Detaylar
Kim cevapladı?Saruman Paşa
Uzman
Tamamen 1919'daki gibi yerli olacak olursa tuşlu bile olsa kullanırım.ASELSAN telefon üretseydi markaya karşı bir ön yargınız olur muydu?
Evet, olurdu çünkü ülkede telefon yapmayı beceren Türk firması olmadığı için bu niye başarsın derdim.
Son düzenleyen: Moderatör:
HDDKullanıyorum 42
Üstün
Evet, olurdu çünkü ülkede telefon yapmayı beceren Türk firması olmadığı için bu niye başarsın derdim.
Korelinin bizden farkı ne üstün ırk falan mı?
Koreyi vb. ülkeleri üstün görmüyorum. Neden beceremiyoruz? Bir şirket kursak devletin yanlış politikaları, vergiden kaçacağız, devletten destek alacağız derken işi batırmak muhtemel. Beceremememizin sebeplerinden biri bu. Biz kendi şirketimizi geliştirmeye açık ortam bulamıyoruz, ve en baştan okullarda böyle şeyler öğretilmiyor. Ayrıca piyasada yeni olan bir markanın telefonunda bir sürü sıkıntı olacaktır. Bu ön yargı değil öngörü.
Evet ve hayır. Gerçekten kaliteli ise alınabilir. Ama Reeder gibi olacaksa hiç değmez.
Elbette olurdu. Önceden söyleyeyim Türk düşmanı falan değilim, konu içinde başka yönlere çekmeye çalışanlar olabilir çünkü. Bugüne kadar Casper ve Vestel gibi markaların ürettiği telefonları gördük. Hepsi birbirinden kalitesiz ve yazılım olarak komediden ibaretti. Bugün tüketicilerin büyük kısmının Türk markalarına karşı güveni kalmadı, buna bende dahil. Haliyle ürüne karşı bir ön yargım olurdu ve muhtemelen ilk modeli almazdım. Aradan zaman geçmesini bekler ve üretici marka telefon konusunda kendini kanıtlayabilirse çıkartacakları ikinci modeli alırdım belki. Ancak eğer rakiplere karşı bir avantaj sunmuyorsa elbette almam, ülke ekonomisinin durumu belli. Avantajlı olan öne çıkar, avantaj sunamayan silinir gider.