Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücrete ilişkin süreç için harekete geçildi. İşçi, işveren ve hükumet temsilcilerinden oluşan Üçlü Danışma Kurulu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun işleyişini ele almak için 21 Ekim'de bir araya gelecek.

Kaynak

Güzel. Artırmaya devam edelim. Böylece her şeyin fiyatı yine artmaya devam edecek. Ekonomiyi yönetmekte amatörlük, sorunun asgari ücrette olmadığından anlamamak ile devam ediyor. Asgari ücret ne zaman artsa, markette her şey daha da pahallılaşıyor. Alım gücü yükselmiyor, düşüyor. Ben artık bu enflasyona da ayak uyduramıyorum. Milletimiz enflasyon ne demek bunu da bilmiyor gibime geliyor da, neyse.

@Wartz @keireL tüm iş yerleri küçülmeye gidiyor her asgari ücret artışında. Asgari ücret %5 artsa 3 harfli marketlerin tamamı %55 zam yapıp tepene biniyor. Bilmem anlatabildim mi? Basit matematik.
Piyasaya fazla TL sokarak bir şey elde edemezsiniz.

@SF26, devlet ekonomi yönetimini zerre umursamıyor. Eğer asgari ücreti de arttırmazlarsa dediğin şeylerden çok daha kötü olaylar başımıza gelecek.

Ekonomiyi bilip fiyatları optimum hale getirebilecek bir devlet kadrosu görebilseydik arttırmaları olumsuz olurdu, ama devlet şu ana kadar asgari ücreti arttırmaktan başka bir çözüm bulamadığı için asgari ücreti arttırmaktan başka yapabilecekleri çözüm yok.

Asgari ücretle ancak ailesiyle yaşayan bekar insanlar geçinebilir. Yeme, içme, kıyafet falan. Bu parayla bir aile sabah akşam simit yese yine yetmez. Bunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Madem ekonomi kötü o zaman devlet aynı staj ücretleri gibi asgari ücretin üstüne kendi de eklesin versin.

@Wartz @keireL tüm iş yerleri küçülmeye gidiyor her asgari ücret artışında. Asgari ücret %5 artsa 3 harfli marketlerin tamamı %55 zam yapıp tepene biniyor. Bilmem anlatabildim mi? Basit matematik.
Piyasaya fazla TL sokarak bir şey elde edemezsiniz.

Haklısınız hocam da, asgari ücret düşürülürse marketler yine zam yapmaya devam etmez mi?

Asgari ücret artsa da azalsa da hiçbir şey değişmeyecek bence. Bu yüzden asıl tartışmamız gereken konunun bu olmadığını düşünüyorum.