6434

Uzman
Farkında mısınız bilmiyorum ancak, neredeyse 7 8 senedir piyasanın hakimi hep aynı oyunlar, yeni bir oyun türü veya mekaniği eklenmemekle beraber var olanlar da bence kötüye gidiyor. Bu gerek battle royale olsun, gerek MOBA olsun, CS tarzı bir FPS olsun, artık yeni ve yaratıcı oyunlar çıkmıyor. Battle royale türünün çıkışı gibi yeni bir tema bulmuş değil hâlâ oyun dünyası.

"Valorant çıktı ya" demeyin lütfen, Valorant FPS dünyasına yeni bir soluk getirmedi, sadece onu daha küçük yaş kitlelerinin seveceği bir hale getirdi o kadar, skilli CS demek daha doğru olur, bunu çok iyi bir şekilde başardı bence Valorant ancak benim demek istediğim örnek vermem gerekirse Ubisoft Hyper Scape ile bir şeyler denemek istedi, başarısız oldu, şimdi The Finals var, bence çok başarılı bir oyun, ancak onun da kaderinin belli olacağını düşünüyorum. Yine büyük şirketlerin manipülasyonları altında "Dead Game" diye haberler çıkıyor ortaya.

Bu yenilikçi sayılabilecek oyunlardan biri de Genshin Impact, adamlar Zelda'nın formülünü alıp mobil oyuna uyarladı, müthiş yenilikçi bir şey olmasa da mobil bir oyunun oyun sektörü ne denli domine edebileceğini göstermiş oldu, ancak şu an Genshin'de tekelleşmiş durumda ve benzeri çıkan her oyun "Genshin Killer" adı altında çıkmaya başladı.

Koca piyasa sadece Fortnite, LoL, CS2, Valorant'ın etrafında dönüyor, Apex'i de bu listeye eklemek isterdim ancak o da güçten düşüyor. Bu saydığım oyunlar kesinlikle kötü oyunlar değil, kötülemek için de söylemiyorum ancak alternatiflerin bu kadar düşmesi bana göre sıkıcı bir şey.

R6 kendi halinde takılıyor, bana göre ne kadar kötü yönetilse de içinde yeteneklerin olduğu en iyi Online FPS oyunu R6'dir, ancak o da tekrara bindi amacı yüzünden.

Umarım yakın zamanda bir firma cesaret edip güzel bir janra ortaya çıkarır ve tıpkı battle royale oyunlarının estirdiği rüzgarı estirir.

Farkında mısınız bilmiyorum ancak, neredeyse 7 8 senedir piyasanın hakimi hep aynı oyunlar, yeni bir oyun türü veya mekaniği eklenmemekle beraber var olanlar da bence kötüye gidiyor. Bu gerek battle royale olsun, gerek MOBA olsun, CS tarzı bir FPS olsun, artık yeni ve yaratıcı oyunlar çıkmıyor. Battle royale türünün çıkışı yeni bir tema bulmuş değil hâlâ oyun dünyası.

"Valorant çıktı ya" demeyin lütfen, Valorant FPS dünyasına yeni bir soluk getirmedi, sadece onu daha küçük yaş kitlelerinin seveceği bir hale getirdi o kadar, skilli CS demek daha doğru olur, bunu çok iyi bir şekilde başardı bence Valorant ancak benim demek istediğim örnek vermem gerekirse Ubisoft Hyper Scape ile bir şeyler denemek istedi, başarısız oldu, şimdi The Finals var, bence çok başarılı bir oyun, ancak onun da kaderinin belli olacağını düşünüyorum. Yine büyük şirketlerin manipülasyonları altında "Dead Game" diye haberler çıkıyor ortaya.

Bu yenilikçi sayılabilecek oyunlardan biri de Genshin Impact, adamlar Zelda'nın formülünü alıp mobil oyuna uyarladı, müthiş yenilikçi bir şey olmasa da mobil bir oyunun oyun sektörü ne denli domine edebileceğini göstermiş oldu, ancak şu an Genshin'de tekelleşmiş durumda ve benzeri çıkan her oyun "Genshin Killer" adı altında çıkmaya başladı.

Koca piyasa sadece Fortnite, LoL, CS2, Valorant'ın etrafında dönüyor, Apex'i de bu listeye eklemek isterdim ancak o da güçten düşüyor. Bu saydığım oyunlar kesinlikle kötü oyunlar değil, kötülemek için de söylemiyorum ancak alternatiflerin bu kadar düşmesi bana göre sıkıcı bir şey.

R6 kendi halinde takılıyor, bana göre ne kadar kötü yönetilse de içinde yeteneklerin olduğu en iyi Online FPS oyunu R6'dir, ancak o da tekrara bindi amacı yüzünden.

Umarım yakın zamanda bir firma cesaret edip güzel bir janra ortaya çıkarır ve tıpkı battle royale oyunlarının estirdiği rüzgarı estirir.
Artık oyun şirketleri kafasına sadece parayı taktığı için bir noktadan sonra ortada emek diye bir şey kalmıyor. Baştan savma oluyor çoğu zaman. Ara sıra konsept açısından özgün işler olabiliyor. Buna Helldivers 2’yi örnek verebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık oyun şirketleri kafasına sadece parayı taktığı için bir noktadan sonra ortada emek diye bir şey kalmıyor. Baştan sağma oluyor çoğu zaman.
Kesinlikle böyle düşünüyorum, artık sadece mikro ödeme adı altında nasıl para kazanırlar ona bakıyorlar, yaratıcılıktan uzak, birbirlerinin aynısı onlarca oyun var, nasıl olsa oyuncular da buna ses çıkarmıyor...

Online oyunları geçtim ben hikayeli oyunları çok seven biriyim. O tarz oyunlarda da sürekli robot ya da mutant öldürmekten başka bir şey yapamaz olduk.

Online oyunları geçtim ben hikayeli oyunları çok seven biriyim. O tarz oyunlarda da sürekli robot ya da mutant öldürmekten başka bir şey yapamaz olduk.

Hikayeli oyunlarda o kadar kötü bir durumda değil bence sektör, GoW, RDR2, Elden Ring gibi bir sürü şaheser denebilecek oyunlar gördük, görmeye de devam edeceğiz tabii ki birbirinin aynısı yüzlerce oyun çıktı ancak durumun Online oyunlar kadar vahim olduğunu düşünmüyorum.