Bugüne kadar hep sürekli bir şeyler yapmak istiyorum ve yarıda bırakıyorum. Yaptığım işe hiçbir zaman odaklanamıyorum. Spora başlamak istiyorum, 1 hafta gidiyorum, sonra bırakıyorum. Uykumu düzene sokmak istiyorum, 2-3 gün düzenli uyuyorum, sonra bırakıyorum. Sosyal medyayı bırakmak istiyorum, yapamıyorum. Derslerime odaklanmak istiyorum, 3-4 gün çalışıyorum, sonra tekrar bırakıyorum ve dersleri de yapamıyorum. Çok zor geliyor bana. Ne önerirsiniz? Artık bir şeyleri değiştirmek istiyorum. Hatayı nerede yapıyorum?
Hocam sınav seneniz ise YKS'ye hazırlanarak başlayın derim.

@AstroTechAI Yani DEHB'de kişi sevdiği şeyleri yaptığında zaten odaklanabiliyor. Sevmediği şeyleri yaptığında odak sorunu yaşanıyor.

DEHB illa ki ağır bir şey değil.

Yerinde olsam hani illa olduğundan değil ama bir psikiyatriste giderdim. Hani hiç yoktan bir kontrol gibi düşün.

Eğer DEHB bir ihtimal varsa, Ritalin ilacını kullandığında uçuş yaşarsın.
Zamanım olunca ilk fırsatta psikiyatriye gideceğim. Bu ilaca baktım ve psikiyatri tarafından yazılıyormuş. Şu anlık alamam yani. Peki, buna benzer reçetesiz alınan ya da sağlık ocağı tarafından yazılan bir ilaç var mı? DEHB ile ilgili tanılara baktım ve bende DEHB olabilir. Ama tabii ki bunu psikiyatriste gidince daha iyi bilinir.

Zamanım olunca ilk fırsatta psikiyatriye gideceğim. Bu ilaca baktım ve psikiyatri tarafından yazılıyormuş. Şu anlık alamam yani. Peki, buna benzer reçetesiz alınan ya da sağlık ocağı tarafından yazılan bir ilaç var mı? DEHB ile ilgili tanılara baktım ve bende DEHB olabilir. Ama tabii ki bunu psikiyatriste gidince daha iyi bilinir.
Hayır tabii ki.

O tarz ilaçlar kırmızı reçeteli. Hani eczaneden alınca eczacı senden telefon, adres ve imza istiyor.

Ayrıca o ilacı alırsan asker ve polis olamazsın. Yani mesleki olarak asker, polis olamazsın.