Nokia 6070

Becerikli
Reddit’te r/DataHoarder gibi, internette nadir bulunabilecek materyalleri depoluyor musunuz hiç? Kendi hayatınızdan bir şey de olabilir. Mesela arkadaş grubunuzla çocukluğunuzda çektiğiniz bir video ya da bilmem ne çizgi filminin Türkçe dublaj bölümleri gibi.

Bende, Cenk Erdem’in Power FM’de zamanında Ekşi Sözlük’te torrent olarak paylaşılan 2010–2016 arası podcast arşivi var. Radyonun kendi sitesinde yükleniyordu o sıralar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir aralar Redmi Note 10S'im için Custom ROM veya MIUI bakıyordum ama HyperOS 1 betası yeni çıkmıştı. Bir foruma denk geldim hangi forum olduğunu hatırlamıyorum ama galiba XDA idi. Orada adam galiba MIUI 14'ün en yeni versiyonunu Redmi Note 10S'e port etmeye çalışmıştı ama yanlışlıkla üzerinde çalıştığı Redmi Note 10S için HyperOS projesinin ZIP'ini yayınlamıştı. Hemen görüp indirdim ve ben indirmeyi başlattıktan birkaç dakika sonra adam postu silmişti. Sonra heyecanlanıp telefonumun yanlışlıkla datasını formatlayıp bilgilerimi kaybettikten sonra flashladım ama çok bugu vardı sonra stock firmwarea döndüm. Geri dönmek isterim beelki diye HDD'me kaydettim ama virüs yedim ve HDD'me de bulaştığı için ondaki dosyaları da sildim.

Nadir değil fakat yine de sevdiğim grupların hepsinin albümlerini FLAC formatında arşivliyorum.

Ayrıca Steam'den aldığım oyunlara no-steam crack'i çakarak arşivliyorum.

Ve tabii ki animelerde var onları da arşivlerim.

Nadir değil fakat yine de sevdiğim grupların hepsinin albümlerini FLAC formatında arşivliyorum.

Ayrıca Steam'den aldığım oyunlara no-steam crack'i çakarak arşivliyorum.

Ve tabii ki animelerde var onları da arşivlerim.
O albüm işi bende de var ama SCENE dosyalardan indiriyorum sistematik olsun diye.

Zamanında tonlarca dizi indirip depoluyordum yurtta internetsiz izlemek için. Sayılır mı bilemem. Fotoğraflarım var, onun haricinde Instagram iki faktörlü doğrulamamın bütün yedek kodlarını fiziksel arşivledim. Kağıtlara. Dijital cihazlar bozulabilir, kağıt bozulmaz. Diğer arkadaşların yanında bayağı gariban kaldık ama olsun.

Zamanında tonlarca dizi indirip depoluyordum yurtta internetsiz izlemek için. Sayılır mı bilemem. Fotoğraflarım var, onun haricinde Instagram iki faktörlü doğrulamamın bütün yedek kodlarını fiziksel arşivledim. Kağıtlara. Dijital cihazlar bozulabilir, kağıt bozulmaz. Diğer arkadaşların yanında bayağı gariban kaldık ama olsun.
Onlar da olur ancak günümüzde SCENE dünyasında paylaşılan içeriklerin yüzde 90'ı WEB sürümler. Artık öyle HDTV kartıyla kaydet encode yap falan yok bu yüzden de hepsinin birebir kopyasını tutmak mümkün değil. Çoğunu da botlarla hallediyorlar. Netflix, Amazon sunucularına dizi yüklendiği an çekip paylaşıyorlar. Sadece VOD platformlarında renklerde bozulma çeşitli bölümlerin günümüz dünyasına uymadığı gerekçesiyle silinmesi gibi sebepler dışında eskiyi tutan pek yoktur.