Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Güzel. Artırmaya devam edelim. Böylece her şeyin fiyatı yine artmaya devam edecek. Ekonomiyi yönetmekte amatörlük, sorunun asgari ücrette olmadığından anlamamak ile devam ediyor. Asgari ücret ne zaman artsa, markette her şey daha da pahallılaşıyor. Alım gücü yükselmiyor, düşüyor. Ben artık bu enflasyona da ayak uyduramıyorum. Milletimiz enflasyon ne demek bunu da bilmiyor gibime geliyor da, neyse.
Daffy Duck
Üstün
Yine komik bir rakam bizleri bekliyor.
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Aylar önce demiştim 28 bini geçmez diye öyle de olur.
- Makaleler
- 1
Ne alıyorsanız bu zam açıklanmadan alın.
SF26
Üstün
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
@SF26, devlet ekonomi yönetimini zerre umursamıyor. Eğer asgari ücreti de arttırmazlarsa dediğin şeylerden çok daha kötü olaylar başımıza gelecek.
Ekonomiyi bilip fiyatları optimum hale getirebilecek bir devlet kadrosu görebilseydik arttırmaları olumsuz olurdu, ama devlet şu ana kadar asgari ücreti arttırmaktan başka bir çözüm bulamadığı için asgari ücreti arttırmaktan başka yapabilecekleri çözüm yok.
Ekonomiyi bilip fiyatları optimum hale getirebilecek bir devlet kadrosu görebilseydik arttırmaları olumsuz olurdu, ama devlet şu ana kadar asgari ücreti arttırmaktan başka bir çözüm bulamadığı için asgari ücreti arttırmaktan başka yapabilecekleri çözüm yok.
- Makaleler
- 1
Asgari ücretle ancak ailesiyle yaşayan bekar insanlar geçinebilir. Yeme, içme, kıyafet falan. Bu parayla bir aile sabah akşam simit yese yine yetmez. Bunu biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Madem ekonomi kötü o zaman devlet aynı staj ücretleri gibi asgari ücretin üstüne kendi de eklesin versin.
Haklısınız hocam da, asgari ücret düşürülürse marketler yine zam yapmaya devam etmez mi?
Asgari ücret artsa da azalsa da hiçbir şey değişmeyecek bence. Bu yüzden asıl tartışmamız gereken konunun bu olmadığını düşünüyorum.