf olarak bakıyorlar. Hype sönünce maksimum 100k belki oynanır oynanmaz. Sony gibi bir yayıncı firması bırak 1 ayı birkaç saat içinde bile firmanın istediği serverı verebilir, işine gelmiyor şu an.
Eğer oyun F2p veya 10-20 dolar olsaydı bu durum hiçbir sorun yaratmazdı doğal karşılanırdı, fakat istenen ücret neredeyse tam oyun parası bu yüzden hafife alıncak bir durum değil. Para verdim ve ben bir müşteriyim artık, beni mağdur edemezler.

Arkasinda Sony olsun veya oyun super olsun fark etmez, para verip aldiginiz bir oyunda, hele hele de multi milyon dolarlik bir firma arkasindayda, iyi bir hizmeti hemen simdi, yani aldiginiz gibi beklemek en dogal hakkiniz. Sunucu sikintisi cektigimiz icin oyunu sonra alin ne demektir ya? Bir firma, bir musteriye boyle bir tavsiye vermeye curret bile edememeli normalde. Para verdiginiz oyunu hemen simdi oynamayi istemek ne zamandan beridir hakkimiz olmaktan cikti anlamadim.
Kimse oynamayı isteme hakkına el koymuyor. Zaten bu sorunlar başlayalı 3 veya 4 gün oldu. Bugün veya yarın genişleme olacaktır. Dediğim gibi, arkalarında büyük bir şirket var ve diğer şirketler gibi bu sorunları 1 haftadan öte bir süreye kadar bekletmezler. Bunun en klişe örneği Ubisoft.

Paraya doymuş satıcı havası olmuş sanki.....:)
Helldivers o kadarda bilinen bir seri değildi. İlk oyunları neredeyse 9 yılda anca 2 milyon sattı ama ikinci oyun aşırı hızlı bir şekilde 1 milyonu geçti. Adamlar zaten insanların alacağını biliyor ve sessiz kalmak yerine topluluğa oldukça cevap vermeye çalışıyorlar. En azından Ubisoft gibi sunucu sorununu sessiz durup 5 ay sonra düzeltmiyorlar.